Se fredningsbælter på http://fredning.fd.dk

Har du ideer til naturprojekter, som skal tages op i Grønt Råd, så send forslag til formand@skf1990.dk


 

Til Nyhedsarkivet
Til nyheder for 2009


Tirsdag 30-12-08

Søndag den 28. december blev der afholdt nytårskur i SKF1990, 10 mand havde trodset kulden og valgt forskellige lokationer i fjorden. De fleste havde ikke meget kontakt til fiskene, men jeg fangede et par undermålere og Jacob genudsatte en pænt stor nedfaldsfisk på 58cm, Knudsen reddede dagen med en flot fisk på 2,3kg. og 58cm.

Dagen sluttede med gule ærter i klublokalerne, hvor dagens historier blev fortalt henover langbordet. Bl.a. kunne Jacob og jeg berette at vi endelig havde fået lov til at fremvise vores fisketegn til rette kontrollerende myndighed, det var vi da faktisk lidt stolte af. Det var rart at se dem på arbejde. Alt i alt en god afslutning på fiske året 2008, som de fleste er enige om er et af de bedste fangstmæssigt nogensinde.

Ole Nielsen har ved et tilfælde fanget denne lille fisk i Limfjorden, Ole mener selv det er en fløjlsfisk og det er måske også det mest indlysende, men hvis der er andre som har forslag til hvilken fisk det kunne være, er i velkomne til at sende undertegnede en mail med info om det på web@skf1990.dk

Lørdag 27-12-08

Efter en veloverstået jul, har det i dag været tid til at komme til fjorden igen. Godt nok har jeg været ude på en del små ture, af et par timers varighed, hvilket da også har resulteret i lidt undermålere, men voksne fisk har der ikke været noget af. Derfor var turen i dag da også på forhånd forventet at skulle være endnu en "catch and release" dag. Sådan kom det heldigvis ikke helt til at gå.

Jacob og jeg startede ved solopgang på Jegindø Tap, hvor vi da også spottede fisk næsten med det samme, et par ringe i overfladen få meter fra bredden afslørede en formentlig lille "grønlænder" på jagt i det lave vand. Men vi så ikke mere til hverken den, eller andre fisk. Derimod var der 5 jægere som forsøgte at få ram på en forsinket jule and, og der var efterhånden 10 andre fiskere foruden os på pladsen, så vi valgte at fortrække til en for os, ny lokation.

Jacob valgte på denne nye plads at fiske flue, jeg valgte spin. Vi gik langs kysten og jeg proklamerede at jeg ville fiske "Ejvind'sk" og gå i rask trav langs kysten mens jeg fiskede for at få noget vand afsøgt. Det gav hurtigt pote, men i første omgang ikke i form af fast fisk, men derimod gode tryk bølger væk fra bredden da jeg jagede fisk ud. Jacob blev hidkaldt med fluen, den var oplagt på det lave vand. Der skulle da heller ikke mere end et enkelt kast til før trykbølgen viste sig bag fluen og hugget faldt kontant på Jacob's pattegris, men ak... Fisken løb med både flue, forfang og en knækket polyleader! Vi var hurtigt enige om at det var ikke små grønlændere som gik derude. Jeg skiftede min 20 grams gladsax ud med en mindre 12 grams udgave, nu skulle jeg også deltage i jagten henover det lave vand. Få kast senere sad den første der, en lille blank grønlænder som kun lige holdt de 40cm, den fik friheden igen, der var jo tydeligvis flere fisk derude. Få kast senere sad den næste der, noget mere vægt for enden af linen og lidt mere kamp indikerede at denne var bedre. 49cm og 1,2kg. det gik an. Nu gik der lidt tid før næste hug faldt og denne gang var der ingen tvivl. God fisk! 5 minutters tovtrækkeri og lidt hjælp fra Jacob med net, fik vi landet en fin fisk på 2.6kg. og 62cm. Skønt! Det skal siges at under fighten, fulgte en anden fisk med rundt. Jacob lagde fluen ud mod den og den fulgte faktisk fluen i et stykke tid, men fortrød desværre.
 Efter en lille pause, hvor Jacob nu også skiftede til spinnestangen, gik vi tilbage til stranden. Jacob gik 100 meter foran mig da jeg nåede samme spot som havde givet de andre fisk, og som på klokkeslag huggede der endnu en fisk på stedet, 52 cm. og 1.6kg. Nu var middagen reddet til nytårsaften.
 Vi fik ikke yderligere fisk, og til trods for ihærdige forsøg, hug, følgere o.s.v. lykkedes det ikke Jacob at få fisk på land. Men vi er tilbage til nytårskuren i morgen søndag, det er helt sikkert og jeg er sikker på at Jacob har tænkt sig at der skal fisk på land.

Torsdag 18-12-08

Der er lagt nye arrangementer i kalenderen for året 2009, med en forårstur til Avernakø allerede i starten af marts.
Ole var for nyligt en tur ved fjorden og det gav denne fine blanke ørred på 57cm.

Torsdag 11-12-08

Næste torsdag den 18. vil Ole igen binde fluer i klubben, så husk at medbringe dit stik m.m. og bliv inspireret med et par nye mønstre til flueæsken.

Torsdag den 18. december er der ligeledes tilmeldingsfrist til Nytårskuren den 28. december. Så husk at give Richard eller Henning besked om du deltager denne dag.

Tirsdag 9-12-08

Fluebinding på torsdag "Ole vil binde pattegrisen på torsdag tag evt. flue stikket med og bind din egen, husk lyserød eller hvid bindetråd.

Mandag 1-12-08

Prisen for fisketegn stiger fra årsskiftet.
Fra 1. januar 2009 stiger prisen på fisketegn. Dagtegnet stiger fra 30 kroner til 35 kroner. Ugetegnet stiger fra 90 kroner til 100 kroner. Og årstegnet stiger fra de nuværende 125 kroner til 140 kroner. Husk at fisketegnet kan købes/fornyes nemt og hurtigt på http://www.fisketegn.dk


EU-Kommissionen går nu ind i sagen om det omstridte muslingefiskeri i Limfjorden.

Efter en klage i efteråret fra Danmarks Naturfredningsforening beder Kommissionen den danske stat svare på en række spørgsmål inden for fire uger.

Klage over muslingeskrab
Naturfredningsforeningen klagede over, at regeringen havde givet tilladelse til muslingeskrab i Limfjorden, fordi denne metode efter foreningens opfattelse ødelægger naturen, når skraberedskaber trækkes hen over bunden.

- Miljøministeriets analyser viser, at muslingeskrab er skadeligt for naturen. Derimod er Fødevareministeriet, der har givet tilladelsen, nået frem til, at det ikke skader naturen, siger naturforeningens vicepræsident, Poul Hald-Mortensen til Ritzau.

De områder i Lovns Bredning og Løgstør Bredning, hvor der foregår muslingeskrab hen over fjordbunden, er beskyttet som habitatområde.
Kilde: Danmarks Radio
 

Mandag 24-11-08

Weekendens klubtur er nu vel overstået, det blev til to fisk til fryseren. Formandens fisk på 47cm og kiloet, samt Ejvinds nedenstående. Generelt blev der spottet mange fisk, mange følgere og enkelte tabte fisk. Ørrederne virkede meget forsigtige og til tider temmeligt sky, uanset om der blev forsøgt med flue eller spin. Det skal dertil også siges, at vandet var sprit klart de fleste steder uden meget røre i overfladen. Fiskeriet foregik primært ved Lillebælts kystpladser og ikke så meget i selve Kolding Fjord, vindretningen var vel til dels skyld i dette, men chancerne for overspringere i Lillebælt trak nu også en del.
Tak for en god weekend til Ejvind, Henning, Jacob og Torben.

På vejen hjem var Jacob, Torben og undertegnede lige et "smut" omkring Ejsingholm for at prøve en lokal plads, det gav ikke fisk, men Jacob talte med en anden fisker som kunne rapportere om den første nedgænger på ca. 60cm. ved Kleppen. Dejligt at høre at der allerede nu er ørreder som har udført missionen. Formanden og undertegnede var da også lige et smut forbi Kvistrup Møllebæk for at kigge gydebankerne efter, det ser ud til at de første ørreder har været godt i gang lige nedstrøms broen. Generelt ser gydebankerne som blev etableret i efteråret rigtigt fine ud.

Der er lagt en foreløbig folder op HER til forårets Limfjordens Ørreddage.

Lørdag 22-11-08

Klubturen til Kolding Fjord har indtil nu ikke budt på de store fangster, men Formanden har fået en enkelt fin fisk og her til aften kom Ejvind hjem med en rigtig flot ørred på 55 cm og 1.65kg. Vejret har jo vist sig fra sin rigtig flotte side, køligt men solrigt og finder man læ at gå og fiske i, kan det til tider være dejligt lunt.

Onsdag 12-11-08

Klubturen til Kolding er nu booket med i alt 6 mand, der er stadig 2 pladser ledige. Henning har fundet en artikel fra Sportsfiskeren vedrørende Kolding Fjord, den kan du læse her.

 Til trods for det lidt barske vejr vi har for tiden, kan det stadig lade sig gøre at have en fantastisk fiskedag, således var Jacob alene af sted forleden til et foretrukket sted i Limfjorden (undertegnede ville normalt have været med, uden tvivl, men denne lørdag var jeg inviteret til tandlæge, så jeg måtte springe over). Ligeledes kunne Ejvind i weekenden berette om gode fisk på land, 52cm og 65cm. Samt masser af springende fisk. Jacob har sendt følgende beretning:

Så kom tiden til en lille fangstrapport igen. Tog til Venø kl. 08.20 lørdag den 8. november. En let vind fra syd og lavt vand satte rammerne fra starten. Godt 20 minutters fiskeri skulle der til før første fisk viste sig. Den sprang dog ret uheldigt i forhold til vind og fluefiskeri. Derfor bakkede jeg, gik 10 meter til højre og kastede. Første kast gav en bette målsfisk som hurtigt blev genudsat. 2. kast gav ligeledes en bette fisk omkring målet som ligeledes blev genudsat.
Lidt fisketomt fiskeri resulterede i at jeg bevægede mig langsomt langs kysten. Kl. ca. 10 ser jeg ud af øjenkrogen lidt uro i vandet blot 10 meter til venstre for mig. Jeg kaster i retningen og får rejst en fisk. Den hugger dog ikke. Ser så en trykbølge lidt længere inde mod kysten som jeg kaster imod. Fisken skifter hurtigt retning og hugger, men får ikke fat, blot 2 træk efter hugger den igen og denne gang bliver den hængende. En meget flot fisk med delvis løse skæl. Dog har den store sår på ryggen som enten er fra gydning eller garn. Den har også ridser på det ene gællelåg. Til gengæld er der ingen mærker på halen og ingen tegn på garnskade på bugen - så hvor kommer mærkerne fra?
Fisken bliver foreviget og genudsat.
Fisker videre langs kysten og kommer til et badekar få meter fra land. Kaster og da linen rammer vandet bliver en stor stime fisk skræmt. Det afskrækker dog ikke fiskene fra at hugge. 3 kast = 3 fisk på 40-42 cm men ret tynde. Så de blev alle genudsat. Tid til kaffe og en bid brød.
Vælger at fiske samme stræk af igen. Får først en bette en som bliver genudsat. Og samme sted som den store huggede får jeg igen fat i en fin fisk. Den huggede kontant og ville ikke med ind. Det var der så flere om at bestemme :-) Fisken blev nettet, foreviget og nænsomt genudsat.
Mørket nærmer sig og jeg står i mine egne tanker. Få meter foran mig er der pludseligt liv. Er nød til at bakke for at få forfanget med ud. Rejser en fisk men inden den hugger løber jeg tør for vand... Det der kom så pludseligt ud af ingen ting sluttede lige så brat. For fiskene var væk med det samme. Går tilbage til mit nye hotspot og mindsanten om ikke der ryger en ordentlig bamse fri af vandet. En seriøs grov fisk. Fisker i området i 10 minutter, dog uden held.
Solen forsvinder i horisonten og jeg slutter for denne dag.

Tirsdag 04-11-08

I starten af september faldt jeg over et nyt online fiske magasin, mange vil med det samme sige at det sikkert er endnu et reklame spækket fiskeblad for flue "piskerne", og ja... Det er det. Men! For pokker hvor er det dog godt skruet sammen, deres første udgave var spækket med flotte fotos fra alle mulige og enkelte umulige steder at fiske rundt om i verden. Jeg fandt mig selv flere gange siddende med åben mund mens jeg drømte mig til tropiske vande efter bonefish, tarpon m.fl. Det er ikke svært at leve sig ind i de fantastiske billeder.
I går kom så anden udgave af "bladet", jeg tvivlede på at de kære amerikanere ville kunne gøre det igen, hvordan kan der være så mange gennemgribende smukke fotos af fiskeri i hele verden? Jeg var sikker på at første udgave af bladet ville være fyldt med de bedste, resten ville bare være sekundære fotos uden at give wow effekten. Men, og heldigvis for det, er 2. udgave mindst lige så flot lavet, billederne er krystalklare og man kan ikke undgå at drømme sig langt væk.

Catch Magazine som bladet hedder, indeholder reklamer, ja. Men på en fabelagtig måde, har man formået fra redaktionens side at krydre reklamerne fra diverse firmaer med billeder af drømme fiskeri, på den måde fremstår reklamerne ikke som intetsigende "vi er de bedste" postulater som de alt for ofte gør i trykte magasiner.

Nu vil jeg lade jer bedømme hvad i synes om dette magasin, men om ikke andet, er jeg sikker på i vil drømme jer til andre fiskevande for en stund, man kan næsten ikke lade være.
Klik på billedet for at komme direkte til magasinet

Fredag 31-10-08

Der er ændret lidt på kalenderen, klubturen til As Vig er ændret til en fjord tur til Kolding. Tilmelding er stadig nødvendig til Michael Knudsen, der er indtil videre 3 pladser tilbage. Der er ligeledes sat dato på årets nytårskur.

Torsdag 30-10-08

Der er lagt en beretning fra weekendens tur til Langeland under Artikler, læs den /her. Weekenden gav ikke det store udbytte rent fangstmæssigt, men det ødelagde på ingen måde den gode stemning. Det var en rigtig hyggelig tur, tak til Ejvind for planlægning. Jeg efterlyser lidt billeder fra Langeland, så i må meget gerne sende dem til mig på web@skf1990.dk /Bo Holm

Onsdag 22-10-08

Grundet foreningens tur til Langeland i weekenden er klubaften torsdag den 23. oktober aflyst.

Søndag 12-10-08

Lørdagens heldags tur til Fur blev en succes for spinnefiskerne, fluefiskerne led lidt under de lidt få østvendte pladser og manglen på fisk på de pladser som var tilgængelige. Søren og Richard og især Ejvind havde god vind i sejlene og især Ejvinds 22 fisk på land beviser at der til trods for den høje vandstand, er masser af fisk i fjorden. Søndag var Jacob og undertegnede igen ved fjorden, denne gang ved Humlum Lejren hvor jeg fra lejren ned mod Kleppen kunne tælle op mod 15 lystfiskere, det gode vejr har helt sikkert lokket mange til vandet, og fisk var der da også, vi så flere men de var meget svære at friste med fluerne i dag. /Bo Holm.

Torsdag 09-10-08

Klubaften den 16. oktober aflyses på grund af efterårsferie.

Fredag 03-10-08

Alle pladser på turen til Langeland er nu besat, jeg tror vi er mange som ser frem til en god tur og et forhåbentligt fantastisk fiskeri. Husk at der allerede en måned efter er en ny tur til As Vig. Se i kalenderen for info.

Jeg kontakter Ole Nielsen, så vi kan få et par faste torsdage fremover hvor vi vil binde fluer m.m. Mere info om tidspunkterne senere.

Onsdag 01-10-08

Der er nu bestilt hus på Langeland til klubturen i slutningen af oktober, der er dog stadig en enkelt plads tilbage så skulle du brænde for at komme med på en skøn efterårs tur til øen, så ring til Ejvind og få dig meldt til.

Morsø Lystfiskerforening afholdte i den forgangne weekend deres "Ørreddage konkurrence". Det blev med resultater ud over al forventning. I top 10 var de 8 bedste fisk på over 2kg. og vinderfisken vejede imponerende 4,6kg. Se mere om de flotte resultater på http://www.morslf.dk som nu er oppe at køre igen.

Tirsdag 30-09-08

Endnu et bevis på at det altså KAN betale sig at ringe til Fiskerikontrollen frem for at begå selvtægt, er denne nyhed fra Danmarks Sportsfiskerforbund et rigtigt godt eksempel på:
"I en overraskelsesaktion tidlig fredag morgen greb Fiskerikontrollen tre piratfiskere på fersk gerning inderst i  Åbenrå Fjord.  Garnfiskere var i færd med at hive ulovlige garn op, da kontrollørerne stormede deres lille fiskebåd i en hurtig motorbåd. Piratfiskerne blev indbragt til politiet, som stod klar på havnen." Læs hele hele artiklen på Sportsfiskeren.dk HERSøndag 28-09-08

Der arrangeres én dags klubtur til Fur lørdag den 11. oktober. Alle som har lyst til at deltage, mødes på P-pladsen bag SuperBrugsen i Vinderup om morgenen kl. 07.30 hvor vi så vil fordele os bedst muligt i bilerne. Ejvind var fredag på Fur og melder om godt fiskeri deroppe.

Onsdag 23-09-08

Fredag den 18. september blev der lavet nye gydebanker i Kvistrup Møllebæk, Formanden, Søren Christrup og undertegnede var til stede kl. 08.00 om morgenen og ligeledes var en af kommunens folk klar med minigraver så vi hurtigt kunne få fordelt de 2 læs grus. Under kyndig vejledning og hjælp af Niels Odder Jensen fra Struer Kommune fik vi på 3 timer fordelt gruset, dels blev der fornyet på gruset lige opstrøms og nedstrøms broen over Hjermvej, dels blev der anlagt nye banker et godt stykke nedstrøms broen. Alt i alt blev resultatet meget vellykket med en god strøm over gydebanken samt fine muligheder for standpladser langs de ny anlagte banker.Søndag den 21. september var Jacob og undertegnede endnu en gang ved fjorden, det blev ikke til så mange fiske på land denne dag, men til gengæld mødte vi Ole Nielsen som havde denne ubehagelige beretning at fortælle:

Var søndag formiddag på Bøhl spids sammen med Peter vi så ingen fisk men nogle vin propper, vi snakkede om der var garn ved dem vi havde ikke været der ret længe før der dukkede en hvid plastjolle op med påhængsmotor med en mand og en dame samt et barn på 4 år og de begyndte at sejle i ring for at finde disse propper så vi spurgte om de havde tabt noget og vi fik svaret vi kunne bare blande os uden om, det blev sådan at han kom fuldstændig rasende i land og fortalte os at han var erhvervsfisker og måtte sætte garn der hvor det passede ham. Jeg tog mobilen og ringede til kontrollen men de svarede ikke i Nykøbing. Så fik vi den smidt i hovedet at vi ikke havde nogen beviser på at der havde stået garn der. Vi gik rystet op til bilen og der havde jeg Lars Østergårds privat mobil nr. 72185715 og snakkede med ham, de vil nu holde et øje med stedet. Har hørt senere at der er flere nede i sommerhus området der har haft lignende ubehageligheder med ham. Siden har jeg hørt at de praler med at de har fanget mange havørreder der. Har været flere gange der og kunne ikke forstå at der ikke har været fisk men nu ved jeg hvorfor hver nat står der klistre til med garn.

 

Kommer i forbi så hold øje med stedet og ring til Lars på: 72 18 57 15 så sender han folk.

Møder i ham så pas på han vil slås han er helt oppe og køre i øverste gear, for han ved godt at det  han laver er ulovligt.

Slutteligt har jeg her lagt et lille videoklip op af en Lungegople som jeg var så heldig at filme ved Ejsing, et smukt dyr på sin helt egen måde. Se klippet ved at klikke på billedet. /Bo Holm

Torsdag 18-09-08

HUSK! Det er i morgen fredag den 18. september at der køres grus til Kvistrup Møllebæk, vi mødes kl. 08.00 hvor bækken løber under Hjermvej, husk waders, greb og rive. (Formanden pointerer desuden væske?!)

Henrik Carstensen vores Ærø borger, har oplyst at der er konkurrence på Ærø i weekenden den 27. - 28. september. Der kan lejes hytter på campingpladsen, Egehovedvej 1, 5960 Marstal, Tlf. 63526369.

Tirsdag 16-09-08

Gert Ringsted har nu været på kysten i det irske og sendt mig følgende beretning: (Jeg har efterlyst billeder, de skal nok komme)

Hermed en ganske kort beretning fra det irske...
 
Jeg har de sidste par weekender kørt lidt rundt i kystområdet i det sydlige Co. Cork City for at finde egnede steder til noget kystfiskeri. Det har ikke været så nemt endda. Flere steder, er der adgang forbudt og andre steder er det ganske enkelt for farligt. Tidevandsforskellen herovre er på ca. 4 meter, så man skal tænke sig godt om inden man bevæger sig ud på nogle klipper. Mange steder er det også ret ufremkommeligt. Der findes dog også partier, der er som badestrande - der fanger folk masser af makreller, når der er højvande og hvis de ellers er inde.
Her i søndags fik jeg for første gang grejet i vandet. Jeg havde læst om, at der skulle være gode muligheder på en mole en times kørsel fra vores hjem. Det regnede hele dagen, men jeg skulle bare afsted og var der lidt inden højvandet kulminerede. Makrel var der nu ingen af, så jeg bundfiskede i håb om en fladfisk eller måske en sej eller torsk.
Jeg havde en masse småbid på mine  makrelstykker, som jeg havde agnet på et alm. skrubbeforfang - måske var det krabber, men pludselig var der et rimeligt godt hug - og jeg kunne hale en mærkelig fisk på land. Jeg fik af en anden fisker at vide, at det var en såkaldt "Dogfish" (Pighaj- Red.)- en bette haj... Den var ikke voldsom - ca. 60 cm. Jeg smed bæstet ud i vandet igen, og læste senere på nettet, at det er en ret alm. fisk, der faktisk er en lille haj. Den skulle have et par pigge, som er ret ubehagelige at stikke sig på - det mærkede jeg heldigvis ikke noget til. Den kan spises, men jeg tror ikke, at mange gør det.
Det blev ikke til flere fisk, men jeg fik dog at vide, at stedet til tider kunne fiske ret godt mht. fladfisk og "pollack", som vist nok er en sej eller lubbe. Stedet var ellers ikke nævneværdig spændende, når man er vant til havørredvand... Jeg har endnu tilgode at finde steder, der kan kaste bars af sig, men i skal nok høre nærmere, hvis der sker noget vildt herovre.
 
Gert

Torsdag 04-09-08

Næste torsdag den 11. september er klubaften flyttet til Kleppen, da der er Limfjorden Rundt.

I weekenden 27-28. september afholder Morsø Lystfiskerforening Ørreddage 2008, læs mere om arrangementet HER

Søren Christrup var forleden ude med snøren, han har sendt følgende rapport:

Onsdag 27/8 havde jeg lokket Claus fra København til at tage fiskegrej og gummistøvler med til Struer.  Til daglig er han ingeniør og tilknyttet Medicom som konsulent, og vi fandt hurtigt ud af at vi begge kunne li’ at fiske.  Så i stedet for at tilbringe en aften på hotellet kunne han jo lige så godt få lidt frisk luft.

Det var også nogle måneder siden jeg selv havde prøvet lykken i Fjorden, men fra forskellig side lød det som om der var godt med fisk.

 

Så vi slog pjalterne sammen.  Da vi ikke lige kunne låne en bil blev det efter en pizza på Kirsebærhaven  til en cykeltur til Kleppen. 

På vejen derud spurgte Claus hvordan mit fiskebarometer havde det.  Med et stort antal nulture i bagagen svarede jeg noget i retning af, at jeg da troede det ville blive en hyggelig tur.

 

Der var en frisk vind fra vest, så jeg mente at en tur langs skrænten på nordsiden ville være bedste bud.  Efter at have rigget til og givet lidt råd omkring blinkstørrelse m.m. tog jeg første kast, spandt måske 3 omgange, og så var der bid !  Selv om det var en bette pjevs var Claus vist rimeligt duperet. 

Derefter tog vi turen hen langs skrænten og fik ikke mere, ud over noget som kunne være hug men også kunne være bund.

Vi blev enige om at prøve sydsiden inden det blev mørkt, så vi fiskede rask tilbage.  Næsten helt tilbage fik Claus hug, og landede en fin lille efterårsørred på måske 35cm.  Så stod det 1-1.

 

På sydsiden blæste det pænt men det skulle da ha’ en chance.  Claus fiskede hen mod stensætningen ud til færgen, og pludselig stod han med spændt stang igen.  Igen en knap-målsfisk som fik friheden, men nu var han jo foran på points. 

Aftenens sidste kast skulle dog lige tages på nordsiden, da der både var fisk og lidt mere læ. 

 

I nedslaget i første kast mærker jeg et ryk og ser et ordentligt plask i vandet hvor blinket slog ned.  Et par kast efter er der fast fisk, og jeg mærker hurtigt at der er mere størrelse på den her.  Claus bliver råbt an, og kommer hurtigt hen.  Efter lidt trækkeri og et par udløb kan jeg kane fisken på land.  Det er en pæn hunfisk i begyndende gydedragt.  Min første indskydelse er at den skal ud igen, men den er kroget dybt og bløder lidt så den bliver dræbt.  Senere blev den målt til 51cm og 1,4kg. 

God start på efterårssæsonen, og 2-2 i ”landskampen”.

 

På cyklerne hjemad blev vi enige om at give hinanden revance ved førstkommende lejlighed.  Jeg håber at kunne skrive fangstrapport igen inden længe.....

Mandag 01-09-08

Først skal jeg lige beklage at hjemmesiden har været nede nogle dage, TDC har haft lidt problemer med omkobling af nogle forbindelser, som desværre har betydet at hjemmesiden ikke har været tilgængelig. Disse problemer er nu løst, permanent.

Jeg skal også lige minde om at første klubaften er på torsdag den 4. september, vel mødt!

Følgende er modtaget fra formanden:

Udvidelse af gydebankerne i Kvistrupmøllebæk

 

Fredag d. 19/9 vil Struer Kommune og Struer Kystfiskerforening i samarbejde udvide eksisterende og anlægge en ny gydebanke i Kvistrup Møllebæk.

 

Gydebanken der er udlagt nedstrøms vejbroen der fører bækken under Hjemvej udvides.

Den nye gydebanke etableres ved den sydligste af jernbanebroerne hvor vandet er naturligt stuvet op og dermed giver plads til et brusende fald over gydegruset.

 

Vi mangler din hjælp til at fordele gruset og andet forefaldende arbejde… jo flere  hænder vi kan mønstre jo mere grus kan vi få for de afsatte penge… Så vel mødt i vaders med rive og greb!

Mandag 25-08-08

Følgende rapport modtaget fra Jacob efter en weekend med forrygende fiskeri, ikke mindst fredag som denne rapport også er fra.

Efter en meget panisk start på fisketuren, hvor jeg havde tabt og efterfølgende genfundet en del til fluekæppen, forvandlede turen sig til et drømmefiskeri. Efter godt en halv times fiskeri uden skyggen af fisk, skrev Bo at han var på vej. Jeg ville så lige fiske lidt på lavt vand inden han kom. Jeg går uden mit fangstnet og når at kaste måske 3 gange. Fluen landede, trak 3 gange og så blev det lidt tungere. I starten tænkte jeg - det er nok tang, ligesom det plejer at være. Men hov, den bevæger sig, den trækker - jamen det er da fisk. Min første fluestangs fangede fisk i limfjorden. Men nu stod jeg med min første faste fisk i fjorden og havde intet fangstnet. Vandet bag mig var lavt, så at kane den op på breden var ikke en option. Til mit held går der 2, skal vi kalde dem, modne damer og samler sten få meter fra mit grej. Jeg får dem anråbt og de kommer med mit fangstnet. En hø på 50-52 cm og 1,34 kg.
Bo ankommer, en kop kaffe, en sludder og vi går i gang med fiskeriet. Der er ikke fisket i ret lang tid før jeg igen har fast fisk. Faktisk var der jævnt med fisk hele dagen.
Kort før Bo går hjem, siger jeg, at jeg lige skal have en stål blank hø på 2,5 kg, inden jeg tager hjem.
Bo er knap ude af syne, da jeg får lagt et kast ind over det lave vand. trækker måske 5 gange, hvorefter der kommer et meget kontant hug. Måden fisken rusker med hovedet indikerer at der er tale om en fin fisk. Men da Søren spørger om det er den der på 2,5 kg, svarer jeg langt fra. Jeg skulle siden hen blive kogere, for da fisken kommer tættere på går det op for mig at det rent faktisk er en ret fin fisk. Fisken er medgørlig og volder mig ikke de store problemer. De eneste narrestreger den laver er, at den meget gerne vil ind i tangbuske. Og det kommer den såmænd også i slutningen af fighten. Den sætter sig fast, men til mit held er det helt oppe i overfladen. Jeg kan derfor uden problemer nette fisken. Fisken var kroget lige i 'saksen' og ville kun undslippe såfremt linen knækkede.
Oppe ved bilen lånte jeg en vægt og et tommestok. 60 cm og 2,51 kg. Men ej stål blank. Den var farvet ligesom de andre større fisk vi har set i den senere tid. Det blev til 2 undermålere, en omkring målet, en på 50-52 - 1,34 kg som blev taget med hjem. En på +55 som blev genudsat, 1 regnbue 'lige over målet' som smuttede da jeg overvejede om den skulle gokkes. Desuden var der en del kontakt med fisk.
Ligesom de fisk Bo har fået, var de 2 hjemtagende fuldstændigt tomme i mavesækken. Ikke skyggen af føde. De havde begge havlus.

Det virker meget underligt at de fisk som fanges pt. er helt tomme. Teorierne er sikkert mange, Bo's bud er en. Måske er fænomenet slet ikke så underligt. Det kunne jo være at fiskene vitterligt er så tæt på gydetiden at de ikke indtager føde. /Bo Holm


 


Tirsdag 19-08-08

Sommeren går på hæld, og med afskeden til de lune måneder ved lystfiskeren også at de sølvblanke indfinder sig i større tal langs fjordens kyster. Eller sådan burde det være.... Jeg skal da personligt være den første til at indrømme at de er derude allerede nu, og der er mange, rigtigt mange! Den sidste uges tid er jeg stødt på fisk i fjorden som aldrig før, om det er en kombination af held og meget fisketid skal jeg lade være usagt, men faktum er at nulturene så rigeligt er overhalet af ture med fisk på land. Når jeg nu skriver indledningen med en lidt "tvær" tone, så er det fordi hovedparten af de fisk som fanges til gengæld er alt for magre. Det hører egentligt mere til reglen end undtagelsen at fiskene alle er over 50cm, hvilket jo er perfekt. Men når de samtidigt ender på en konditionsfaktor lige over 1 tallet, så ærgrer man sig lidt. Samtidigt funderer man over hvorfor? Er der for lidt føde i fjorden? Har iltsvindet som vi var truet af i maj og juli alligevel begrænset mængden af føde emner? o.s.v.... Man kan kun gisne og danne signe egne teorier. Derudover er mange af fiskene allerede nu endog meget farvede og på vej til nærmeste å, det er selvfølgelig ikke unormalt for årstiden, men det gør samtidigt at de ikke tager føde til sig i samme mængder som normalt.

Ole Nielsen fra Jegindø rapporterer ligeledes at der kommer mange fisk på land, men at de har svært ved at holde en fornuftig konditionsfaktor, dog kommer der indimellem fisk på land som har en del mere kød på kroppen.

Nå, slut med lomme filosofi og strøtanker for denne gang, her mine 3 fisk fanget og hjemtaget over 3 dages fiskeri, derudover har jeg tabt mange fisk på en af dagene da jeg gik med en bøjet krogspids uden at opdage det..... En notits til mig selv: husk at tjekke fluen regelmæssigt. Længderne er hhv. 53, 50 og 54cm, vægten stod på: 1550, 1350 og 1500g. Alle fanget på fluen "Brenda" i original version eller min egen lettere tilpassede udgave. /Bo Holm

Søndag 20-07-08

Lidt forskellige nyheder er indløbet den sidste uges tid. Først og fremmest skal det oplyses at foreningens tur til Barsø er blevet ændret til en tur til Langeland i stedet. Det skyldes at alt var udlejet på øen den pågældende weekend. Der er stadig ledige pladser på turen.

Ole fortsætter med at overliste fisk på den lille ø i Limfjorden, det blev således forleden til en fin lille ørred på 46cm. og 1.2.kg. Formanden, Søren Christrup og Brian var fredag på "den Lange" for at overliste Bars, men det blev desværre kun til en fight med denne herlige fisk for formandens vedkommende, hvorefter fisken blev tabt inden den nåede på land.

Undertegnede har været på en uges ferie på Djursland, det skulle selvfølgelig udnyttes at det lidt triste sommervejr og luftige vestenvind, gav gode chancer for fiskeri på de østvendte kyster af Jyllands "Næse". Første tur var på Jernhatten efter at have hørt og læst lidt om stedet. Jeg så flere fisk af vandet, og havde på et tidspunkt en 2-3kg's fisk så tæt på mig, jagende i overfladen, at jeg vil vove den påstand at jeg kunne have taget den med en langstrakt arm og et net. Jeg fangede den ikke, men det var et skønt syn. Et par dage efter lavede jeg en aftale med Carsten fra www.troutbum.dk om en tur til Jernhatten igen. Carsten har Jernhatten som "nabo" og han var ikke bange for at anbefale stedet. Vi mødtes om aftenen ved 20 tiden og fiskede i 6 timer. Det blev til en god blanding af hornfisk, makrel og ørred. Dog måtte undertegnede nøjes med at genudsætte hornfisk og tabe en fin ørred efter kort tids fight. Carsten landede og hjemtog en makrel og en fin lille ørred. Det var et hyggeligt møde og et godt fiskeri på en helt fantastisk flot og indbydende kyst plads. /Bo Holm

Mandag 14-07-08

En længe ventet rapport fra årets Bornholmer tur er modtaget fra Gert Ringsted, den er placeret under artikler. Derudover har Formanden og Søren Christrup gjort endnu et forsøg på at overliste de blanke Havbars fra høfden på Agger Tange. Formanden har sendt følgende beretning:

Fisketur til den Lange fredag, det var Søren "Fynne" og formanden der havde konspireret mod fiskene på den lange denne herlige fredag aften med øst vind og "lun luft over Danmark", hidsigt opildnet af webmasterens artikel fra torsdag, dog ankommer vi lidt sent ved 21.30 tiden ikke desto mindre er der hurtigt bars på krogen hos formanden, den landes og er lige omkring målet på 36 cm så tvivlen kommer den tiltalte bars til gode og den genudsættes ups de har da godt nok nogle skarpe gællelåg, ja han skar sig på en fisk. lidt senere er den gal igen jeg er gået ud til venstre og her har er en lidt stører bars kastet sig over blinket. den bringes på land, da jeg på tilbagevejen opdager at Søren står med grovflex på klingen og at fisken ikke rigtig giver sig, jeg iler til undsætning og forsøger at klatre ned på de glatte sten for at lande fisken der viser sig at være en skønhed af en smælfed ørred på ca. 55 cm, her ville det langskaftede net der  står hjemme i garagen ha gjort gavn, desværre springer linen under forsøget på at løfte og kane fisken, og det gør ondt at se fisken drive livløst rundt i malstrømmen omkring høfden indtil Strømmen fører den væk.
Vel oppe igen fiskes der videre længere inde fanger folk en del makrel kan vi se.

Selv har jeg et par bars der virker lidt små i det, så de får løs line og på den måde får de genudsat sig selv. vi fisker til mørket falder på og en lille sej samt endnu en bars må på land for dog at få friheden igen.

Bestyrelsen har valgt at kåre Gert Ringsted som æresmedlem af Struer Kystfiskerforening, Formanden orienterer:

Nyt Æresmedlem

 

Vi har Kåret Gert Ringsted til æresmedlem af Struer Kystfiskerforening den 5. juni 2008.

Udnævnelsen fandt sted ved den Reception Gert og Birthe afholdt i forbindelse med deres flytning til Irland senere på måneden.

Ved denne lejlighed fik Gert overrakt en billedcollage bygget op over de fotos der blev taget af  monsterørred fra foråret 2008, som gave fra foreningen.

 

Gert kåres for sin overmenneskelige indsats i foreningens18 årige liv.

Først som kasserer og medlem af bestyrelsen, vandløbspleje har også i mange år været en af Gerts hjerte sager.

Gert har tilmed fungeret som webmaster siden hjemmesiden blev startet.

 

Derudover er Gert en herlig kammerat, flittig turdeltager samt en grundig og seriøs lystfisker.

 

Vi ønsker Gert og Birthe held og lykke i det Irske.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Tirsdag 08-07-08

Følgende beretning modtaget fra Ole på Jegindø, som endnu engang beviser at ørrederne stadig er at finde i fjorden her i sommer månederne:

Det havde blæst hele dagen ret kraftigt og jeg kunne se hjemmefra at der var skum på bølgerne, men ved 20.30 tiden flovede vinden af og jeg kørte en tur på min knallert til fjorden med fluestangen på ryggen for at se om der var fisk inde, den smule vind der var tilbage var lidt på tværs men det kunne lade sig gøre at få fluen ud. Jeg så en fisk i vandet 10 meter ude og efter 3 kast var der fast fisk og min # 6 stang bøjede godt ørreden tog nogle udløb klokken var nu 21.10 og der var nye fisk tæt på land og jeg tabte en og havde en efterløber, var sammen med Jeppe og han havde fisk der var af vandet lige foran ham men den ville ikke noget. . Det begyndte at lyne og vi besluttede turen gik hjem. Det blev en til mig på 54 cm og 1,810 kg. Der var 17 hele store sandrejer og nogle opløst i maven på den.

Torsdag 03-07-08

Endelig har vi fået lidt sommer igen, også selvom det kun er for nogle dage. Men østenvinden og det lune vejr skulle udnyttes, så undertegnede skrev en SMS til Formanden "Skal vi på den lange i aften"? Der gik lidt tid (nok noget med at ramme en frokostpause), så kom svaret "Ja!".

Desværre måtte den kære formand melde pas senere på eftermiddagen, og Jacob skulle arbejde nat, så han kunne heller ikke få det til at passe ind. Men fiske, det ville jeg! Så afsted mod Agger Tange det gik og kl. 19 var jeg på plads helt ude på spidsen. Strømmen var kraftigt udadgående så den fulgte vinden, perfekt. I andet kast så jeg en følger der fik mig til at gispe et par gange, men den vendte desværre rundt, helt sikkert en ørred, for kort efter så jeg den springe fri af vandet lige ved siden af stenene som molen er bygget op af. Kunne ikke lade være med at tænke på hvor surt det er, at man ikke kan komme til at kaste med flue derude...
Jeg forventede egentlig derefter at det ville være ørreder jeg skulle jage, så jeg fiskede i et stykke tid primært tæt på molen, det udløste et par hug, men ikke mere. Nu var der gået et par timer, forskellige agn var afprøvet uden at det gav nogen forskel. Jeg er normalt ikke glad for Kent Andersens Stripper synes bunden virker som en magnet på den, men ude på det dybe vand burde den måske gøre sig godt, så den røg på i en 15g udgave. Hold da op... 5 kast så sad den første fisk der, i første omgang tænkte jeg at det måtte være en ørred på lidt over kiloet, for der var god kamp i den. Men nej, det var min første Havbars, da jeg fik den halet op (ingen net med...) kunne jeg hurtigt skønne den til 30-35cm så den røg i baljen igen. 2-3 kast mere og Bang! så sad den næste der, denne gang var der noget mere kamp i fisken og stangen fleksede godt, det tog mig lidt længere tid at få den op, jeg kunne ikke komme helt ned på de nederste sten, da de var våde og afsindigt glatte, så jeg måtte kane den op over efter at have brugt lidt tid på at køre den træt. Denne gang holdt den "målet" 46cm og 1100g. Den kom med hjem. Derefter havde jeg i en periode fast fisk i næsten hvert kast, helt tydeligt en stime som rundede spidsen af molen, hvor var det dog et sjovt fiskeri. Jeg tror ikke der var nogen af de efterfølgende fisk som kom over 40cm, men de skal have at de kæmper for det!

I alt skønner jeg at jeg havde 6 fisk på land, 1 tabt under fight, det kunne have været meget værre for de ryster med hovedet som gale. Men omkring kl. 22.30 kom der et par sæler tæt på molen og fiskene forsvandt sammen med det vigende lys, så jeg besluttede mig for at drage hjem. Men jeg kommer tilbage næste gang vinden bestemmer sig for at dreje i øst, vær sikker på det!
/Bo Holm

Mandag 30-06-2008 Ole Nielsen var allerede dagen efter på pletten igen, med et rigtigt flot resultat til følge. Det lader til at det lidt kølige vejr vi har haft på det seneste har fået fiskene til at blive i fjorden, til stor glæde for os alle.

Ole har sendt følgende...

Det var fint vejr men vinden blæste op igen hen på aftenen og ved 22.30 tiden faldt hugget på Magnus fluen igen og den vilde jagt var i gang efter en længere gåtur frem og tilbage og nogle voldsomme udløb nettede K.E den. Efter den var kommet på land blev den målt til 66 cm.
Senere så jeg en fisk af vandet og kastede til den og den var der prompte, også en fin blank fisk i fin kondi 43 cm, Billedet blev taget da vi kom hjem hvor den blev kontrolmålt og vejet.

Onsdag 25-06-2008 Jeg takker og bukker for tilliden og ønsker Gert og frue en god rejse og fremtid på den skønne grønne ø.
Jeg vil i samme ombæring gøre opmærksom på, at den fremtidige adresse man kan sende nyheder m.m. ind til er: web@skf1990.dk Derudover vil jeg på opfordring, gøre det muligt i fremtiden at klikke på de enkelte billeder for at få dem i større størrelse. Dvs. der er ingen grund til at skalere billederne ned når de sendes til mig.

Ole Nielsen har sendt følgende beretning…

Vi var to som ville prøve natfiskeriet Lars og mig med nyt indkøbt fluestænger TFO # 6 som vi havde købt hos Egon Lemvig Sport. Det var første tur med dem men sikken en tur, det stormede fra V-VNV men vi fandt læ og vi begyndte at fiske ved 9.30 tiden, det varede ikke længe før jeg havde en efterløber med ind og så var der bare fisk men alle 6 stk. jeg havde på som fast fisk tabte og Lars havde kun et enkelt nap i fluen, Klokken var nu blevet 11,30 og der skete ikke noget så vi gik mod bilen da vi så fisk i overfladen og en lidt længere ude var ude af vandet vi begyndte at kaste igen og det gik ikke ret lang tid før jeg havde fat i en igen men den slap igen, et par kast mere og fast fisk igen og denne gang var det en fin fejde Lars nettede den og dagen var redet 55 cm. vi blev enige om at der skulle fiskes der lidt mere men Lars var blevet kaffetørstig så han ville gå til bilen og hente kaffen hvis jeg ville passe vandet og det gjorde jeg efter to kast fast fisk igen og der kunne jeg mærke at der var fin fisk på jeg råbte på Lars men han kunne ikke høre det i blæsten da han kom tilbage gik jeg stadig med fisken og ca. 10 min længere inden vi kunne nette den det var en basse på 60 cm og 2,64 kg. Klokken var nu blevet 01,? Og der skete ikke mere så vi vente hjem fra en rigtig fin nat.

Mandag 23-06-2008 Redaktionen af Struer Kystfisker Forenings hjemmeside overgår til Bo Holm. Undertegnede har (sammen med fruen) valgt at søge helt nye udfordringer - vi flytter til Irland... Forhåbentligt finder jeg ligesindede inden for fiskeriet, men ellers er det i første omgang for at arbejde og ellers prøve at bo i den irske kultur. Tak til alle læsere og for mange positive tilbagemeldinger vedr. hjemmesidens form og indhold. /Gert Ringsted

Lørdag 21-06-2008 Kalenderen er opdateret med nye arrangementer for efteråret. Bl.a. har formanden lanceret en lille sommerkonkurrence...

Sommer konkurrence - Selv om at vi har indstillet klubaftnerne for sommeren så er der ikke nogen grund til at glemme kysterne - for lur mig fiskene er der. Godt nok er ørrederne lidt vanskeligere at få i tale, men der er så meget andet derude i det salte… Vi laver altså en sommer konkurrence der præmierer saltvands fangede fisk i Danmark.

Fiskene skal være fanget fra land eller vadende. Konkurrencen starter 14. juni og løber til 30. september.

Der præmieres inden for alle saltvands arter, der har mindstemål. Der præmieres efter et point system, der tilgodeser mangfoldighed så det er bare med at få det hele med. Alle tilmeldte fisk opgives med mål, vægt og dokumenteres med foto.

Tilmeldinger mailes til cup@skf1990.dk

Mandag 09-06-2008 Formanden har sendt en lille beretning + et par billeder af BARS fra vestkysten...

Makrel og Bars sæsonen er i gang...

Man kunne jo fristes til at skrive formandens fornemmelse for Bars, men der er så mange der har gjort det både bedre og meget større end de gnallinger vi muntrede os med på den lange her i starten af juni, indrømmet det har været lidt af en besættelse at få en Bars på krogen siden et velvoksent eksemplar krøllede formandens gamle 10" whisker spin langt ned i korkhåndtaget inden den slap taget i krogen, for et par sæsoner siden.

Med på turen til den lange denne aften er Brian og undertegnede, vi ankommer netop som højvandet topper og oplever strømskiftet hvor vi ser springende fisk sikkert Bars og efter kort tids fiskeri giver det pote en undermåler falder for blinket, den fighter godt af en fisk på 30 cm.

 Brian får en der ligner begge genudsættes på behørig vis, endelig tager Brian en fin Bars over målet og håne retten er helt på hans side, indtil ups der er da godt nok liv i den her, en fisk noget mere vægtig end den første har taget blinket og trækker snøre af hjulet, først en tur op i overfladen dernæst til bunden og rundt om alt muligt. Der er ikke nogen tvivl om at det er en bars og at den ikke har tænkt at give sig godvilligt.

Det er da også den der trækker det længste strå…
 

Brian har flere oplevelser der ligner, det har jeg også tilmed har et par hornfisk kastet deres kærlighed over blinket der fiser hen i overfladen. Endnu en fisk falder for mit blink denne gang bliver den hængende helt til net maskerne. Den holder godt og vel målet så den kommer i den sorte Grill.

Mon ikke jeg er der igen næste gang vind vejr og tid vil gå op i en højere enhed… v/ T K Nielsen

Torsdag 05-06-2008 Formanden har været på havet sammen med bl.a. Møllenberg og Christrup. Det er der foruden masser af fisk til fryseren kommet en lille artikel ud af - se mere her.

Jeg kan så tilføje, at der stadig er havørreder i Limfjorden. Jeg var således ved Venø færgen i går aftes - dog kun for at spise en is sammen med fruen. Vi var der blot 10 minutter, men jeg så en flot blank havørred på ca. 1½ kg. helt fri af vandet...

Søndag 18-05-2008 Forleden så jeg en pæn havørred springe helt fri af vandet, da jeg gik en aftentur - uden fiskestangen.

Bo Holm havde forleden en nyindkøbt #5 fluestang med ved kysten og landende en meget smuk og tromletyk havørred på små 50 cm. Forinden havde Bo mistet en noget større af slagsen - måske en 3 kilos... så havørrederne er der altså endnu - blandt hornfiskene.
Udover hornfisk og havørreder fangede Bo også en lille rødplettet bækørred, som altså havde fundet vej ud i det salte vand.

Vi holder sommerpause mht. klubaftener, men bestyrelsen har været samlet og et par nye ture er i støbeskeen til efteråret. Det kommer inden så længe mere information om det./Gert Ringsted

Onsdag 07-05-2008 Husk, at det er sidste klubaften inden sommerpausen i morgen. Der serveres koldrøget Bornholmerørred og film fra øen, så der er al mulig grund til at møde op denne sidste aften. /Gert Ringsted

Onsdag 30-04-2008 Vinderne af Fotokonkurrencen ifm. Limfjordens ørreddage 2008 er nu fundet.

1. pladsen gik til Ole Nielsen. Ole har fanget fiskemakkeren og solen i det gyldne snit på konkurrencens anden meget tidlige morgen. Linjerne i skyer, bølger, fiskestangen og fiskerens opmærksomhed peger mod nye eventyr i horisonten til venstre for fiskeren.

Alle vindere har fået besked og de øvrige vinderbilleder samt argumentation kan ses under Ørreddage - Resultater 2008 /Gert Ringsted

Onsdag 30-04-2008 Hvorfor tage helt til Bornholm, når de er her i den vestlige del af Limfjorden?

Carsten Christophersen, som i øvrigt fik 3. pladsen ved Limfjordens Ørreddage, har bevist, at de findes større - endda meget store. 70 cm. og 4 kilo sølvtøj lod sig overlisten den 18. april - altså knap en uge efter konkurrencen !!

Et stort tillykke skal lyde herfra. /Gert Ringsted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 26-04-2008 Så er webmasteren tilbage efter en uges fiskeri på Bornholm. Og hvilken tur...

Torsdag den 8. maj er sidste klubaften inden sommerpausen, og der vil vi vise film fra Bornholmerturen og i øvrigt berette om turen.

Det kan dog godt afsløres, at vi denne gang fik fat i en af de helt store overspringere. Det var i al beskedenhed undertegnede, der selv var så heldig at kroge den flotte fisk.

Her ses et billede af overspringeren, der blev vejet hos Sportdres til 6,5 kg. fordelt på blot 75 cm. i længde og 50 cm. om bugen.

Der kommer senere en længere beretning under artikler. /Gert Ringsted

 

 

 

 

 

 

Onsdag 16-04-2008 Resultater fra Limfjordens Ørreddage kan nu ses her.

Formanden og undertegnede har i dag været på vandløbsvandring ved Kvistrup Møllebæk sammen med en af kommunens folk for at identificere potentielle steder til etablering af yderligere gydebanker og evt. sandfang. Vi er blevet enige om en række prioriteter og kommunen vil lave en grov plan inkl.. budget, der rækker til projekter over de næste 2-3 år. Det første projekt gennemføres allerede i år, så vi er meget fortrøstningsfulde og ser en stor velvillighed fra kommunens side. /Gert Ringsted

Søndag 13-04-2008 Limfjordens Ørreddage 2008 blev en gedigen succes. Et fantastisk godt fiskevejr og ca. 80 ivrige lystfiskere (antal ikke endelig opgjort), der også var dygtige til at finde fiskene, indvejede i alt 35 havørreder, hvoraf 4 dog ikke kunne klare konditionsskalaen. Vi ved, at endnu flere fisk blev landet men ikke indvejet, og at der også blev genudsat fisk over målet - jo Limfjorden kan vist godt måle sig med andre danske havørredvande. Vinder af Limfjordens Ørreddage 2008 blev såmænd en gentagelse af sidste års vinder - nemlig Peter Asbøg Nielsen, der lørdag fangede en flot havørred på 2,49 kg. fordelt på 63,5 cm. Ole Nielsen løb med andenpræmien for en havørred på 1,94 kg. og 57 cm. og Carsten Christophersen fik 3. pladsen for en havørred på 1,63 kg. og 53,5 cm. Tak til alle deltagere og en stor tak til alle sponsorer. Indenfor de nærmeste dage kommer en oversigt med alle resultater og billeder.

Torsdag 10-04-2008 På sportsfiskeren er den manglende ressource vedr. fiskerikontrol nu beskrevet i en artikel. Lad os håbe, at det kan være med til at skabe endnu mere fokus på problematikken. Det er jo brandærgerligt, at vi lystfiskere og kommunen ofrer penge og tid på vandløbsrestaureringer, der skal få havørrederne op på et niveau, hvor de kan reetablere sig selv - samtidig med at en lille håndfuld brodne kar, mener det er i orden at tyvfiske... Det kan bare ikke accepteres, hvad enten det er garnfiskere eller lystfiskere med stang, der ikke kan finde ud af følge reglerne. Se artikel i sportsfiskeren her: http://www.sportsfiskeren.dk/artikler/2008/manglende_fiskerikontrol_struer/ /Gert Ringsted

Søndag 06-04-2008 Sidste weekends "put and take" lignende tilstande med havørreder i flokkevis synes at være aftaget. Mon fiskene er gået på jagt i sildestimerne, som nu indtager Limfjorden - eller ligger de hjemme i folks fryser... ? Spændende bliver i hvert fald om de er til at finde igen næste weekend, hvor Limfjordens Ørreddage løber af stablen.

Søndag 30-03-2008 Tommy Rasmussen har indsendt følgende beretning...

Jeg havde bestemt mig for en tur til Ejsingholm her til morgen - lige en smut ind bageren efter lidt morgenmad, hvor efter det gik ud til Holmen. Der mødte jeg Søren Møllenberg & Co.

Der var dog allerede 5 biler på pladsen, så vi blev enige om at køre nord på til Kås Hoved. Vinden lige ind mod land, men vi blev enige om at det skulle prøves med den kraftige pålandsvind.

Vi fik grejet gjort klart. Søren var første mand i gang med at fiske. Jeg gik et stykke hen mod hovedet for at starte første kast. Efter at Gladsaxen havde ramt vandet, påbegyndte jeg indspindingen. Overraskelse var stor, da Gladsaxen halvvejs inde blev inhaleret af en meget flot havørred. Den gav en god fight, men måtte opgive sin kamp - og kom på land.

Jeg måtte tilbage til bilen for at måle og veje, hvor Richard end ikke var kommet i gang med fiskeriet endnu. Den blev målt og vejet til 2,45 kg. og bare 59 cm - og så i første kast - hvor svært kan det være at være havørred fisker.


 

Lørdag 29-03-2008 Så blev det Ejvinds tur til at få flex på klingen...

I går blev det til en flot havørred på 55 cm. og 1,8 kg. med maven fyldt af børsteorm. Her til eftermiddag ringede telefonen så - Henning og Ejvind ville lige komme forbi og præsentere en flot havørred - og hvilken fisk... En kanon blank og fuldfed overspringer på 3,2 kg. og 64 cm. For hulan da', det er godt nok en skøn fisk. Den blev fanget i høje bølger på en bette 10 grams Toby i farven kobber.

Billedet herunder er taget lige efter fangsten, og billedet til venstre er taget nogle timere senere hos undertegnede, hvor den altså så også blev vejet. /Gert Ringsted


 

 

 

 

Lørdag 29-03-2008 Endnu en gang er der anmeldt ulovlige garn, som stod mellem Kvistrup Møllebæk og Hummelmose Å. Det er vel kun et spørgsmål om tid inden kontrollen lægger vejen forbi, så vi kan få standset dette uvæsen.

Ellers er meldingen "gode chancer for en havørred", hvilket på vestjysk betyder, at der er dæleme mange havørreder på kysten lige nu. Der fanges virkelig mange fisk over målet og i en god kondition. Jeg har også fået en mail fra fiskeren - Poul Lauridsen - der fik den flotte overspringer, jeg omtalte forleden - den var dog ikke på 3,5 kg. men 3,0 kg. fordelt på blot 64 cm., hvilket må siges at være en kanon flot fisk. Og Ole fra Jegindø mener ligefrem, at man kan stille klokken efter fiskenes hug perioder. Han har således haft held flere dage i træk omkring middagstid.
Fra Knudsen var meldingen dog, at fiskene allerede var i hug humør fra morgenstunden. Over 20 fisk har han haft fat i her til morgen og beholdt et par stykker - jo det trækker da vist op til en meget spændende Limfjordens Ørreddage. /Gert Ringsted

Onsdag 26-03-2008 Meldingerne kommer stille og roligt ind fra den vestlige del af Limfjorden. Fra Søren Laursen berettes om ret mange fisk - både store og små mellem hinanden - lidt tynde fisk, men også flotte tykke blanke ørreder, der enten har sprunget en gyde sæson over eller har nået at æde sig tykke og fede igen.

Der er meldinger om at en af disse skulle være på hele 3,5 kg. (dog ikke taget af Søren), så det bliver virkelig spændende at se, om vi får den kaliber at se til Limfjordens Ørreddage den 12. - 13. april.

Også Ole fra Jegindø har haft gang i fiskeriet igen og har indsendt fangstrapport med billedet af en smuk ørred på 2,35 kg. fordelt på 60,5 cm. Fisken havde levet af rejer og mindre sild. Tillykke med den. /Gert Ringsted

 

Mandag 24-03-2008 Klubturen til Mariager Fjord i sidste weekend blev ikke den store succes hvad angår fisk. Henning har dog alligevel skrevet en lille beretning fra turen, som kan læses under artikler.

Michael Aaberg har atter været ude med snøren og fik en fin blank halv meters fisk, der faldt for en kobberfarvet pilgrim blink på 15 gram. Fisken havde et par skader - måske bidemærker fra sæl? /Gert Ringsted

 

 

 

Torsdag 20-03-2008 Så begynder der at ske lidt... Ole fra Jegindø har atter været heldig/dygtig og fik forleden en flot blank havørred på 2,3 kg. fordelt på 59,5 cm efter 6 timers fiskeri. Ørreden tog en 16 grams Gladsax. Ole's makker fik en havørreder, der endda var en nummer større. På Morsø Lystfisker Forenings hjemmeside, kan man også læse, at der er godt gang i den nogle steder.

Desværre er der også garnfiskere, der har fundet ud, at der er ørreder tæt på land. Der er af og til ulovlige garn sat ret tæt på land mellem Kvistrup Møllebæk og Hummelmose å. Hver gang det observeres, bliver det meldt til Fiskerikontrollen, så må vi håbe, at de får skovlen under synderne, og at de øgede bøder giver stof til eftertanke.
Her forleden fik jeg en oplysning om at der stod ulovlige garn - og flere end man måtte have - sat udefra og skråt ind mod land. Der var endda navn på de ulovlige grejer, så det giver jo kontrollen et særdeles godt spor at gå efter. /Gert Ringsted

Onsdag 19-03-2008 Det er småt med meldinger fra Limfjorden. Michael Aaberg havde dog her forleden en målsfisk på land, der fik friheden igen - men mon ikke det er fordi de fleste går lidt stille med dørene - her op til Limfjordens Ørreddage, der løber af stablen om godt 3 uger?

Jeg selv var i sidste uge en tur sammen med Søren Laursen en tur til Bornholm. Vi fiskede på Bornholm i 4 dage fra tidlig morgen til aften i håbet om at ramme en af de store overspringere. I løbet af foråret er der landet adskillige meget flotte havørreder på øen - men det skulle vise sig at være mere end vanskeligt at finde dem netop denne uge, hvor vinden var hård fra vest. Det blev kun til 7 nedgængere, som selvfølgelig alle fik friheden igen.
På vejen derover og hjem igen fiskede vi et par timer på svenske kysten, hvilket gave 2 blanke målsfisk - efter svenske forhold - samt 4 blanke undermålere (heraf en regnbue) samt en stor nedgænger. Selvom det ikke var en succes målt i forhold til trofæ fisk, så var det nu skønt at gæste den skønne ø i Østersøen endnu en gang.
Undertegnede skal også med det vanlige sjak til øen igen i uge 17 - så må vi se, hvad der sker...

Herunder to blanke målsfisk fra Abbekås egnen; Siesta i Salene; En gang ristede pølser ved Bavnodde med udsynet til meterhøje bølger...


Foreningen har også afholdt ordinær generalforsamling, hvor Årets Fidus Pokal blev givet til Søren Møllenberg og Niels Richard Poulsen. Årets Storfanger blev Tommy Rasmussen, der fangede den største i Limfjorden - en fisk på 2,25 kg. og 62 cm.
Bestyrelsen er ændret en smule - idet Henrik Hjerl er indtrådt i stedet for Paw. /Gert Ringsted

Onsdag 20-02-2008 Søren Møllenberg har atter været ude med fluen i Limfjorden og en flot grønlænder lod sig endnu en gang friste. Tillykke med det. /Gert Ringsted

Torsdag 07-02-2008 Så er programmet for Limfjordens Ørreddage på plads. Det er et meget stort og flot program med et væld af flotte præmier. Tusind tak til alle sponsorer. Se programmet her med information om Tilmelding, Indvejning, Præmielisterne m.m. og besøg vore sponsorer via links på siden. /Gert Ringsted

Tirsdag 22-01-2008 Lystfiskeren i Hvide Sande, som jo også er sponsor ifm. Limfjordens Ørreddage, har et par spændende arrangementer med Mikael Frödin sidst i februar. /Gert Ringsted

Torsdag 17-01-2008 Så er der kommet lidt information vedr. Limfjordens Ørreddage 2008, som afholdes den 12. - 13. april. Se mere her. /Gert Ringsted

Onsdag 16-01-2008 Fra Fiskeridirektoratet har jeg fået oplyst, at man er i gang med at teste en serviceside om fredningsbælter. Den kommer på www.fd.dk , så snart den er klar - du kan dog allerede smugkigge her. Det ser lovende ud http://fredning.fd.dk
Det er vigtigt at understrege, at denne testsite ikke er juridisk bindende, hvis der skulle være fejl eller mangler. Vil man være helt sikker, så gå ind på www.fd.dk /Gert Ringsted

Onsdag 16-01-2008 Richard Poulsen melder også om fine oplevelser fra Limfjorden...

3,35 M. FISK PÅ LAND... Det var søndag morgen. Kl. var 7.30, da Søren kom for at hente mig. Vi ville starte på Jegindø. Det var mørkt endnu, så der blev tid til en kop kaffe. Solen var nu ved at stå op, og vi gjorde os klar til at gå ned til vandet. Vi affiskede ca 500 m.og stod nu på spidsen af Jegind Tap. Efter en 8-10 kast faldt hugget ca. 10 m. ude. En pæn blank fisk 50-55 cm sprang af vandet tog et udløb og rykkede to gange og så var den væk. Shit råbte jeg - så du den Søren?, næ svarede han.

Jeg fiskede videre og inden for en 1/2 time fangede jeg to mere - desværre under mål. De blev selvfølgelig genudsat. Vi gik tilbage til bilen igen for at få en kop kaffe og derefter køre til et nyt sted. Ringede til Michael (Sjællænder) for at høre om han skulle med til fjorden. Vi mødtes og fiskede nu 3 mand skulder ved skulder. Den første 1/2 til 3/4 time mærkede vi intet, så pludselig var de der. Det måtte være en stime for 10 min. senere havde jeg fanget 4 over mål. Den næste time havde jeg 4 mere på land (over mål) og mistede desværre en rigtig stor fisk, der huggede helt ude i kast - stangen var helt bøjet og den rykkede - tog udløb og så var den væk.

Der var masser af hug og fisk der fulgte med ind, så der var også fisk til de to andre (desværre kun 1 over mål til Søren). Vi fiskede en 1/2 time mere, hvor der intet skete - så vi tog hjem for at rense fisk. Jeg havde 3 fisk med hjem, Søren 1 og resten blev genudsat. /Knæk og bræk Richard

 

Lørdag 12-01-2008 Også Søren Møllenberg har været ude med snøren. Bombarda og pinky flue gav en blank skønhed på 47 cm. og 1,2 kg.

 

 

 

 

 


 

Onsdag 09-01-2008 Fra Bo Holm er følgende beretning indkommet:

 Jacob Rasmussen og jeg var en tur ude søndag den 6. Januar. Efter næsten en uge med hård østlig vind og næsten ingen vand i fjorden havde vi udset os Lysen Bredning og Vralden som årets første mål.

Vi startede ud ved Lysen ved 9 tiden og fiskede derude i små 2-3 timer, men her hverken så eller mærkede vi noget til fiskene. Vi kørte videre mod Livbjerggård som efter knap en times tid gav en pæn grønlænder til Jacob 48cm og 1.15kg, den viste sig at have mæsket sig med børsteorm på det seneste, 11 stk. indeholdt den.

Vi hverken så eller mærkede yderligere til fisk, slutteligt var vi en times tid på Vralden, men her var vandet så beskidt af ålegræs at det var umuligt at fiske.

Alt i alt en god start på 2008. /Bo Holm
 

Søndag 06-01-2008 Godt nytår til alle medlemmer og besøgende. Kassereren har bedt mig om via hjemmesiden at minde om at man meget gerne allerede nu må indbetale kontingent for 2008. Kontingentpriser er 425 kr. for seniorer, 250 kr. for juniorer (under 18 år) og 530 kr. for husstande. Priserne inkluderer medlemskab af DSF. Er du medlem af andre foreninger under DSF, får du sidst på året udbetalt det beløb, du har betalt for meget til DSF. Udbetalingen sker direkte fra DSF.

Kontingent kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling. Du kan naturligvis også betale direkte til kassereren ifm. klubaftener. I forbindelse med indkaldelse til generalforsamling vil der ydermere være medsendt et indbetalingskort.

Indbydelse til Generalforsamlingen den 7. februar er også på vej. Programmet (pdf file) kan allerede ses her

Efterårets Interne Cup blev vundet af Henrik Hjerl Carstensen med en havørred på 1,75 kg. Tillykke til Henrik. Nytårskuren den 30. december kunne ikke rokke ved dette faktum - selvom 11 mand var ude med snøren. Det blev til et par målsfisk og nogle endnu mindre af slagsen...Redaktøren er desværre kommet til at slette mail med billede af Henriks fisk. Der arbejdes på at finde billede frem.

Med det nye år startes dermed en ny Intern forårskonkurrence. Husk at for at havørreden kan komme i betragtning, skal man have et billede af fangsten og kondition skal overholde den korrigerede skala, vi også anvender ifm. Limfjordens Ørreddage. I efterårets udgave kunne vi desværre ikke godtage at et andet medlem havde fanget en større havørred, da der ikke fandtes billede af dyret. / Gert Ringsted

Til Nyhedsarkivet
Til nyheder for 2007