Se fredningsbælter på http://fredning.fd.dk


 

Til Nyhedsarkivet
Til Nyheder for 2012


08-12-11

Husk nytårskuren den 29. december kl. 18.00 hos formanden, der er lagt op til herrefrokost på sammenskuds basis.

Sidste klubaften inden jul bliver den 22. december, der vil være lidt julehygge i den forbindelse.

Formanden har igen været kreativ ved klippebordet. Det er blevet til en lille film om Søren og Formandens tur til fjorden i slutningen af november. Se den her:

21-11-11

Weekendens rolige vejr bød på fisketur for flere af klubbens medlemmer. Søren Christrup beviste at vores kære Limfjord skam sagtens kan kaste smukke ørreder af sig. Vi erklærer hermed fjorden for genåbnet og byder de blanke vinter fisk velkomne. Tillykke til Søren med fangsten!

Formanden har kogt en skøn film sammen fra vores klubtur til Samsø. Du kan se den her:

07-11-11

Formanden har skrevet en flot artikel om vores klubtur til Samsø, du kan læse den ved at klikke her Samsø 2011 eller kigge i artikler.

29-10-11

Klubturen til Samsø har indtil videre været en stor succes, i lang tid har vi stræbt efter fangster i Limfjorden men desværre uden ret mange positive beretninger. Så er det dejligt at vi her lørdag aften kan notere næsten 15 fisk på land, hvor de 4 nu hviler i fryseren. Udover de 15 fisk på land, skal noteres et hav af følgere, tabte fisk og generelle observationer. Samsø har i den grad vist sig fra sin fornemme side. Alle mand har set fisk, eller været i direkte kontakt, så vi er klar på at gøre Samsø turen til en tilbagevendende begivenhed. Det har uden tvivl givet blod på tanden, også de kommende måneder i Limfjorden med en god forhåbning om, at fiskene også i de hjemmevante fiskevande vil vende tilbage.

En fuld rapport følger så snart den delegerede har fået den skrevet færdig.

17-10-11

Det er ikke webmasterens mangel på tid eller lyst til at skrive herinde, der gør at antallet af nyheder ikke er helt på sit vanlige niveau, men der er desværre ikke meget at melde fra kysterne i Limfjorden. Enkelte personer melder om sporadiske undermålere og nogle har set fisk af bedre proportioner ude af vandet. Men ingen reelle fangster er gjort, som jeg er bekendt med.

Om halvanden uges tid drager et hold af sted mod Samsø, vi håber på et godt fiskeri i de østligere vande på den smukke ø. Søren Christrup gjorde mig i dag bekendt med en artikel på Sportsfiskeren, om en flok fiske kollegers tur til øen i starten af oktober, den burde kunne give lidt blod på tanden. Læs den evt. selv via dette link: http://www.sportsfiskeren.dk/multe-slog-havoerred

30-08-11

(Der havde sneget sig en kalender nisse ind, så datoerne var forkerte for første klubaften, de er nu rettet til.)

Så er der lidt opdateringer i kalenderen med et par ture i efteråret. Første klubaften bliver den 8. september med en fiske tur, vi mødes ved klubben kl. 19.00, første reelle klubaften efter ferien er den 15. september.

21-08-11

Vel ankommet tilbage i Danmark, bloggen færdigskrevet fra Norges turen og en masse erfaringer rigere vil jeg gerne tilskynde til at flere vælger kysten i Norge, frem for elvene inde i landet. En tur til Elvene er uden tvivl fantastisk, der kan være laks i rigelige mængder, eller kun ganske få. Uanset er det også en stor natur oplevelse.
 

Kysten i Norge er på ingen måde en ringere natur oplevelse, Jacob og jeg har haft en super tur, vi har ikke fanget fisk i de mængder vi ønskede, men har til gengæld heller ikke skullet betale for vort fiskeri med daglige eller ugentlige fisketegn. Under normale betingelser, fisker kysten i Norge (efter nordmændenes udsagn) meget bedre, men de har som vi, oplevet en markant nedgang i fiskeriet efter 2 kolde isvintre.
Derfor håber jeg på, at kunne stable en tur på benene i efteråret 2012, hvor folk som ønsker at tage med, kan tilmelde sig (ikke bindende på nuværende tidspunkt).

15-08-11

Jacob og undertegnede er nu landet i Norge. Følg bloggen fra vores tur her: Nbloggen2011

08-08-11

Sommerferien er for de flestes vedkommende ved at være vel overstået, vejret viser igen tænder med tunge regnbyger og en prognose som siger vindstød af kulingstyrke. Nogle håber måske på et fiskemæssigt tidligt efterår, som kunne give lidt ørred på gaflen.

Jacob og undertegnede drager på søndag af sted mod de norske kyst strækninger, med en forhåbning om et godt og meget alsidigt fiskeri i Oslo Fjorden. De fleste drager til Norge med lakse fiskeriet i de smukke elve for øje. Vi har sat os for at afprøve kystfiskeriet i Norge i stedet, ikke mindst da dette fiskeri har en langt højere arts diversitet end fiskeriet i Danmark, og så gør det jo ikke noget at det foregår i den smukke norske natur.

Jeg forventer at "blogge" så meget som muligt i næste uge, så i kan følge vores daglige færd og forhåbentlige storfangster højt mod nord.

For de som har lyst, kan jeg berette at der lige nu er masser af multer at finde i fjorden, så frem med fluer, brød eller andet og prøv lykken med de stærke vegetarer.

At ørrederne så småt nærmer sig kysten i den kære Limfjord, kan Søren Christrup berette om:

Som optakt til efterårets havørredjagt har jeg en lille oplevelse fra en aften ved Fjorden, som jeg gerne vil dele med jer.

Torsdag den 4. august havde Marianne og jeg lavet en aftale om at køre aftentur med Bremdal MC.  Børnepasning med mere var arrangeret da en SMS tikkede ind :  "Den planlagte tur i aften aflyses pga. ustabilt vejr".
Det er heller ikke spor sjovt at køre MC i vådt føre, så i stedet blev vi enige om at køre en aftentur for os selv i bilen.  Hurtigt blev en termokande kaffe brygget og en varm trøje fundet frem.  Da vinden var i syd satte vi kurs mod Nr. Nissum, hvor kysten er nordvendt og med høje skrænter.  Det regnede ikke mere, og ganske rigtigt var der læ og helt stille på stranden.  Vi fandt et par sten hvor vi satte os for at kigge lidt ud over vandet.  
Efter et stykke tid, hvor den første kop kaffe var blevet drukket og vores ører gradvist havde vænnet sig til stilheden, sagde jeg til Marianne :  "Nu kunne det være sjovt at se en sæl  -  eller en springende havørred".  
Ganske kort tid efter stak en stor sæl hovedet op af vandet måske 60 meter ret ud for hvor vi sad.  Den så sig lidt omkring og dykkede igen.  Marianne spurgte hvor længe der ville gå før den kom op igen, og mit svar var at der nok ville gå nogle minutter.  Så spurgte hun hvor den ville komme op, og mit gæt var at den ville afsøge en række tangbuske, vi kunne se langs med kysten, og komme op skråt til højre for hvor vi sad.  Kort tid efter gav det et stort plask i vandet netop hvor forudsagt, og der kom en mægtig kølvandsbølge over 8-10 meter.  Så stak sælen igen hovedet op, denne gang med en blank havørred på omkring 40 cm på tværs i munden.  Den så sig igen lidt omkring og begyndte så at tygge i fisken for at gøre den "rolig"  -  vi kunne høre det knasede hver gang den bed til.  Efter lidt tyggen - og måske smagen - på ørreden fik den vendt fisken på langs og slugte den på en gang.  
Der gik der et godt stykke tid før sælen igen dukkede op, denne gang meget længere væk fra os.

Så, kære kystfiskerbrødre :  Sommeren går på hæld.  Ørrederne er i Fjorden.  Vi ses derude.    

Knæk&bræk, Søren

14-06-11

Formanden m.fl. har i weekenden været på havet, du kan læse hele artiklen, se billeder m.m. via dette link: Pinsetur

08-06-11

Søren Møllenberg ringede her til formiddag og gjorde opmærksom på, at han har en ekstra plads på lørdag til en Hav tur. Ring til Søren og book pladsen på telefon nr. 24461713

04-06-11

Familiedagen til Livø.

Et arrangement der gik i fisk på den gode måde.

Først var vejrudsigten hård imod arrangementet. Vindstød af kuling styrke og regn i rigelige mængder til en udflugts dag. Det var altså held i uheld at Livø færgen var fuldt booket på første og anden afgang så vi tyede til plan b, der var Webmasterens kones sommerhus, tak Mette og Bo.

Der blev hygget, netværket, leget, fisket, og grillet pølser i den helt rette ånd.

Faktisk snakkede man om at tage til Livø i september hvor der jo stadigt kan være fine dage, herom senere ellers ligger Livø der sikkert også til næste år.

23-05-11

Der er lige nu voldsomme mængder hornfisk langs kysterne, så er du interesseret i de grøn benede linedansere, så er der store chancer for fangst.

Således beretter Jens Ole Lodahl også om horn ved en tur til Fjorden, men med en overraskende fangst på blinket:

Jeg vil lige dele en lille sjov oplevelse fra en ellers yderst mærkelig og fangstmæssig dårlig forår her i den vestlige del af Limfjorden. Jeg tror ikke jeg har oplevet så dårligt et forår i de 15 år jeg har fisket i Limfjorden. Sidste weekend var jeg endnu engang taget afsted, for havørreder må jo være et sted, håber jeg da. Turen gik til Grisetå odde og efter en del hug fra hornfiskene (der er da nogle ting, der er som de plejer at være om foråret) får jeg pludselig et godt og solidt hug på min 7 grams stripper, endelig tænker jeg, forårets første havørred og det mærker til at der er noget vægt bag den og den kæmper godt.

Efter kort tid får jeg den ind og stor er overraskelsen, det er ingen havørred, men en multe der har hugget klokkerent på stripperen, den første jeg nogensinde har fanget. Den målte 55 cm og vejede 1.9 kg.

 

Mvh. Jens Ole

Tillykke til Jens Ole med multen.

19-05-11

Husk familie turen til Livø den 28. maj. Tilmelding til Michael Knudsen på tlf. 22380318.

Færgen sejler kl. 10.00 fra Rønbjerg og fra Livø kl. 15.30.

Forårskonkurrencen er nu overstået, da der ikke er nogen der har indmeldt hjemtaget fangst overgår præmien til en summercup.

Sommercupen løber fra 12. maj til 15. september. Vinderen kåres af uvildige dommere, vi vil gerne se et væld af arter, bare kom i gang og der er så meget andet end ørreder i havet og fjorden.

Brian har været ved havet og nappet et par flotte Hvarrer. Tillykke

07-05-11

Formanden har voteret over billederne vi har modtaget fra Limfjordens Ørreddage 2011, her er resultatet:

Vi har nu set billederne til Ørreddagene igennem og fundet vinderne. Jeg glæder mig over at niveauet er steget i forhold til tidligere og kreativiteten har været stor.

Vi er faldet for Simon Sigs selvportræt i sepia. Det ville være passende at kalde billedet ”den unge mand og fjorden”. Billedet har en god komposition og får en fin retning ud mod vand og horisont, hvis man klipper lidt skov væk bag fiskeren.

Sølvet går til Brian Pedersen for et lækkert velkomponeret billede i den gyldne time. PS sæt lige kameraet op i fuld opløsning næste gang.

3. pladsen går til Hans Jørgen Nørgaard og Susanne Worm. I må selv slås om hvem der får præmien ;0) men jeg falder lidt for den måde Hans holder fisken på og var den lige blevet hevet op af vandet med lidt dryppende vand ja så… Susanne må dele med Hans for jeg er også lidt tændt på fiskeren i shiluet med blæretangen i forgrunden.

Tillykke.

04-05-11

Sidste klubaften inden sommer pausen, bliver den 12. maj. Vi mødes til en fisketur.

Klubturen til Stevns er aflyst.

26-04-11

Limfjordens Ørreddage 2011
Traditionen tro blev Limfjordens Ørreddage afviklet i smuk forårssol. Dog skuffer årets udgave fangstmæssigt, Østenvind og lav vandstand bærer sikkert en del af skylden, men også den hårde vinter har helt sikkert påvirket fangsterne negativt, om fiskene er døde, om de er trukket ud af fjorden eller om de bare ikke er kommet sig efter vinteren, ved vi ikke.
Sikkert er det, at fangsterne ligger på bare 10% af niveauet fra de forgående år. Det samlede antal deltagere kender vi ikke endnu, der er blevet kæmpet hårdt og indædt for at bringe ørreder til indvejning, i de fleste tilfælde forgæves.
Efter de to første indvejninger var der indvejet skuffende nul ørreder, og meget få havde set fisk. Søndag Svirrede rygterne om at der var fanget en stor fisk, hvilket heldigvis viste sig at holde stik.
Ved indvejningen så vi et par kendte Morsingboer, der lige skulle høre, om der var kommet noget ind, hvorefter de da godt lige kunne komme med et par fisk, og de skulle være så velkomne. Lidt senere dukkede en herlig knejt op, med en lille fuldfed ørred af den slags der ikke bliver kønnere kun større. Hermed var arrangementets anstændighed og dyd næsten lappet i min selvforståelse.

Første præmien gik til Hans Jørgen Nørregaard for en Ørred på 3,3 Kg fordelt på 67,5 cm, konditions faktoren sagde 1,07. Fisken lod sig friste af en flue.
Anden præmien gik til Susanne Worm for en Ørred på 2,11 Kg fordelt på 59 cm med konditionsfaktor på 1,03. Ligeledes forledt af en fluefisker.
Tredje Præmien gik til Nichlas Wettergrens fine lille bombe af en fisk en Ørred på 950 gram fordelt på 43 cm og konditions faktoren sagde 1,19. Nichlas fisk faldt for en spinner.

Konditionskonkurrencen blev vundet af Nichlas Wettergren. Nr. to blev Hans Jørgen Nørregaard og tredje pladsen gik til Susanne Worm.

Vinder på Giro blev Brian Pedersen.

Alle øvrige præmier blev afsat ved lodtrækning.

Vi takker deltagerne, vore sponsorer samt de der har givet en uundværlig hånd til denne udgave af Ørreddagene.

HUSK Fotokonkurrencen, send dine billeder der siger noget om fiskeri forår og Ørreddage til formand@skf1990.dk De første fede fotos er allerede tikket ind, så kom igang!

Med venlig hilsen
Struer Kystfiskerforening.

18-04-11

Så er A-Holdets beretning afsluttet fra dette års tur til Bornholm, læse den via dette link: abloggen2011

I forbindelse med gennemgang af fredningsbælter, har jeg opdaget at der er kommet en tilføjelse i vores nærområde. Det drejer sig om Kirstens Bæk sydvest for Oddesund, fredningen er halvårlig så den er ikke aktuel før til september, men det er stadig rart at være opdateret.

Se skærmbilledet her med information fra det nye frednings kort.

Du kan selv bruge det nye kort via dette link: http://fredning.fd.dk

16-04-11

Så er præmielisten for dette års Ørreddage fuldt opdateret, tjek programmet samt den opdaterede præmieliste ved at klikke på billedet.

Søren Christrup har skrevet en artikel efter en uges forrygende fiskeri på Bornholm i uge 14, læs artiklen via dette link: B-Holdet Bornholm

Søren har ligeledes lagt et lille filmklip op på hjemmesiden fra turen, se den via dette link: Klip

Jeg hører meget gerne fra dig, medlem af SKF1990 eller ej, hvis du har fanget fisk i fjorden i år. En lille rapport vil være fint, det behøves ikke være en fyldig og detaljeret stil, bare en kort melding. Bare rolig, jeg skriver kun hvor fisken er fanget, hvis du ønsker det oplyst.

Husk at tilmelde dig Limfjordens Ørreddage!! Vi ses derude.

12-04-11

Så er der nyt fra U17 holdet på Bornholm, du kan læse første kapitel i A-Holdets beretning her: abloggen2011

09-04-11

Så er der draget 2 hold til Bornholm, for igen i år at gøre livet farligt for solskins øens ørreder. Vi venter spændt på nyheder fra Østersøen.

Præmielisten for dette års ørreddage er nu opdateret. Der er masser af lækre præmier fra et stort antal sponsorer. I år kan vi sågar sige at man kan deltage "gratis" i konkurrencen. Sådan forstået at vi har fået gavekort fra Lystfisk.dk på kr. 100,- til Lystfisk.dk fysiske butik til de første 100 deltagere. Så tilmeld dig allerede nu og vær sikret en fiskeoplevelse i særklasse. Se alle præmierne og læs mere om konkurrencen på Limfjordens Ørreddage 2011.

Vi ses!

27-03-11

Weekendens tur til Ærø er nu veloverstået. Turen fortjener egentligt ikke den store artikel eller historie fortælling. Vi er for tiden i Danmark plaget af algen "pseudochattonella" (der kan læses mere om algen på denne side fra Universitetet i Oslo HER), og det i en sådan grad at kystfiskeriet for en stor del af Bælthavets vedkommende er formålsløst. Kun de indre fjorde er endnu ikke så hårdt ramt af denne fiske dræbende alge.

Nu kunne mange fristes til at sige, at vandet jo er koldt endnu o.s.v. og det kunne måske være skyld i manglende fisk, men der var bred enighed blandt både deltagerne på denne tur, samt andre fiskere på Ærø, at fiskene så afgjort burde have været til stede. Der var masser af føde emner i vandet, temperaturen var stigende og vejret generelt var perfekt for fiskeriet. Ikke desto mindre fangede 6 mand fra SKF1990 i løbet af 2-3 hele fiske dage kun én fisk, det endda en undermåler på ca. 30 cm. Derudover blev der ikke spottet, eller mærket til fisk

overhovedet....


På billederne ses tydeligt hvor brunt vandet er farvet af algerne. Flere steder virkede det nærmest som at fiske i en kop stærk Medova The. Billedet til venstre er taget under vand, for at give indtryk af fiskenes perspektiv. Billedet til højre er taget under samme forhold, blikstille vand og høj sol. Men for et år siden i Limfjorden.... Klik evt. på billedet til højre, det vil vise en lille film sekvens af hvordan vandet bør se ud fra fiskenes perspektiv.

Algen burde forsvinde når vandtemperaturen stiger, jeg personligt håber det sker hurtigt og at ilt forbruget når algen dør ikke vil påvirke havene omkring os alt for hårdt.

Tak til deltagerne for en ellers bragende hyggelig tur til Ærø, som altid en fornøjelse!

07-03-11

Nu hvor de fleste af os krydser fingre og tæer for plus grader i den kommende tid, har jeg her lidt læsestof til de som endnu ikke har vovet sig til kysten i år.

Kaj Bach Pedersen har besøgt solskinsøen Bornholm i uge 7. Det er der kommet denne fine beretning ud af: KB Bornholm Du finder den også under artikler.

I aften den 7. marts, vil en delegation fra SKF1990 deltage i et møde hos L-O-S i lemvig, mødet er et orienteringsmøde vedrørende et nyt projekt startet af to ildsjæle fra det Nordjyske, projektet går under betegnelsen Havørred Limfjorden, du kan læse meget mere om dette glimrende projekt på denne side: Havørred Limfjorden

22-02-11

Her lidt nyttig information fra kassereren.

Som I måske har set på Sportfiskerforbundet.dk bliver det fremover muligt selv at udprinte medlemskort direkte via hjemmesiden.

Dem, der har betalt kontingent for 2011 (og det har de fleste) er nu krydset af og vil formodentligt fra weekenden have adgang til udprint.
Da vi er mange, der skal
i gang over hele landet, kan der være lidt kø, så prøv et par gange, inden I sender en mail om, at det ikke virker.

Husk at I selv skal oprette en profil inden I kan få adgang til systemet, men det står alt sammen beskrevet på forbundets hjemmeside.

Michael : Du spørger bare Jette Picture (Device Independent Bitmap)

04-02-11

Med knap et par måneder til startskuddet lyder for dette års Limfjordens Ørreddage, har formanden bedrevet en flot video/diasshow. Se den ved at klikke HER

Programmet for dette års ørreddage er ligeledes offentliggjort på siden, se her: Limfjordens Ørreddage 2011

31-01-11

Jacob har i weekenden været en tur ved Gudenåen, læs her Jacobs udførlige rapport som nok burde lokke lidt flere ud med snøren, til trods for det stadigt kølige vejr.

Hermed en turbeskrivelse fra en weekend langs Gudenåens breder. Lørdag startede jeg på et stræk som Bo og jeg besøgte sidste år. Jeg var igennem strækket 2 gange uden skyggen af fisk. Det skal lige nævnes at vandstanden var meget meget høj, hvorfor jeg tit oplevede, at jeg ikke kunne komme ordentligt ned i vandet. Jeg skiftede plads og prøvede et stræk, som jeg ikke har besøgt før. Først fiskede jeg på strækket opstrøms p pladsen. Havde en som pillede flere gange og da den til sidst endeligt var kroget, røg den af.
En kop kaffe ved bilen fik klaret tankerne og troen blev fornyet. Nedenstrøms p pladsen fik jeg besøg af en hundelufter. "Et nik, godaw og fanger du noget" senere, forsvandt han atter bag nogle træer. Få øjeblikke efter er han vendt om og går ned mod mig. Jeg får et godt hug, et af dem hvor fisken hugger, stangen bøjer og den er bare spændt (topøje og håndtag får endeligt hilst igen). Den trækker ikke i starten men står bare i strømmen. Den kære gamle madamme, må senere overgive sig efter en ganske tilfredsstillende fight. Hundelufteren har fulgt fighten og vi har udvekslet lidt historier. Fighten i sig selv var ikke nervepirrende for jeg kunne se, at fluens lange hale hang ned ad siden på den glubske fisk = indhaleret. Da madammen ligger i vandkanten, skyder vi den begge til ca. 6 kg. Det var jeg eg
entligt tilfreds nok med. Men manden siger så: "Den der, den vejer mindst 8 kg". Vægten blev fundet frem fra lommen længst nede i mine bukser, omsvøbt i waders - typisk. Vægten viser 8,4 kg, så det må være en ny pr. Det viser sig at han fisker, har familie i Struer og kan bruge et kamera. Resten af dagen er der kun få kontakter med gedder.
Søndag ville jeg afsted igen. Sol og plus grader fristede. Samme sted, et hurtigt besøg opstrøms hvor jeg havde kontakt søndag. 1 kast, is væk fra øjer (minus 4 grader tidligt morgen). 1 kast, is væk fra øjer. 5 eller 6 kast fik jeg hug og fast fisk. Samme sted som lørdag. Fisken kom ind, et hurtigt billede og afsted med den. Her møder jeg så en gut som er på gåtur med kameraet. Vi snakker lidt og det viser sig at han er et tidligere medlem af SKF. Lidt sjovt. Fik desværre aldrig spurgt om navnet. Fangstmæssigt skete der ikke mere søndag. Til sidst ved bilen skulle jeg da lige prøve hullet igen - bare for sjov. Stiller mig på en lille bådbro hvor jeg ser noget der ligner en svampebefængt fisk. Pjat tænker jeg. Kaster et par gange og kigger ned i vandet. Efter at have studeret det i nogen tid kan jeg se at det er en udleget havørred som jeg skyder til omkring 65 cm. Måske mere. Den går dybt og det er svært at få et billede af den. Men det kan lige
anes på billedet.

20-01-11

Søren skrev til mig her sidst på eftermiddagen og berettede om en tur på Jegindø, desværre uden fisk på krogen. Men køligt ser det ud.

10-01-11

Godt nytår til alle medlemmer og besøgende. Kassereren har bedt mig om via hjemmesiden at minde om at man meget gerne allerede nu må indbetale kontingent for 2011. Kontingentpriser er 450 kr. for seniorer, 275 kr. for juniorer (under 18 år) og 550 kr. for husstande. Priserne inkluderer medlemskab af Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF). Er du medlem af andre foreninger under DSF, får du sidst på året udbetalt det beløb, du har betalt for meget til DSF. Udbetalingen sker direkte fra DSF. Som medlem af DSF modtager du Sportsfiskeren.

Kontingent kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling. Du kan naturligvis også betale direkte til kassereren ifm. klubaftener. I forbindelse med indkaldelse til generalforsamling vil der ydermere være medsendt et indbetalingskort.

DSF er undervejs med et nyt medlemssystem og kassereren vil derfor gerne bede medlemmerne om at maile deres fødselsdato (dag-måned-år) til  henning@skf1990.dk .

Fødselsdato og email-adresse vil her efter blive indtastet i DSF´s medlems kartotek. Nærmere information om det nye medlemssystem og hvad det kan bruges til følger, efter hånden som det bliver helt klar til brug.

Til Nyheder for 2010

Til Nyhedsarkivet