Se fredningsbælter på http://fredning.fd.dk

Har du ideer til naturprojekter, som skal tages op i Grønt Råd, så send forslag til formand@skf1990.dk


 

Til Nyhedsarkivet
Til nyheder for 2010

Onsdag 30-12-09

Godt nytår til alle medlemmer og besøgende. Kassereren har bedt mig om via hjemmesiden at minde om at man meget gerne allerede nu må indbetale kontingent for 2010. Kontingentpriser er 450 kr. for seniorer, 275 kr. for juniorer (under 18 år) og 550 kr. for husstande. Priserne inkluderer medlemskab af Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF). Er du medlem af andre foreninger under DSF, får du sidst på året udbetalt det beløb, du har betalt for meget til DSF. Udbetalingen sker direkte fra DSF. Som medlem af DSF modtager du Sportsfiskeren.

Kontingent kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling. Du kan naturligvis også betale direkte til kassereren ifm. klubaftener. I forbindelse med indkaldelse til generalforsamling vil der ydermere være medsendt et indbetalingskort.

Mandag 28-12-09

Nytårskuren er nu vel overstået, en halv snes medlemmer var taget ud for at brænde lidt jule sul af kroppen. Det startede smukt med vintersol over de sneklædte bakker, men blev snart afløst af først tåge og senere fulgte regnen trop, men det er jo altid et spørgsmål om påklædning, så der blev trodsigt fisket til mørket satte ind.

Flere kunne berette om spottede fisk, men kun Jacob og undertegnede blev belønnet for arbejdsindsatsen denne årets sidste søndag.

Jacob satte punktum for et for ham fantastisk fangstmæssigt år, med en flot blankfisk på 58cm, derudover genudsatte han en fisk lige over målet og havde yderligere en følger. Jeg måtte "nøjes" med en fin lille blank ørred på 44cm. På denne årstid er det altid en belønning at få blanke fisk over målet på land, så vi var ganske tilfredse begge to. Alle fisk taget på flue.Bo - 44cm

Jacob - 58cm

Også Søren Christrup har været ude med snøren, dog ikke i Limfjorden, men i anledning af et familie besøg på Fyn, har Søren valgt at gøre kysten på Langeland usikker. Det blev belønnet med en flot blank fisk på 44cm. her til morgen den 28. december.

Godt Nytår!

Torsdag 24-12-09

Jeg vil gerne ønske alle læsere her på siden en glædelig jul. Husk nytårskuren den 27. december.

Bo.

Mandag 14-12-09

I dag blev en "tyvfisker" taget i at sætte ulovlige garn indenfor fredningsbæltet, ved Hummelmose å. Fiskeren blev konfronteret af en lokal person, som inden konfrontationen havde taget kontakt til Fiskerikontrollen. "Fiskeren" fik fortalt og beskrevet hvordan reglerne er omkring fredningsbælterne, inden kontrollen dukkede op og overtog sagen. Kontrollen bekræftede at garn var sat indenfor de 500 meter fredningszone.

Et godt bevis på at det nytter at holde øje, samt kontakte kontrollen.

Torsdag 10-12-09

Til trods for manglende opdateringer her på siden de sidste 14 dage, er det på ingen måde en afspejling af manglende fiske tid eller fiskeri. Der meldes om spredte fangster fra mange steder i fjorden. Generelt er fiskene dog små hvilket er typisk for årstiden hvor forårets smolt nu har vokset sig til en størrelse, hvor de jager vore agn i stor stil. Dog tror jeg på at er de små fisk der, kan de større jo være lige i nærheden. Føden må jo være hvor fiskene er, uanset størrelse.

Det fik Jacob og jeg bevis på i weekenden, da vi var et smut ved fjorden. Her stødte vi på flere små fisk, men også fisk på de 2 kg dog farvet og genudsat, men også blankfisk på halv meteren.

Ejvind har ligeledes berettet om en fangst af en blank 3 kilos fisk i Nissum Bredning, dog var han ikke selv fangeren og pt. kender jeg ikke navnet på fangeren.

Torsdag 26-11-09

I går onsdag den 25. november havde det nye "tælle apparat" på www.skf1990.dk 1 års jubilæum. Tælleren stod ved midnat på 21.450 unikke besøgende, hvilket vil sige et gennemsnit på knap 59 daglige besøgende hele året.

Onsdag 25-11-09

Klub turen til Als er vel overstået, artikel fra turen er lagt under Artikler derudover har jeg brygget en lille film sammen fra turen ud fra Formandens billeder og video optagelse. Se den her: Als_091.wmv Har du problemer med at åbne filmen (Windows Mediaplayer burde kunne klare det) kan jeg anbefale at hente VLC media player som klarer det meste: VLC

Mandag 16-11-09Paw 57cm. 1,85kg

Klubaften på torsdag den 19. november er aflyst, da mange medlemmer er på Als.

Den ekstra plads til Bornholm i uge 17, er nu booket.

Paw har været ved fjorden og er blevet belønnet med en flot fisk på 57cm og 1.85kg.

Lørdag 14-11-09

Søren Møllenberg har en ekstra plads på turen til Bornholm i uge 17 næste år. Kontakt ham hvis du ønsker at deltage.

Tilmeldingsfristen til nytårskuren 27. december, er af hensyn til maden sat til den 1. december, henvendelse til Richard.

Se mere i kalender

Tirsdag 10-11-09

I weekenden var Jacob og jeg en tur ved fjorden, det gav os en del fisk primært de små af slagsen, men dog også en enkelt som måtte med Jacob hjem. Alt i alt var det en god tur i den friske efterårs vind, som dog lagde sig lidt i løbet af dagen.

I dag var jeg så et smut ved fjorden alene. Et aflyst kundebesøg gav anledning til at1.5kg, 54cm. bruge et par timer i den lidt barske vind. Vandet var dog forbløffende klart til trods for at der blev vist tænder og det var en ren fryd at modvindsfiske, til trods for at regnen piskede føltes det ikke køligt. Der gik da heller ikke længe før jeg blev belønnet med en lille undermåler som hurtigt blev afkroget, kort efter kom næste "lige-under-målet" fisk op til afkrogning. Forbavsende så mange små fisk der er lige for tiden. Jeg bestemte mig for at det var tid at vende næsen hjem efter et par timer og ville på klassisk vis lige fiske på vejen tilbage mod bilen. Det gav en lidt tynd, men blank fisk på 1.5kg og 54cm, som Jacob's fisk fra søndagen havde de begge en del rejer i maven og kødet bar tydeligt præg af, at krebsdyr var livretten for disse ørreder. Dejligt at se de blanke fisk med lidt størrelse, mellem de mange små og de større men farvede fisk, som om få dage får lov i ro og mag at søge mod vore åer og bække og forhåbentlig føre slægten videre.

Dog melder der sig et lille spørgsmål; begge fisk som blev hjemtaget havde meget små begyndende rognsække, der udløste tanker om disse fisk er sene opgangsfisk som måske først søger mod åerne i de sene vintermåneder, eller om der er tale om en tidlig opgangsfisk til næste år? Evt. teorier eller viden om fakta sendes gerne til web@skf1990.dk

Formanden har sendt mig følgende historie:

Fiskemand Frederik II

 

Frederik og lillesøster Jeanette med den første hjemtagne fisk, en fin lille regnbue.Nogen husker måske et lille indslag om Fiskemand Frederik, bragt her i sommer.

Frederik havde en ambition om at få en fangst man kunne bringe hjem, og trods utallige forsøg efter makrel på vestkysten, stod han stadigt fortvivlet med uforløste ambitioner indtil søndag, hvor turen gik til Munkbro P&T med hele familien.

 

Lørdagen var til dels gået med at grave orm i formandens græsplæne, lad dog børnene… Når sandheden skal helt frem så er haven, læs vildnisset, under en nænsom kultivering, så det gør ikke noget.

 

Vi lander altså ved P&T søen og her understreges det igen at det er godt der findes friske topøjer hos Egon, for sådan et har vi lige fået brug for - - igen!. Et lille hurra for at den gamle nuværende 7,5 fods Power Mesh stang der nu endelig får lidt rygrad.

Bortset fra vores lille uheld med topøjet kommer vi fint i gang med fiskeriet, da der også er kvinder til stede stiler vi direkte mod ”børnesøen”.

Frederik agner krogen og der bliver kastet ud. Vi ser tilmed fisk i overfladen, så det er ikke det døde hav vi fisker i! Hov proppen er væk, Frederik giver modhug og ørreden kæmper for friheden, men forgæves. Frederik ved godt hvordan den skal skæres og sådan en fisk kanes/ håndlandes i et snuptav, som de ville sige på Fyn. Well Done!!

Fisken aflives hurtigt og skånsomt, da vi lige finder en pind og den rette slagkraft, er vores ørred smuttet til de evige fiskevande.

Vi fisker videre, men kulden gør at vi bliver møre og beslutter at tage hjem.

Fisken renses, der er virkeligt fine faciliteter i Munkbro. Hjemme tilberedes fisken til aften, Frederik mener dog at det er sjovere at fange fisk end at spise dem.

Mon ikke vores næste ambition bliver en havørred.

 

Vogt jer! En LYSTFISKER er født.

 

Mandag 02-11-09

Jacob stødte for en lille uge siden ind i et mindre "uhyre" ved kysten. Billede og beretning følger, til orientering er en linekurv 40cm. bred.

Søndag d.25. oktober var jeg på rundtur i båden. Har bl.a. besøgt nogle mindre revstykker ved det sydlige Mors. På et område med muslinger ser jeg ned i vandet og tror der ligger en sten. Men stenen laver pludseligt en mindre støvsky. Ved nærmere undersøgelse kan jeg konstatere, at det er en taskekrabbe. Bør nok overveje om sommerfiskeri efter multer for fremtiden skal ske i badesandaler.

Torsdag 29-10-09

Sidste frist for tilmelding til klub tur til Als i november er den 5. november. Vil du med på turen kontaktes undertegnede på web@skf1990.dk eller 23810808.

Onsdag 28-10-09

Formanden har indsendt beretning fra weekendens klub tur til det nordfynske, du kan læse den her Fyn 09, eller gå ind via Artikler.

Tirsdag 27-10-09

Undertegnede har holdt en lille uges ferie, så opdateringerne herinde stod stille i den periode, men det har heldigvis ikke afholdt Ole Nielsen og Karsten Have fra at sende et par fine rapporter til mig.

Her først Oles beretning fra fredag den 23.
Der er stadig blanke fisk 56 cm og 1865 g, der var lige en stime inde ved 15 tiden og de var væk lige så hurtig som de kom jeg mistede 2 stk. men det var også alt hvad vi så i dag to mand.

Og her Karsten Haves beretning fra lørdag den 24.

Var en tur på kysten lørdag morgen . Havde først en stor fisk efter et lille blankt blink, skiftede til en hvid stripper , to kast og en blank fisk på ca. 50 cm huggede, mistede den efter en kort hektisk fight. 3 kast mere og en ny fisk var efter blinket, den huggede fejl to gange men tredje gang sad den der. Den var totalt vild, sprang helt ud af vandet fire gange og tog derefter et udløb på 60-70meter i et ryk vinkelret på kysten. Kunne efter femten minutter lande en fin havørred på 66 cm og 3,2 kg. Ny PR for mig.

Torsdag 15-10-09

Onsdag var undertegnede og Jacob ved kysten, dog ikke samtidigt og ikke samme sted. Men uanset så landede vi henholdsvis 5 fisk (Jacob) og 3 fisk (Bo), alle over mål. Jacob tog 2 fisk med hjem, den ene med manglende brystfinne, og jeg nøjedes med at tage en enkelt han fisk med hjem til fryseren.

Fælles for fiskene som blev hjemtaget var mål lige omkring 50cm og en vægt på de 1,5kg.

Det flotte men kølige vejr har lokket fiskene ind på det meget lave vand.

Mandag 12-10-09

Der meldes generelt om stigende fangster i fjorden, ofte er det dog store stimer af små fisk under målet der ivrigt tager agnene, men de større fisk blander sig oftere og oftere i takt med deres vandringer mod vandløbene.

Martin Berger har fanget sig en fin ørred i fredags på et par kilo, et populært sted i Limfjorden. Undertegnede har også været afsted flere gange henover weekenden, men det er kun blevet til en enkelt over mål som fik friheden igen da den var både slank og meget gylden. Desuden er det blevet til adskillige undermåls fisk, som i perioder næsten har opført sig som multer i stimer, hvor fiskene er meget jagende i overfladen og deraf meget synlige. Et sjovt fiskeri hvor man håber de større fisk blander sig.

Fredag 02-10-09

Weekendturen til Samsø er nu ændret til en tur på Als. Mere info i kalenderen.

Mandag 28-09-09

I den forgangne weekend har vi været 6 mand på tur til Mors. Knudsen, Søren Laursen, Richard, Tommy, Jacob og Bo havde valgt at deltage i Morsø Lystfiskerforenings årlige ørred konkurrence.

Som billederne også afslører endte konkurrencen rigtigt godt for Jacob, som tog førstepladsen med en flot fisk på hele 4,54kg. og 76cm.

Generelt forløb weekenden godt, der var masser af fisk i området omkring Mors, men det var ofte nogle små af slagsen som bed på. Således kunne både Knudsen og Jacob notere sig for flere fisk, men ikke mange holdt målet. Dog kunne Jacob hjemtage yderligere en 45cm's fisk og Knudsen havde en 50 cm's fisk på land søndag formiddag, men valgte at give den friheden igen, da den var lidt slank og meget gylden.
 

Søren gjorde et ihærdigt forsøg på at sætte rekord, ikke i at fange fisk, men i distance kast med bombarda, således blev det til 8 tabte af slagsen. Vejret var i weekenden ganske fint, dog var vinden måske lidt for kraftig søndag, men alt i alt forløb fiskeriet fint. Vi fik set en masse til kysterne på Mors og vender helt sikkert tilbage.

Tak til Morsø Lystfiskerforening for et godt arrangement, i smukke omgivelser.

Søndag 20-09-09

Sidste frist for tilmelding til klubturen til Fyn er den 1. oktober. Læs mere om turen under Kalender.

Fredag 18-09-09

Til jer der kunne tænke jer at komme i kontakt med multerne, er det ved at være sidste chance. Fiskene samles nu for at trække sydpå mod varmere strømme. Men det virker dog til at fiskene kan være lidt nemmere at få i tale nu, end tidligere på sommeren. Således havde jeg kontakt til 2 fisk i går indenfor kort tid, begge tog min grønne svæveflue forsigtigt og jeg nåede ikke at give modhug før fluen var spyttet ud igen, så kan jeg lære det...

Jacob har igen huseret på Fyn og det blev endnu en gang til flotte pladser i fiskekonkurrencen til Fjordens Dag 2009. Læs her hvad Jacob beretter fra weekendens fiskeri:

Fjordensdag 2009. Det lykkedes mig via hjælpsomme svigerforældre og en fleksibel hjemmefront at få tid til at deltage i Fjordens dag i Odense. Beretninger fra de foregående uger i det fynske var bestemt ikke positive, da der ikke var fanget noget af betydning. Trods det, var humøret højt og motivationen i top. Vi var nu klar til 2 dages fiskeri, de samme deltagere, som vi var i forårets Munkebo Fiske Festival. Første spot holdt intet. Næste spot kastede en bette fedtfinne på 43 af sig. Der var flere fisk i området og jeg havde personligt mange som blot pillede. Men intet syntes at kunne lokke de forsigtige fisk. De var der og derfor voksede stædigheden i takt med frustrationen. Et utal af kast, nyk, pil og bandeord senere lykkedes det mig at lande en havørred på 59 cm og 2,4 kg.

Vi tog ind til indvejningen kl. 16.30 hvor vi indvejede en fisk hver.

Søndag bød igen på svært fiskeri. Fiskene var næsten umulige at finde. Nye spots blev forsøgt og det kastede såmænd også et par fisk af sig. Det blæste a h til og vi var derfor begrænset til de knap så udsatte områder.

Vi fik indvejet 2 fisk og det var ikke så tosset. Til Fjordens Dag kan der indvejes fisk for hvert kort som er købt. De 5 fisk som vi valgte at indveje, fik samtlige 5 præmier i kategorien havørred/laks. 4 præmier på størrelse og en for flotteste. Rent bord.

Der er en sand fornøjelse at være ombord på ”Flyde Kranen”. For det er snart mere regel end undtagelse at 1. præmien i konkurrencer ender til en af deltagerne i båden. Og 1. præmien faldt dette år til mig.

Der er beklageligvis ingen fotos endnu, men de kommer på hjemmesiden for fjordens dag på et tidspunkt.

Mandag 14-09-09

Jeg har fra Henning modtaget en rapport fra søndagens fiske tur til Mors:

Søren, Richard, Knudsen, Eivind og mig selv var i dag på Mors for at lure pladserne lidt af inden den kommende konkurrence, jf. mlf´s hjemmeside:
Søren og Richard var tidlig morgen ved Hanklit, men en kraftig vind fra nord-nordøst betød at vandet var grumset og plumret.

Vi andre kom lidt senere, efter at vi havde aftalt at tage til sydvest enden af Mors, hvor der var læ.
Vandet var også fint og klart, der var dog ikke så meget af det som man kunne ønske.
Vi fik dog både set og mærket fisk, idet Eivind fik 2 omkring målet og Søren fik fisken på billedet på 47 cm.

På det andet fotos ses Richard i gang med fiskeriet.
Sidst på formiddagen valgte vi imidlertid at tage til Jegindø, hvor der stort set var bid i hvert kast, problemet var bare at det var tang og ålegræs, der "huggede".

Vi fik da fisk og lidt frisk luft, som specielt undertegnede havde godt af efter lørdagens jubilæumsfest for den gamle folkeskole.

Mvh. Henning

Søndag 06-09-09

Klubaften på torsdag den 10. september, er flyttet til Kleppen.

Jacob har sendt mig følgende beretning:

Onsdag d. 2 september blev jeg fristet af vejrudsigten. Frisk vind omkring fyraften, men den skulle stilne af i løbet af eftermiddag og aften. Derfor blev grejet pakket og båden stævnede atter ud. Heldigvis for det, for det kastede god lir af sig. 42 cm og 60 cm/2,2 kg blev hængende og endte i fryseren. Dertil havde jeg kontakt til flere fisk.
 

Fredag 04-09-09

Kalenderen er opdateret med nye klubture i efteråret, allerede i weekenden den 26. -27. september, vil vi tage til Mors for at deltage i Morsø Lystfiskerforenings ørreddage. Der er plads til 8 personer i sommerhuset og det er først til mølle princip. Henvendelse til Michael Knudsen.

Torsdag 03-09-09

I går onsdag var Brian Pedersen og undertegnede på "besigtigelse" af Bredkær Bæk. Teknik- og Miljø udvalget i Struer kommune havde inviteret os med for at kigge lidt på bækkens beskaffenhed.
Generelt var det en god informativ tur, hvor størsteparten af Teknik- og Miljøudvalget deltog. Vi fik kigget på et par gamle spærringer af bækken, i forbindelse med dambrugs drift. Den ene spærring kan og vil hurtigt blive fjernet, da dambruget ved Kjærgårds Mølle ikke længere er i drift, det andet vil man formentlig også fjerne, da der er juridisk belæg for dette.
For os sportsfiskere er det et stort plus at man fra kommunens side, har fokus på de små vandløb. Ligeledes er det positivt for fritidsfiskerne i Kilen, at Struer kommune gør noget for Bredkær bæk, da denne er vigtig i forbindelse med heltens gyde muligheder.

Husk at det er i aften vi starter op med klubaftener efter sommerpausen. Vel Mødt!

Tirsdag 01-09-09

OBS Rettelse! Dagsturen til Mors er ændret til søndag den 13. september, da mange ikke havde mulighed for at deltage lørdag. Mødetid er stadig kl. 07.00 ved klubhuset.

Mandag 31-08-09

Dagstur til Mors! Ejvind har i samarbejde med Henning og Tommy Rasmussen planlagt en dagstur den 12. september til Mors. Ejvind har fisket på øen henover sommeren og har et par fif om gode pladser m.m. som han vil vise før turen går nordpå. Man mødes kl. 07.00 ved SKFs lokaler på havnen i Struer for rådslagning og rundstykker. Der er planer om at mødes til frokost på Mors midt på dagen, Ejvind har info om dette.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag den 10. september, til Ejvind på telefon: 61869413

Ole Nielsen har sendt mig følgende rapport i dag:

Det var den eneste fisk jeg havde kontakt med her i formiddags det var også både blæst og regnede med 1 meter høje bølger med skum på, så fisken tog fluen midt i en bølge, fisken kunne ikke stå for en polar magnus som ophæng. 57 cm og 1860 g.

Torsdag 27-08-09

Jacob har sendt mig en rapport samt billeder fra weekendens fiskeri:

Under 3 dages fiskeri lykkedes det mig at lande fisk på 44 (ok fisk med store garnskader), 47 (tynd som pokker), 59 (tynd), 61 (ok fisk) og en del pjorter. Havde en del kontakter og følgere. Det sjove når man fisker fra båden er, at mange følgere opdages før de opdager en. Min ivrighed kostede derfor nogle fine fisk, som tog fluen, men jeg gav tilslag for hurtigt. Smed en mandag på lidt over 60 som svømmer med min flue i saksen (pokkers til sten). Så alt i alt en weekend med delvis succes i jagten på fedtfinnerne. Mener stadig at det burde være muligt at finde langt flere fisk. Jeg har valgt at vedhæfte 2 billeder. Det ene er af en okay 61'er som blev taget søndag. Skyder den til omkring 2,3 kg. Den anden er en bekymrende tynd 47'er som blev genudsat. Den kom ellers hårdt og gav en god fight. Men da jeg først fik pakket den ud af nettet, gik det op for mig hvor sølle den var. Tør næsten ikke tænke på hvordan den ser ud når den har været på sit gydetogt. Den jeg fik lørdag på 59 cm holdt 1,01 i kondi. Ej heller imponerende. Hvorfor pokker er der så mange tynde? De burde være smælder fede og klar til leg i åerne. Ingen af de fisk jeg gokkede havde føde i maven.
 

Mandag 24-08-09Sørens fisk

Sommeren synger på sidste vers og efteråret står for døren, ifølge kalenderen. Ørrederne bliver mere talrige langs kysterne og de er allerede nu, godt i gang med at iklæde sig deres gyldne dragter.
Der rapporteres om fangster på alle tider af dagen nu, således har jeg i den forgangne uge fået rapporter om fisk fra Ejvind, Søren Christrup, Ole Nielsen og Jacob. Bl.a. skriver søren: Havde lige en times fiskeri efter arbejde, det gav denne fine 54cm's fisk på fluestangen, den lagde ud med et 12-15 meters udløb, jojo der er fisk i fjorden og de kan fanges.

Jacob har haft god succes med at "driv fiske" fra båd og har fået flere fisk op mod og over de 60cm.

Morsø Lystfiskerforening afholder traditionen tro deres fiskekonkurrence i slutningen af september, formand Torben har luftet tanken, at Struer Kystfiskerforening ville møde talstærkt op til konkurrencen i år, dette kunne evt. aftales på klubaftenerne her i starten af september. Læs mere om arrangementet ved at klikke på billedet.

Tirsdag 11-08-09

Der meldes om flere og flere fisk i fjorden, undertegnede var således også ved Kås søndag aften i godt selskab med Carsten Buus Hansen ville vi forsøge at lokke ørrederne til hug. Fiskene var der i massevis, hvor mange fisk vi så springe har jeg slet ikke tal på, og jeg kan ligeledes kun gisne om hvor mange fisk der reelt var ude foran os, antallet må have været højt. Men intet mærkede vi til dem og det er generelt hvad jeg hører fra lystfiskere i området, masser af fisk, men ingen eller ringe kontakt.

Dog har Jacob igen været på "drev" og har haft succes fra båd, denne gang lykkedes det dog uden at skulle til Fyn:
Føste målsfisk i båden blev en kendsgerning fredag aften. Efter et utal af følgere i løbet af eftermiddagen, valgte jeg at give det chancen et par timer ind i mørket. Ligsom mørk falder, kommer det forløsende en hug. 50 cm limfjords fedtfinne i båden. Endeligt....!


Torsdag 06-08-09

Formanden har sendt mig følgende skønne historie:

Fiskemand Frederik

 

Her er en lille og for en gangs skyld helt sand historie medens vi venter på makrel..

 

Den allerførste fisk man helt selv fanger er noget helt særligt. min første……. Har formanden nogensinde landet en fisk? Vil morsomme tunger antyde, men svaret er rustent og vi lader det ligge i det uvisse.

For det er Frederiks første selvfangede fisk jeg vil berette om. Frederik er en herlig gut på 9 år der har en mor som formanden er ret glad for.

 

I jagten på den første gang har vi besøgt et par P&T søer dog uden det forløsende drømme hug, og det er da også sådan en vi var på vej til da vi lige drejer omkring slusen ved Sønder Lem. Henne ved slusen er der et par knægte i gang med noget orme fiskeri så vi beslutter os for at prøve her, da stangen er rigget til og de første par kast er overstået er Frederik klar til at få flex på klingen og snart har en skalle forbarmet sig over den agnede krog og proppen hopper på overfladen, et lille ryk kroger fisken og Frederik kraner skalle i land med en kontant hurtig bevægelse og sådan går det nogen gange og det er godt at blive hjulpet i gang med fiskeriet, da de første par skaller var landet og genudsat flyttede lidt på målet, det er først helt rigtigt når man selv har kastet ud, nogen skaller senere skulle man selv kunne pille dem af og til slut var det også nødvendigt at sætte ormene på krogen, nogle små aborre blandede sig i fornøjelserne men ikke rigtigt noget vi kunne bringe hjem, hvilket så er et nyt mål for os, vi har spottet at der er makrelvejr på vej så mon ikke der er basis for en HERRE fight med de grønstribede

 

Formanden.

Tirsdag 04-08-09

Jacob Rasmussen var i weekenden et smut på Fyn, med et fantastisk fiskeri til følge, læs Jacobs beretning her:

Lørdag d. 1 august skulle de fynske vande besøges. CH og jeg havde besluttet at hans båd skulle medbringes i jagten på sølvtøj.
Udgangspunktet for dagens strategi var, at drivfiske fra båden til der blev fundet lidt fisk. Derefter skulle der enten wades eller fiskes fra båden. Lørdag morgen skulle der ikke mere end 15 minutters fiskeri til før jeg havde ca. 47 cm fynsk sølvtøj i båden. Den blev genudsat, da det jo tegnede godt for dagen.
Vi skal helt over middag før der igen sker noget. Denne gang er det CH som har fat i 67 cm poleret garnskadet sølv. Den kæmper for sit liv, men ender sine dage som 3,4 kg trofæ i båden. Herfra har vi igen besvær med, at finde fiskene. Der er langt imellem dem og hen under aften er resultatet, at jeg har fået en på 47 cm i båden. Håneretten er CH's som har 3 fisk liggende. 45-65-67.
Ved et drev forbi (T) Ø plukker jeg en fin 61'er med utroligt flotte tegninger. Smuk fisk som lige gør det lidt sjovere, at være i båden. Vi beslutter derfor at anker op ved (T) ø for at wadefiske. CH får en fin fisk på 48. Mørket falder og fiskene i baljen bliver renset og beundret. Tilbage til båden med fiskene. Ja, (T) ø har jo kastet nogle fine fisk af sig. Måske den skulle have en tur mere. Bevæbnet med mit kæmpe net på ryggen, bevæger jeg mig op langs øen. Det er mørkt og det er ikke nemt at se noget. Når vel at gå omkring 50 meter, hvor jeg affisker i alle retninger, før der få meter foran mig rejses en trykbølge efter min flue. Slask - efterfulgt af et plask giver hjertet et par ekstra slag. Det er vist en fin fisk det her tænker jeg. Fisken vil ikke trække væk fra mig så fighten bliver noget i stil med at jeg trækker 2 meter ind, den trækker 2 meter ud. Den vil gerne gå dybt, men jeg vil have den fri af tangbuske. Af og til kan jeg se glimtet fra rygfinnen og halefinnen. Pænt ror, men er stadig i tvivl om størrelsen. Fisken bliver træt og kan nettes. Får styret fisken imod mig og frem med nettet. Blev overrasket over hvor stor fisken var. For der fortsatte med at komme fisk i nettet - det store net.
Tilbage mod båden og et juhuu på vejen. 4 kg fordelt på 68 cm. Der bliver ikke fisket mere og vi vender snuden hjemad med fisk på 61/2,5 - 65/3,3 - 67/3,4 - 68/4 samt 45-47-48 cm.
Søndag var vi også ude et smut. Stærkt plaget af svirrefluer og mariehøns (har aldrig set noget lignende). CH får 3 fisk på land over måler som genudsættes og smider en omkring 55. Jeg red på rusen fra lørdagens oplevelse og kunne kun smile af de par pjorter jeg fik fat i.

Mandag 27-07-09

Det er småt med fangster for tiden, der rapporteres om springende fisk men i samme åndedrag/suk fortælles også at fiskene er meget svære at få i tale. Det er dog muligt, således talte jeg med en fisker forleden som havde fået et par fine fisk på land og havde haft kontakt til flere. Ligeledes kunne Ejvind berette, at der i sidste uge var fisk at fange på Mors, dog var de alle under målet men der var springende fisk på et godt stykke over målet.

Henning og Ejvind var ligeledes på Djursland i sidste uge: 

Eivind og jeg var en tur på Rugaard Camping tirsdag/onsdag i denne uge. Vi ville forsøge at fange nogle flade, men på trods af fiskeri med tobis, rejer og børsteorm lod det sig ikke gøre.

Om aftenen forsøgte vi selvfølgelig at fange havørreder og så da også springende fisk tæt på land uden at de ville noget. Eneste resultat var at jeg fangede en lille fjæsing.

Der er dog fisk at fange på kysten. Vi fik at vide at der mandag aften blev fanget en 6 kilos havørred ved campingpladsen (og nogle hornfisk, der stadig roder lidt rundt).

Torsdag 09-07-09

Brian Pedersen var den forgangne weekend et smut på det gule rev, han har sendt følgende beretning:

 Lørdag d 4 juli var vi på Revet med M/S Bounty. Vi sejlede ud fra Hanstholm Kl.0600 i havgus og havblik. Undertegnede fik 9 torsk mellem

2 og 5,7 kg. Omkring Kl. 11 fik min sidemand Florin bundhug. Det viste sig imidlertid hurtigt at "bunden" var særdeles levende. Efter 10 minutters tovtrækkeri, kunne han lande en kæmpe Kulmule. "Mulen" er tilmeldt som potentiel ny DK rekord. Den blev vejet i Hanstholm, og vægten stoppede på 10,0 kg rent. Den nuværende rekord er på 7,740 Kg og er fra Juli 2000. Desværre har jeg ikke et ordentligt billede, men den kan også ses, sammen med fangeren på havfiskeren.dk.

  Søndag skulle der så lige stresses af, med en familietur til Tambosund. Der var en del Hornfisk, et par sæler og en pæn springende ørred, desværre var sidstnævnte, ikke indstillet på at deltage i grillmiddagen. Resultat 3 horn og et par trætte unger.

Torsdag 02-07-09

Der bliver fisket på forskellige pladser for tiden, ørrederne er svære at lokke i det lune vand, men det lykkedes dog indimellem at lokke fedtfinnerne til hug. Det kan man bl.a. læse i en nyhed fra Sportsfiskeren.

Der har desuden været flere ture til vestkysten, i forsøget på at lokke med de sølvblanke havbars, det lykkedes for flere, bare ikke for os, endnu. Der rapporteres også om multer mange steder langs vestkysten.

Poul Lauridsen har sendt mig denne lille beretning:
Her er en lille fangstrapport, dog ikke fra kysten men, fra Karup å 21-6 efter 15 0-ture uden at have set fisk så jeg endelig trækkende fisk, fiskede et stykke af uden at mærke noget, skiftede til opstrøms spin og ca. 15 min efter knaldede der en virkelig god fisk på, den skulle bare ikke mistes, der er ikke noget værre end at miste den første, efter ca 10 min landede jeg den 84 cm og 8,1 kg skønt, men da der ikke var andre ved åen kørte jeg om i slagteren, (mest for at prale) der gik et par stykker, dog ingen jeg kendte, så jeg ville lige fiske en halv times tid, og i 4 kast knaldede nr. 2 på, og for at gøre en lang historie kort landede en tililende fluefisker den 77 cm og 5,2kg,så kunne jeg vist godt tage hjem. har efterfølgende mistet en og fået en på 2,1kg.Så sæsonen er i hus og resten er bonus, god sommer.

Tillykke til Poul med de 2 rigtigt flotte fisk!

Jacob og undertegnede var i weekenden på multejagt i fjorden, vi var heldige endnu engang at finde dem. Jacob valgte at snige sig tæt på dem bevæbnet med fluestangen, mens jeg gik lidt længere langs stranden for at se om de var flere steder, jeg nåede dog ikke langt før jeg kunne se Jacob vinke efter mig. Jeg løb tilbage og fandt kameraet frem, det kom der dette lille filmklip ud af (hent filmen ved at klikke på billedet) selve filmen fylder 65mb, så det kan tage lidt tid at hente den.

Mandag 22-06-09

Den forgangne weekend har budt på lidt jagt efter ørreder, dog uden det store held for mit vedkommende. Det skal dog siges at fiskene til tider viser sig i kraftfulde spring tæt under land, men det er oftest umuligt at få fiskene i tale efterfølgende. Ikke desto mindre er det skønt for moralen at se ringende og springende fisk.

Søndag kom Jacob "forbi" Tambosund camping i båden, og jeg steg ombord bevæbnet med 2 pilsnere. Vi ville på lidt sightseeing omkring Thyholm. Det var en skøn tur i det gode vejr som gav os lidt gode fif til jagten på Limfjordens sølv. Båd har så afgjort en stor fordel når man hurtigt skal kigge kystens rev, pynter og vige efter i sømmene før en evt. lang gåtur fra nærmeste parkerings mulighed.

I dag mandag har jeg været på Multe jagt. Det lune og rolige vejr gør at vandet bliver meget varmt i de lave områder. Perfekt for multerne at fouragere på. Jacob havde set multer søndag, så jeg ville prøve om de kunne findes igen i dag. Det lykkedes i første forsøg at finde dem, men det skulle tage mig 2 timer at få forløsning for adskillige tidligere nulture. Min første multe var en realitet!
Jeg havde set fiskene komme og gå, det ene øjeblik var de tæt på land omkring nogle tang buske, for kort efter at forsvinde som dug for solen. Jeg havde vadet frem og tilbage og kastet den pjuskede grønne flue mange gange til fiskene. I en periode havde jeg ikke set trykbølgerne og de små ændringer i krusningerne på overfladen, som indikerer at multerne går lige under vandspejlet, og var egentlig så småt ved at indstille mig på at fiskene havde valgt at holde fyraften. Men kort efter ser jeg igen krusningerne på overfladen små 5 meter ude og 10-15 meter væk, perfekt afstand og med solen i ryggen. De mange nulture efter multer sad selvfølgelig på rygraden og det var nok mere spændingen i at se fiskene svømme så tæt på mig, der gjorde at jeg blev ved med at kaste til dem. Men denne gang skulle der kun 3 kast til før fluen blev taget hårdt og brutalt, egentlig forventede jeg at multen bare ville inhalere den grønne flue som flød roligt foran den, men istedet huggede den på en måde der ville gøre de fleste rovfisk flove... Kampen kunne begynde... Jeg vil ikke beskrive min fight med fisken, bare konkludere at ingen anden fisk jeg har haft tag i, kan på nogen måde proportionelt måle sig med styrken fra en multe! Hvilken kampvogn! Min første men så absolut ikke sidste multe, vejede 2,1kg fordelt på sølle 52 cm.

Tirsdag 09-06-09

Selvom jeg ikke får opdateret helt så hyppigt som jeg burde herinde, så er det på ingen måde en afspejling af aktiviteten ved vandene.

Her lidt nyheder i kronologisk rækkefølge:

Pinselørdag tur med Emma Line m/s.  Thyborøn

11 mand sejlede ud kl. 5.00 lørdag morgen. Skipper, en erfaren herre (Per), mente at det var for godt vejr. Dvs. ikke mange fisk, ingen "måler"( fisk + 10 kg.). Trods disse udsagn fra skipper og de erfarne lyst/kyst fiskere ombord var optimismen og humøret højt.

Efter ca 2 1/2  timers sejlads var vi fremme ved første fiskeplads. Alle var klar . Skipper tudede med hornet og 500 gr. pirken var på vej mod bunden ca. 30 m. Den nåede bunden og straks var der bid. Kunne både høre og se at der var bid hos næsten alle. Da min pirk nærmede sig overfladen kunne jeg se at det var en lange og en torsk på ophænger. Langen var 110 cm + 2,5 kg torsk.

Da dagen var omme kunne vi tællle ca. 200 fisk. Fordelt på lange, knurhane, skægtorsk sej og torsk. d.v.s. ca.18 fisk pr. mand.

Det var endnu en god tur på havet. De fleste af os ombord har nu været med i 14 år og båden er lejet igen næste år i  pinsen.   Knæk og bræk til alle.   Richard

Søndag eftermiddag, Brian og formanden tager til den lange for et tidligt Bars sats, vi ankommer ved 5 tiden og møder et velkendt ansigt fra Lemvig han siger at der er springende bars og ørred på høfdens nord side, men at ”de ikke er til at lokke med”. Vi fisker rundt om enden og med meget varieret grej godt tændte af synet af springende fisk og legende hornfisk.

På et tidspunkt skyder en fisk frem af ingenting går op til gobi wobbleren, klogt for den, beslutter den at det er ikk mad, hvorefter den svømmer væk med kraftfulde slag med halen, Bars eller ørred fisken tippes til 70 cm.

Lidt senere kvittere den med at cruise en meter bag wobbleren med en stor kølvandsbølge, alle mulige krumspring i form af spinstop og nøk afprøves, men drømmehugget udebliver. 

Så det er en smule skuffende da en hornfisk senere hugger på og fighter råt, lige så længe det varer.

 Dette ender som facit på en små kold nordøst aften på den lange.


Søndag var Søren Laursen og undertegnede en tur ved fjorden, en kendt lokation som for tiden i perioder holder rigtigt mange fisk, fortrinsvis hornfisk som nu har overstået det "formelle" og er i gang med at fylde depoterne. Men så sandelig også ørrederne som til tider hopper og springer omkring os. Lørdag hilste jeg på en fisker fra Ringkøbing som havde landet 3 smukke ørreder på kort tid mellem kl. 12 og 14. Det kan altså stadig lade sig gøre i det danske sommervejr, at lande ørreder midt på dagen.

Søren og jeg fiskede nogle timer, eneste kontakt jeg havde var hornfisk i massevis, men Søren landede på kort tid en smuk sommerørred på 56cm og 1.8kg.

Tirsdag 02-06-09

Pinsesolen dansede så sandelig den forgangne weekend, et skønt vejr satte punktum for foråret i 2009. Vi byder sommeren velkommen.

I den forgangne uge har jeg modtaget følgende fra Ole Nielsen: Her er lidt fra sidste uge Jeg har fanget 8 havørreder i fjorden 2 stk. undermåler elles nogle rigtige tykke fisk. 2 stk. på 43 cm.  1 på 45 cm 1,2 kg.  1 stk.  46 cm 1,1 kg. 1 stk. 52 cm 1,4 kg. Og den flotteste på 57 cm og 2,35 kg. Jeg fanget mange horn som bifangst alle fiskene er fanget på små 7-12 blink og på ophænger. Og ugen sluttede med en laks i Skjern å på 90 cm og 6,6 kg. Tillykke til Ole med de mange fine fisk og laksen i Skjern å.

Undertegnede var ved fjorden fredag aften for at se om ørrederne var til at få i tale. Det lykkedes ved 23 tiden at lokke en fin lille ørred på 42cm til hugget, men jeg fornemmede at der var flere fisk i området så den fik friheden igen, desværre, for der var ikke flere denne aften.

Søndag var vi 6 mand stærk som indtog "Den Lange" i håb om at lokke bars eller andet godt op på land. Fiskene var der, mange af dem endda, vi så både ørreder og bars springe ud af vandet tæt på høfden, men huggene som faldt konstant har formentligt desværre bare været hornfisk. Da lyset begyndte at svinde landede Søren Laursen dog en fin tyk bars som huggede hårdt på Sørens stripper, tvivlen på størrelsen kom fisken til gode så den blev genudsat. Det var faktisk det sidste vi mærkede til fiskene, for kort efter forsvandt de springende fisk og huggene fra hornfiskene som dug for solen, vi pønsede på en teori om at det formentlig skyldtes strømmen vendte fra ud til indadgående. Men skønt at se at barsen er kommet og den store mængde ørreder som også befinder sig ved vestkysten.

Torsdag 27-05-09

Så går jagten ind! Selvom vejret lige nu ikke viser sig fra den vinkel vi normalt forbinder med forår, så har DMI ikke desto mindre lovet os sommer vejr til weekenden. Derfor har Jacob, Paw og undertegnede valgt at indtage "Den Lange" på søndag, i jagten på de eftertragtede Bars og hvad vi ellers måtte komme i kontakt med. Hermed inviteres alle som måtte have lyst, til at tage med på turen søndag. Jeg forventer vi kører derud i løbet af eftermiddagen og fisker til solnedgang. Kontakt mig evt. for mere info: holm@skf1990.dk eller 23810808 /Bo Holm

Onsdag 26-05-09

Søren Møllenberg har en ekstra plads på tur med Emma-Line på lørdag den 30. maj, kontakt Søren hvis du gerne vil med på turen på tlf. 24461713

Mandag aften var undertegnede og Jacob ved fjorden for at nyde det smukke maj vejr. Vinden faldt til ro i løbet af aftenen og fiskene hoppede og sprang omkring os, men ud over følgere og hug mærkede vi ikke yderligere til fiskene. Men vi fik dog syn for sagen, at fiskene var der i større mængder, de var bare svære at lokke med.

Mandag 25-05-09

Formanden sendte følgende notitser til mig i sidste uge:

Brian og undertegnede var ved futtrup mandag aften hvor der var et  par drilske ørreder der ikke ville snakke med os kun springe og drive os til vanvid..

Der er møde i Struer Kommunes vandløbs gruppe d. 28 maj kl. 15.30 forslag mm kan stilles til Brian Pedersen, Ringgade 137, 7600 Struer.

 

Ejvind ringede i weekenden for at berette om fangster, desværre havde jeg en dårlig mobil dækning (Nej, det var ikke bevidst), så jeg fik ikke fat i hele historien, men ikke desto mindre kunne Ejvind berette om mindst 2 fisk i "50'erne" og meget tykke, så det blev igen bevist at der er gode tykke fisk at fange mellem hornfiskene.

Tirsdag 19-05-09

Der er ikke meget nyt at poste for tiden, ikke at fisketurene mangler, men snarere at der ikke bliver landet ørreder i helt samme mængder som vanligt. Tiden har ikke været til aftenturene den sidste uges tid og dagturene er præget af hornfisk, dem er der til gengæld masser af. Vinden har været i øst og har igen "tømt" fjorden for vand, men der er lys for enden af tunnellen og pt. er vinden tilbage i det foretrukne sydvestlige hjørne.

Jacob og undertegnede var fredag ved vestkysten, vi ville fiske på et stort rev, men så snart vi stak hovedet op over klitterne kunne vi se at det var helt håbløst, vandet var vitterligt "kakao farvet" og uanset det faktum at fisk også jager i den slags vand, så var vores tro på det ikke eksisterende. Revet tålte ikke vind fra nordøst, vi prøver når vinden er lidt svagere og er mere i det sydøstlige hjørne.

Mandag 11-05-09

Sommer cup'en er i gang! Søren Møllenberg har sendt mig et billede af en fisk fanget sidste søndag, fisken mangler den nederste halvdel af halen, en sæl, skarv eller måske noget mere eksotisk som har været på spil?

Den kommende uge loves der igen østenvind hele perioden, det kan give os lav vandstand igen og måske deraf færre fisk i de kystnære områder. Derfor forventer jeg da også at køre til Vestkysten fredag, hvor østenvinden har presset dønningerne ud og gjort kysten farbar. Skulle nogle have mod på at tage med, siger i bare til! Der er rapporteret om Havbars fangster ved Sjælland, så medmindre det er stationære fisk burde de være langs vestkysten nu.

Søndag 10-05-09

Jeg måtte lige en afsted igen lørdag aften, for at prøve om den tabte havørred var at finde langs kysten. Jeg hilste på et par andre fiskere som ikke havde mærket andet end hornfisk, men som dog havde set ørrederne, bare lidt for langt udenfor kastehold. Vinden var igen kraftig fra det sydvestlige hjørne, så jeg valgte spinnestangen og modvinden. Der gik en lille time før denne tyksak på 42cm og 1kg. rent huggede på Gladsaxen, så der var stadig andet end hornfisk derude. Skønt. Fisken har en kondi på 1.35 efter normal Fulton skala.

Jacob har været til fiskekonkurrence på Fyn denne weekend og løb af med en 3. præmie for en fisk på 58cm. og 1.77kg. Tillykke herfra!

Lørdag 09-05-09

Vejret med efterårs vinden har givet os lidt liv og frisk vand i fjorden. Derfor var jeg draget til fjorden i aftes med forhåbning om at der ville være fisk at fange og ikke bare hornene som nu fouragerer i stor stil langs kysterne. Jeg fiskede imod den relativt hårde vind, da jeg mente at fiskene måtte være at fange i det oprørte vand. Der gik da heller ikke mere end en halv times tid før den første ørred huggede helt ude i kastet, en lille blank fisk på 41cm som desværre havde ødelagt munden så meget, at jeg valgte at give den nådestødet. Med ro i sindet over at ørrederne for mit vedkommende er tilbage efter lidt for mange nulture, fiskede jeg videre rundt om pynten. Hornfiskene var der konstant og puffede til wobleren, utroligt nok for en 20g Gladsax er jo snart lige så tyk som de selv er.... Nåmen, jeg vadede et stykke og opdagede en større "bylt" et stykke henne ad stranden. Mens jeg fiskede hen mod bylten funderede jeg over hvad det kunne være, en kartoffelsæk, affald fra et skib, noget træ, eller måske endda en strandvasker? Det sidste var ikke helt forkert, da jeg kom nærmere kunne jeg se det var et rådyr. Dyret har formentlig forsøgt at svømme over et sted hvor strømmen var for kraftig, og har kæmpet til kræfterne slap op. Det havde ikke lagt der længe, for dagen før var jeg på samme plads og da lå dyret ikke i strandkanten. Spørgsmålet som rumsterede lidt i mit hoved var, hvem skal man kontakte i sådan en situation, om nogen overhovedet? En lokal jæger, Skov og Naturstyrelsen? eller skal man måske bare lade dyret ligge og overgå til naturens kredsløb?
Nå, jeg fiskede videre og fik også et godt hug helt ude i kastet. Først føltes fisken ikke så stor som den tidligere, men da jeg fik den tæt på kunne jeg se at det var en noget tungere fisk. Jeg stod i vand til livet og bølgerne slog hårdt, så jeg gav det én chance og løftede fisken i agnen, men ak... Den var så fed, at da jeg ville tage fat rundt om den kunne jeg ikke få et ordentligt greb, i det samme gled krogholdet ud af kæften og væk var fisken.... Jeg bandede lidt og grinte samtidigt.... Evigt ejes kun det tabte. En dejlig aften, den kraftige vind til trods. (Rettelse, efter at have hilst på Carsten Christophersen lørdag aften, fik jeg at vide at dyret i strandkanten er en kronhjort, det gør det selvfølgelig ikke mindre tragisk.)

Husk sommer konkurrencen! Den løber fra 1. maj til første klubaften efter sommerpausen, 3. september.

Sommer konkurrence - Selv om at vi har indstillet klubaftnerne for sommeren så er der ikke nogen grund til at glemme kysterne - for lur mig fiskene er der. Godt nok er ørrederne lidt vanskeligere at få i tale, men der er så meget andet derude i det salte… Vi laver altså en sommer konkurrence der præmierer saltvands fangede fisk i Danmark.

Fiskene skal være fanget fra land eller vadende. Konkurrencen starter 1. maj og løber til 3. september.

Der præmieres inden for alle saltvands arter, der har mindstemål. Der præmieres efter et point system, der tilgodeser mangfoldighed så det er bare med at få det hele med. Alle tilmeldte fisk opgives med mål, vægt og dokumenteres med foto.

Tilmeldinger mailes til cup@skf1990.dk

Fredag 01-05-09

Vi holder sommerpause indtil torsdag 3. september. Men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at hjemmesiden her holder pause, jeg vil stadig meget gerne høre fra jer derude, som har held med fiskeriet henover sommeren, eller generelt nyheder om hvad der sker her i sommerpausen.

Der vil blive arrangeret 1-2 ture til vestkysten henover sommeren, mere info om det når vind, vejr og fiskeri passer sammen.

Vinder af forårs konkurrencen blev selvfølgelig Ole Maach med den flotte fisk fanget i starten af april.

God Sommer!

Onsdag 29-04-09

For dem som ynder at fange de lang næbbede hornfisk er det tid nu, i weekenden opdagede jeg de første af slagsen i den vestlige del af fjorden. Mange fiskere bander dem langt væk, men jeg synes nu ikke de er så slemme endda, jeg tror tværtimod på at de lokker ørrederne med ind på det lavere vand i fødejagten. Om ikke andet, så kan de være morsomme at fange på meget let grej, UL spin eller flue fiskeriet, det er ganske fornøjeligt.
 Desuden er det i Limfjorden en relativt nem fisk at fange som barn, finder man steder hvor fiskene går tæt, kan man nemt medefiske efter hornene med et bobleflåd agnet med små sildestykker. 

Onsdag 22-04-09

Så er der fundet en afgørelse i foto konkurrencen fra Limfjordens Ørreddage 2009. Resultaterne kan ses her: FOTO

Mandag 20-04-09

A-Holdets blog er nu oppe, du finder den HER. Den vil så vidt muligt blive opdateret så snart der er nyt fra Bornholm i hele uge 17.

Er fjorden tom? Ja, til dels er den. Vand er der godt nok ikke meget af i disse dage og der har faktisk været vand under normalen i et par uger efterhånden. Om det så er det, som er skyld i manglende fangster skal jeg ikke kunne sige. Men for mit eget vedkommende synes fangsterne at være gået helt i stå, i takt med faldende vand og den vedvarende østenvind. April kalder mange den bedste måned på året, og jeg håber da personligt på en snarlig omgang blæsevejr fra vest, til at ruske lidt op i både ørreder og vand. Hvis andre har et andet indtryk af hvordan fjorden fisker lige pt. så  hører jeg meget gerne om det: web@skf1990.dk

Tirsdag 14-04-09

I uge 17 tager A-holdet og et halvt B-Hold til Bornholm på den årlige tur. Der arbejdes kraftigt på at lave en "A-Blog" fra øen i hele ugen, så de af os som må blive hjemme og holde Danmark kørende, stadig kan følge med i de 2 holds jagt på storørreden i Østersøen. Mere info senere på ugen!

Der blev faktisk taget endnu større fisk i Limfjorden end den vindende til Limfjordens Ørreddage, desværre var fangeren bare ikke med i konkurrencen. Claes Harvald fra Brædstrup havde taget turen til Kås Hoved sammen med 2 venner for at forsøge sig. Det gav en flot ørred på 2.6kg og 57cm. Den havde som flere af de indvejede fisk også mæsket sig med børsteorm og var fyldt til randen. Næste år husker Claes at deltage i konkurrencen.

Mandag 13-04-09

Limfjordens Ørreddage 2009 er afsluttet med succes. Selvom der ikke blev indvejet helt så mange fisk som sidste år, ( 22 mod sidste års 35 indvejede). Dog spår vi at deltager antallet var en anelse højere end sidste år med 90 deltagende lystfiskere.

Største fisk i år blev fanget af Brian Kristensen og vejede 2.390 gram og en længde på 59 cm. 2. Pladsen gik til Niels Kongerslev med en fisk på 1.915 gram og 54,5 cm. 3. Pladsen tog Carsten Christophersen med en fisk på 1.770 gram og 52,5 cm.

Der blev præmieret for største fisk samt bedste kondition. I sidstnævnte kategori er det værd at nævne at den generelle kondition for indvejede fisk var meget god. I top 5 var alle fisk således over 1.2 i kondition og de 2 bedste var på over 1.42 efter Fultons skala.

Generelt blev der berettet om meget svære fisk, der blev spottet og der var kontakt til fisk, men til tider helt uden respons. Vejret var som bekendt perfekt til udendørs aktivitet, men måske ikke det bedste til fiskeri efter sky havørreder.

Struer Kystfiskerforening takker igen i år deltagere og sponsorer.

Resultater og billeder kan ses her.

Fredag 10-04-09

At der, som skrevet i onsdags, bugner af fisk i fjorden kan Ole Maach vidst utvetydigt skrive under på, om ikke mængde mæssigt, så i hvert fald på størrelsen! Formanden sendte mig onsdag aften en mail med ordlyden:

Man behøver ikke drage så langt væk som Bornholm eller Sverige,  for at fange sig en storørred på kysten, et par timer ved den lokale plads kan være nok, Synes Ole Maach at mene.
Ole havde fanget to grønlændere da det 3. hug faldt, det var dog af en anden kaliber end de to første, fisken gav sig først efter et kvarters fight med spring og udløb. Man kan dårligt vurdere hvor stor den er når man står derude siger Ole, men en kontrolleret vægt og en tommestok har siden sat vægt og mål til imponerende 5,9 kg fordelt på sølvblanke 74 cm, konditionen siger således 1,46.

Et stort tillykke til Ole med den flotte fisk.

Onsdag 08-04-09

Fjorden bugner af fisk, ingen tvivl om det. Her nogle dage før Ørreddagene afholdes er vandtemperaturen allerede oppe på en 8-10 grader de fleste steder i Limfjorden. Går man en tur langs vandkanten er der nu et mylder af liv på det lave vand, fuldmånen er over os den 9. april hvilket burde få børsteormene op af hullerne og fiskene jager nu hele døgnet.

De sidste par ture jeg har været på til fjorden har der været masser af ørreder, de fleste har været grønlændere omkring målet som det normalt er i Limfjorden, men der er så sandelig også større fisk. De tidlige nedfaldsfisk er tydeligt på vej tilbage i kondi nu og ind i mellem viser, mærker eller hører man om de store fisk. Således havde Knudsen forleden en 5 kg's fisk på krogen helt ind på "næsten land". Fisken trak desværre det længste strå, men det var et godt bevis på at de er der, også de store.

Søndag 05-04-09

Husk det er i næste weekend der afholdes Limfjordens Ørreddage!

Tilmelding er nødvendig som beskrevet.

Tilmelding

For at deltage i Limfjordens Ørreddage skal indbetaling ske til Vestjysk Bank kontonr. 7602 1134242 senest dagen før konkurrencen starter. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling og medbring dokumentation for indbetaling, hvilket er en forudsætning for at få indvejet fisk og deltage i lodtrækningen.

Pris for deltagere fra 18 år 100 kr. Pris for deltagere under 18 år 50 kr.

Mandag 30-03-09

Hjemme igen... Det har været en fantastisk uge på Bornholm som jeg håber Ø-Bloggen også har givet indtryk af. Bornholm er et fantastisk sted at fiske og meget anderledes end hvad vi er vant til i Fjorden.

Ja, vi er nok nogle der er afhængige af fiskeriet, indrømmet.... For søndag morgen, kun knap et døgn efter hjemkomsten fra Bornholm kriblede det altså for at komme til fjorden. Jeg sendte en SMS til Jacob for at høre om han var enig, fik svar tilbage at "Jeg er på vej ud..." hmmm.... Jeg havde en hæk som i den grad trængte til en barbering inden sommeren og nogle gamle radiator rør skulle også afmonteres. Det blev gjort i en fart og efter nogle timer fulgte jeg Jacobs eksempel. Personligt fik jeg fat i en stor nedfaldsfisk som var tilbage i god kondi, men som dog fik friheden og et par grønlændere derudover, som også svømmer derude endnu. Det skal lige siges at det for både Jacobs og mit vedkommende var fiskeri med flue, jeg tror det var ligeså meget det vi savnede, som det var fiskeriet i fjorden.

Jacob har sendt følgende beretning og foto fra gårsdagens fisketur:

Først en stor tak til Ø-holdet for en god tur til Bornholm.
Fiskefeberen blussede atter op, blot dagen efter hjemkomst fra Bornholm. Det er farligt at kigge ud over blankt vand pakket ind i en blød dyne af tåge. Det lugter af fiskevejr. Så på opfordring fra fruen pakkede jeg fluegrejet og drog på eventyr. Ved andet stop gik jeg og fiskede i badekar på et rev. Troede ikke helt på den og så alligevel. Solen var brudt igennem tågen og varmen kunne mærkes. De skal stå i badekar i dette fremragende vejr. Lidt fisketid gik, vejret var dejligt og et fornuftigt kast resulterede i noget pilleri i fluen. Hmm, bund eller? Det var en havørred på 55 cm og 1,7 kg som fandt min rejeflue appetitlig. Fin fisk, virkede ikke fed som sådan, men konditionsfaktoren viser 1,04. Ikke tosset. Smagte fortrinligt. Turen gav desuden 1 omkring målet og en midt/sidst i 40'erne. Begge genudsat.

Fredag 20-03-09

I den næste uges tid vil "Ø-holdet" være at finde på Bornholm, denne fremragende sammensætning af lystfiskere vil fouragere på klippeøen og vil formentlig kun være til at komme i kontakt med, såfremt der skal prales og kommunikationen vil formentlig være både ensrettet, selvisk og lettere "lalle-glad". I den forbindelse vil undertegnede ikke skrive så meget nyt fra den lokale fjord derhjemme, men til gengæld har jeg lavet en "Ø-Blog" hvor vi så ofte som muligt i løbet af ugen, vil poste billeder og nyheder fra det Bornholmske, til glæde for dem som må blive hjemme, i det mindste en 4 uger endnu.

Bloggen findes her: "Ø-Bloggen"

Tirsdag 17-03-09

Sportsfiskerforeningen ALS afholder fiskekonkurrence i weekenden 3. april - 5. april 2009, ønsker du at deltage kan du læse mere om arrangementet ved at klikke på billedet.

Søndag 15-03-09

Denne weekend har stået lidt i fiskeriets tegn, vejret er nu lunere og det er blevet testet om det har indflydelse på fiskeriet i fjorden. Der er ikke meget tvivl om at der er fisk at finde på langt de fleste pladser nu, det kan stadig være nødvendigt at søge for at finde, men sådan er det jo nu engang.

Min weekend startede således: Fredag var jeg på en fyraftens tur til fjorden, vinden var i vest og jeg endte ved et muslinge-rev ved Livbjerggård, få kast med spinnestangen og første fisk huggede, en større men meget medtaget nedfaldsfisk, lidt efter sad den næste nedfaldsfisk på Gladsaxen, større og kraftigere men stadig med meget synlige tegn på hårdt arbejde i åen. Fiskene var der og jeg var lidt bekymret for 3-krogens skade på fiskene, så jeg gik efter fluestangen i stedet, det gav mig også mulighed for at få testet en ny flue. Det blev til ca. 10 fisk på land i alt, de resterende var grønlændere omkring målet.
Lørdag mødtes jeg med Jacob på gårsdagens fine fiskeplads hvor Jacob havde forsøgt sig nogle timer uden det store held, vi fiskede kun kortvarigt på pladsen, men blev hurtigt enige om at vi ville prøve Ejsing, vinden var i det sydlige hjørne så fluen kunne godt komme til sin ret derude. Første rev var lige præcis blotlagt, så det valgte jeg. Jacob valgte 2. rev. Der gik vel en lille halv time uden nogen former for aktivitet, jeg begyndte at fiske lidt mere op mod vinden da jeg så fisk i overfladen, kort efter sad den første på fluen, den blev dog tabt hurtigt men der var masser af aktivitet og hug fra fisk på pladsen, Jacob blev hidkaldt og den næste halve time havde jeg yderligere 4 store nedfaldsfisk oppe at vende. Det var mit indtryk af fiskene at der var mange på pladsen, men desværre var det nok primært nedfaldsfisk på føde jagt. Fiskene forsvandt, Jacob kørte hjem og jeg valgte ufrivilligt at bade min mobil telefon i saltvand.... Jeg havde lykkeligt glemt at min for-lomme i mine waders ikke var vandtæt.
Søndag bød på en tur til den vestlige del af Limfjorden, det gav et par fisk på land igen. På hjemvejen fik Jegindø tap også et besøg med fisk på land til følge, men igen lige under målet. Alt i alt en fantastisk weekend, med masser af fisk, liv og godt forårsvejr.

Sidste weekends tur til Avernakø er der nu kommet en lille artikel ud af, Henning er forfatteren på denne gode beretning, læs den HER eller find den under artikler.

Kaj Bach har på min opfordring ligeledes skrevet en artikel om noget af det Big Game fiskeri han har dyrket, det er der kommet en rigtig god historie ud af. Find den under artikler, eller læs den HER

Torsdag 05-03-09

Hvordan dulmer man nemmest lidt fiskefeber? Jo, man tager da ud at fiske... Således drog jeg afsted i dag for at hæmme feberen lidt med et par timers fiskeri i fjorden. Vinden har været kraftig fra øst et par dage og det skulle have en chance på en hyppigt frekventeret plads.

 Der skulle ikke mange kast til før den første følger viste sig efter wobleren, og det var en fisk med størrelse! Fedt tænkte jeg, de er her. Så gik der en lille time, hvor jeg ikke så eller mærkede alverden, så jeg konkluderede at det nok var en enlig svale, den havde set mig og var nu over alle bjerge. Jeg fiskede tilbage mod bilen og gik faktisk og tænkte at mange fangster sker, netop som "man er på vej hjem" eller på vej til bilen for at skifte plads. Jeg kastede skråt frem for mig i den retning jeg gik, og begyndte igen at gå stille og roligt fremad, men denne gang fik jeg bundbid temmeligt langt ude i kastet, eller dvs. bunden trak kort efter den anden vej og jeg forstod der var fisk på! Den er god! Klart ikke tale om grønlænder her og få sekunder efter, tog den en lufttur og jeg så at det var en fin fisk. Lidt tovtrækkeri i en 5 minutters tid og jeg kunne kane en fin fisk op i strandkanten. Fisken havde fornuftig kondi, ingen tvivl om det, men den havde desværre også grimme garnskader på begge sider af ryggen med halvt ødelagt rygfinne til følge. Så jeg valgte at give den friheden igen, jeg vil hellere hilse på den til efteråret når skaderne er helet og fisken, har vokset sig yderligere tyk og flot henover sommeren. Fisken var mellem 60-65 cm. og vægten var omkring de 2.5kg.

Onsdag 04-03-09

Snart nærmer sig tiden.... Foråret har gjort sit indtog, ikke mindst i kalenderen, men man aner også de første tegn på forår under hækken, hvor vintergækker, erantis og andre bebudere pibler frem. Lyset har tiltaget med 4 timer og solen luner godt på de dage hvor den viser sig med fuld styrke. Vinteren over er vi flere som mener at Limfjorden har vist sig fra sin venlige side, der har været pænt med fisk til trods for konstant faldende vand temperatur, dog er vandet i den vestlige del af fjorden sjældent kommet under de 3 grader, og det har da nok medvirket til at ørrederne ikke har trukket sig ud på de dybeste områder i fjorden.

De sidste 14 dage har der dog ikke været meget at rapportere, om det skyldes at folk ikke får fisket så meget, om de lader op til den kommende weekends tur til Avernakø, eller om de venter til vejret bliver lidt lunere skal jeg ikke kunne sige. Dog er der indløbet beretning fra Kaj Bach som var på tur til fjorden i søndags. Det blev kun til en enkelt følger, men som det kan ses på billedet her til højre, har Kaj haft nok at se til de sidste par uger, med at afkroge eksotiske fisk under varmere luftstrøg, mon ikke der dukker en lille artikel op om Kajs tur til Mauritius. Jacob var ligeledes ved fjorden et par ture i weekenden men ingen fisk til ham heller.

Mandag 23-02-09

I dag var jeg så heldig at modtage en ny film med posten. Det drejer sig om det Norske Scanout's nyeste skud på stammen "Salt Sjøørret på Flue" med Runar Kabbe som hovedpersonen kendt fra den glimrende "Havabbor på flue" film som kom for et par år siden.

Denne nye film fandt jeg interessant i det en god del af filmen foregår på Bornholm, med flue fiskeri efter de store blanke overspringere. Da jeg i marts skal til Bornholm for at fiske for første gang, ville det være rart med lidt 3. parts info/video fra øen og ikke kun de ellers glimrende interne beretninger, fra de yderst erfarne veteraner vi kan mønstre i SKF1990. Mig bekendt har ingen af foreningens medlemmer, fisket med flue på Bornholm udover fiskeri med spin og bombarda. I samme forbindelse taler alle om at man altid skal langt ud for at nå fiskene. Alt i alt, føler jeg alle sige at "det der med flue" det er ikke lige Bornholm, men det vil jeg nu lade komme an på en prøve. I samme forbindelse er det en befrielse at se ovennævnte film, hvor Runar på mageløs vis beviser at det sagtens kan lade sig gøre, at fange lynende blanke overspringere på Bornholm udelukkende ved brug af fluestangen langs kysten. Jeg er lettet over at jeg med berettigelse kan medbringe fluestangen og krydse fingre for at få lov at kæmpe med Bornholmsk "Sølvtøj" om små 4 uger.

Tryk på billedet for at se trailer fra filmen. Læs mere om filmen og bestil den direkte i Norge her: http://www.scanout.com

Eller vent ca. 14 dage hvor filmen skulle være på hylderne i Danmark. /Bo Holm

Søndag 22-02-09

Nyborg Sportsfiskerforening afholder den 21.-22. marts 2009 kystcup på Fyn. Skulle du have lyst til at deltage, kan du læse mere om arrangementet her: Kystcup

Undertegnede og Jacob var søndag ved fjorden. Endnu en gang måtte vi opsøge fiskene flere steder før vi fandt dem. Denne gang var det endda en "lyn-stime", jeg fik 4 grønlændere lige omkring målet på land som dog alle fik friheden igen, efter at have landet de første 2 på ca. 5 minutter fik jeg tilkaldt Jacob og da han nåede hen til mig fik jeg 3. og 4. fisk på land indenfor kort tid. Så var der helt stille igen.... Jacob mærkede intet til dem. Fiskene huggede tæt på kysten i den stærke modvind, hvor det faktisk var mest effektivt at gå 4-5 meter ud i vandet og så ellers fiske på langs af kysten. /Bo Holm

Søndag 15-02-09

Kaj og undertegnede havde sat hinanden stævne i den vestlige del af fjorden, vinden var frisk fra en østlig retning og fra morgenen sneede det pænt og roligt, dette gik dog hurtigt over i regn. Fiskene var der, dog meget spredt. Jeg havde tidligt kontakt til en rigtig god fisk som desværre valgte at sno sig så meget at krogen mistede sit tag. Lidt senere fik jeg denne typiske model "Blank men slank" som der er mange af. Jeg mærkede ikke yderligere på pladsen og Kaj valgte at drage hjemad, noget med at der skulle pakkes til et par ugers ferie på Mauritius..... Ja misundelsen er håndgribelig.... Nå, jeg kørte et par km. længere op langs kysten for at prøve denne plads, det viste sig at være en god idé, 3 fisk yderligere på land hvor af en var tilpas til fryseren.

920 gram på 43 cm. lynende blank og som det kan ses på billedet raslede skællene af ved den mindste berøring./Bo Holm

Lørdag 14-02-09

Foreningen har afholdt ordinær generalforsamling den 12. februar. Det har givet lidt ændringer i bestyrelsen hvor Søren Møllenberg har overtaget Henrik Hjerls plads, Jacob Rasmussen og Bo Holm blev valgt som suppleanter.
Årets storfanger i Limfjorden blev Carsten Christrophersen med en fisk på 4kg. og 70cm.
Årets fiduspokal gik til Paw for det store arbejde med Limfjordens Ørreddage 2008.

Jacob var en tur ved fjorden i torsdags og har sendt følgende beretning:

En lille beretning fra fyraftenstur torsdag d. 12. februar. Var på lynvisit i Nissum Bedding. Det blev til 115 cm fisk fordelt på 3 fisk :-(
Største var lige over målet, men var ikke prangende. Så den fik friheden igen. Havde desuden meget kontakt med fisk, som morede sig med at pille og puffe til wobleren. Konklusionen i skrivende stund er, at selvom det er hunde koldt, så er fiskene til at få i snak. Billedet er en meget mager havørred på 40 cm, som trænger mere til føde end jeg gør :-)

Fredag 06-02-09

Kassereren oplyser at 3 personer har indbetalt årets kontingent via netbank, man har brugt giro kortet, men glemt at der skal udfyldes Navn, adresse m.m. Betalerne har bare sat XXX under navn. Kontakt Kassereren hurtigst muligt hvis du er i tvivl, da DSF skal have besked inden månedens udgang!
Da Giro kortene er af en type hvor der ikke er unik betalings ID, kræves det at man ved net bank betaling opgiver navn, adresse m.m.

Undertegnede var et smut ved fjorden i går torsdag, vejret viste sig fra den smukke side i nogle timer og det skulle da udnyttes. Vind og vejr indbød til lidt fluefiskeri så jeg gik og fiskede få meter ude fra kysten med en ny indkøbt #7 stang som skulle testes. Der gik dog ikke længe før en ørred fulgte en hurtig indtaget flue "Juletræ/zonker" variation, fluen fik et hug men fisken hang ikke ved. Jeg fiskede lidt videre langs kysten uden yderligere held med den valgte flue. Et flue skift til først Polar-Magnus over en lille fiske imitation for til sidst at ende med en Aura glimmer reje udløste hugget. Jeg gik små 10 meter fra vandkanten og kastede parallelt med kysten i det spor jeg vadede, fisken kom ud af intet og huggede fluen kort og kontant. En fin og meget tyk grønlænder, som dog blev afkroget i overfladen. Der er stadig fisk i fryseren og jeg fik bevist overfor mig selv at fiskene stadig er der, til trods for at vand temperaturen er nede på et par grader. /Bo Holm

Mandag 02-02-09

Så er årets program for Limfjordens Ørreddage 2009 fastlagt, præmielisten er opdateret og forventningens glæde er stor. Hele programmet kan hentes ved at trykke på billedet. Eller ved at klikke ind under fanebladet for ørreddagene.

Tirsdag 27-01-09

I perioden 17. - 28. marts afholder Flyteam Danmark i samarbejde med Seatrout i Herning kastekurser. Læs mere om arrangementerne her: kastekursus

Mandag 26-01-09

Jeg fik her til morgen en mail fra Kim Thor Paulsen, Vicefiskeriinspektør fra Mors, som må have set mit spørgsmål fra den 30. december om den lille firnurlige fisk, som Ole Nielsen havde fanget. Kim skriver at fisken er en stribet fløjfisk og da jeg efterfølgende "googlede" den og fandt en del billeder er der ikke længere tvivl hos mig heller. Kim forklarer yderligere at fløjfisk ikke er hverdagskost i fjorden, men den har dog været her i mange år, således fanges den til tider i forbindelse med prøver fra brislingefiskeriet.

Kaj Bach Pedersen var en tur ved fjorden lørdag formiddag, det blev til en enkelt grønlænder som fik friheden igen.

Jacob og jeg var ved fjorden både lørdag og søndag, lørdag kastede en fin fisk af sig til undertegnede på 48cm og 1200gram, en grovæder tør siges, jeg fandt ikke mindre end 12 brislinger, 3 rejer og en sandorm i fisken. Det er ikke alle ørrederne som forstår de ikke bør spise når vandet er koldt, vidst endnu engang noget med regler som bekræfter undtagelserne. Det var desværre alt hvad det blev til på en hel weekends målrettet fiskeri efter de blanke, men vi havde dog en sjov oplevelse med begge at fange samme nedfaldsfisk indenfor en lille halv time. Vi havde ikke svært ved at genkende den, da den havde et meget stort sår på bugen og udspilet gat, utroligt den havde overlevet, men det beviser igen at de er meget hårdføre i gyde perioden.

                                           
Grovæderen på 48cm, 1200g.                                                                                                                En flot rød farve.

Torsdag 22-01-09

Søren Møllenberg har gjort opmærksom på at der er 2-3 pladser ledig i sommerhus på Bornholm i uge 17. Læs mere i kalenderen.

Turen til Avernakø er nu fuldt booket.

 Der er stillet forslag om en havbars tur til sommer. Jeg forventer personligt at der skal bruges mange timer denne sommer, på at jage denne fantastiske sportsfisk langs den jyske vestkyst. I denne kolde tid er det rart at drømme sig til den varme sommer periode med lun østenvind i dagevis, 20 grader kl. 21 om aftenen, skjorteærmer og shorts og dyb....dyb flex på klingen... 

Når ørrederne går i "sommer dvale" og hornfiske fiskeriet ikke længere er så sjovt, er det skønt at vi har dette fantastiske alternative fiskeri, havbarsen er en utrolig velkommen gæst i vore farvande. Den er først og fremmest en fremragende fighter, hvor det er meget nemt at blive narret til at skønne fisken større end den reelt er, før den første gang viser sig i overfladen. Barsen kæmper og den bliver ved i lang tid, for så at holde pauser hvor man kan komme i tvivl om den overhovedet hænger på endnu, for så pludselig at trække line af igen med en voldsom kraft. Det er fantastisk.

Havbars er også en utrolig god spisefisk, for personer som måske ikke normalt er de store fiske spisere, fordi fisk smager af fisk (hvordan det så end lyder) så kan havbarsen være lige den fisk som kan omvende disse personer. Den smager nemlig ikke særlig traditionelt, samtidig med at den har et smukt hvidt og fast kød. Det er så englene synger.

Husk mindstemålet på 36cm. (Mit personlige mindstemål er 40cm). Løber man ind i fiskene langs kysten kan man ofte være sikker på at der er mere end den ene. Havbarsen går oftest i stimer, så chancen for flere fisk er stor når den første er landet. Netop fordi de går i stimer kan de komme og forsvinde fra det ene øjeblik til det næste, så fiskeriet kan være helt fantastisk i en kort periode for derefter at dø helt ud. Spændingen er der konstant.

Jeg vil komme med mere info om ture når fiskene begynder at dukke op langs kysten i april-maj måned. /Bo Holm

Fredag 16-01-09

Langt hovedparten af Limfjordens lystfiskere er enige om at muslingeskrab ikke bidrager positivt til miljøet i fjorden, desværre er vores kamp mod skraberne sat et skridt tilbage. Fødevareministeriet har svaret EU-Kommissionen at både det juridiske og videnskabelige grundlag for muslingefiskeriet er i orden. Heldigvis kæmper Danmarks Naturfredningsforening videre og jeg håber personligt at Danmarks Sportsfiskerforbund vil bakke dem op i denne sag.

Der er forlydender om en flot fangst af ørred for få dage siden i fjorden, en flot tyk blank fisk på 3.5kg. fordelt på sølle 64cm. En kondition på 1.34 må siges at være helt i top.

Onsdag 14-01-09

26. februar afholdes klubaftenen hos Egon i Lemvig Sport & Natur, vi mødes i Lemvig kl. 19.00.

Søndag 11-01-09

Der er tilmeldingsfrist den 1. februar på turen til Avernakø 6. - 8. marts 2009. Tilmelding til Michael Knudsen, læs mere i kalenderen.

Både Jacob og Ole har været ved fjorden indenfor de sidste par dage, med fisk på land til følge. Ole nettede en flot fisk på 56cm og 1,67kg. fanget på en "pattegris" som blev bundet torsdag aften i klubbens lokaler. Jacob brugte igen den gamle kending "Den Stive" da han skulle lokke ørrederne til hug, det gav en nedfaldsfisk på 45cm som havde tydelige skader efter endt arbejde i åen.

Mandag 05-01-09

Formanden har i juledagene aflagt Kvistrup Møllebæk et visit for at se om der skulle være legende fisk. Det viste sig at der var godt gang i produktionen af de næste generationer. Der berettes om gennemrodet grus opstrøms broen ved Kvistrup Mølle samt synligt bevis på aktivitet under broen ved Hjermvej. Ved at klikke på billedet herunder, kan man se 3 ørreder på leg under selve broen.
                                       

Video af ørreder på leg i Kvistrup Møllebæk.                                                                                            Billede fra gydebanke ved Kvistrup Mølle.

På foranledning af Lystfiskeren i Hvide Sande, har jeg lovet at ligge et lille job opslag op på hjemmesiden. Så brænder du for at forene hobby og arbejde, er der her en glimrende mulighed.

Jacob var i weekenden en tur ved Nissum Bredning og fik denne skønne lille ørred på land.

Jacob beretter:

På tur i Nissum Bredning fik jeg denne lille men tykke grønlænder med hjem. 640 gram fordelt på 40 tykke cm. Fanget på en af mange fynske specialiteter lavet af Kent Andersen - den stive på 12 gram. I maven var der 7 sandorme, 2 kutlinger og en enkelt reje.

Lørdag 03-01-09

Godt nytår til alle medlemmer og besøgende. Kassereren har bedt mig om via hjemmesiden at minde om at man meget gerne allerede nu må indbetale kontingent for 2009. Kontingentpriser er 425 kr. for seniorer, 250 kr. for juniorer (under 18 år) og 530 kr. for husstande. Priserne inkluderer medlemskab af DSF. Er du medlem af andre foreninger under DSF, får du sidst på året udbetalt det beløb, du har betalt for meget til DSF. Udbetalingen sker direkte fra DSF.

Kontingent kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling. Du kan naturligvis også betale direkte til kassereren ifm. klubaftener. I forbindelse med indkaldelse til generalforsamling vil der ydermere være medsendt et indbetalingskort.

Ole har lagt hårdt ud ved den 1. januar, i selskab med Søren Møllenberg, at fange og lande en pæn ørred på 2.3kg og 64cm.

Undertegnede og Jacob var på årets første fisketur i dag den 3. januar. Vi måtte prøve 3 lokationer før den 4. endelig kastede fisk af sig. En plads vi ikke har frekventeret i et par måneder, men som endnu en gang viste sig at holde fisk. En barsk vind fra vest og nordvest gjorde at vi valgte østvendte pladser og igen med lidt held.
Jeg havde kontakt til et par fisk til at starte med på denne nye plads, så jeg vidste de var der. Nu ville jeg så prøve noget nyt, lettere inspireret af dels Kent Andersen dels af Havørredens Hemmeligheder 3, ville jeg prøve at modificere den kendte Gladsax wobler en anelse. Dvs. jeg ændrer den fra at være en standard kystwobler til at være en gennemløbs wobler. Det kan sagtens lade sig gøre, ved at lade linen gå gennem øjerne i wobleren og binde krogen direkte på linen med den originale springring som stop. Nu skulle der testes om det gav ændringer i bevægelsen i wobleren og ikke mindst om fiskene stadig synes godt om den. Konklusionen er, at der ingen ændringer er til det negative, fiskene huggede gladeligt på wobleren og det giver så afgjort den fordel som gennemløbere altid har, at fiskene ingen muligheder har for at bruge agnen som "bræk-stang". Wobleren bevæger sig endda måske en smule mere frit i vandet, da den ikke er helt så begrænset af at være trukket i fronten. Der skal helt sikkert eksperimenteres lidt mere i den retning. /Bo Holm

                                        
Første nedfaldsfisk i år, på gennemløbs Gladsax, genudsat.

Til Nyhedsarkivet
Til nyheder for 2008