Pinselørdag: Traditionen tro drager en lille flok lystfiskere med hang til andet end ørred ud på pilketur, en pæn del af dette hold er medlemmer her i foreningen. Derfor dette referat, samt en opfordring til at få sig en oplevelse med turbåde vi har.
Egentlig var det efterhånden også tradition at vi tog med Emmaline, men der var sket noget i bookingen sidste år så de næste 4 år er det Skagerrak med udgangspunkt i Nørre Vorupør. Vi ligger ud kl. 6 og kutteren trækkes og bumper gennem brændingen, da der kun er vand under kølen stiger komforten for nogen medens andre ifølge Richard bliver en anelse gul grønne i betrækket, medens vi i et par timer stimer ud mod fiskepladsen for fuld regulator, stiger solen, forventningerne og utålmodigheden. Imod os er der 1½ meter bølger plus lidt dønning. Jeg er meget fornøjet ved Skagerraks gang i vandet, der bærer præg af at båden er forholdsvis fladbundet med stabilisatorer, det med stabilisatorerne kunne en del af de andre kuttere på kysten helt givet lære af.

Traditionen tro giver de første drev ikke meget, om det er fiskene eller os der skal vågne lader vi stå i det uvisse. Søren ligger flot ud med en lille håndfuld torsk taget på bundsnørre og lever. Senere på dagen skifter torskene til visuel søgning af føde og pilke fiskerne tager over.  Der landes en del stegetorsk. Samt tre – fem torsk omkring de 5 kg samt en enkelt på 8 kg dertil kommer der en knurhane og en kuller.

Skagerrak har en rigtig fin service med bedstemanden, der assistere fint når der er bundhug stortorsk og som noget aldeles fremragende så renser han alle fisk. Kunne man få dem fileteret for en eller anden pris så ville det være perfekt.
Skal der blandes malurt i bærgeret skipper, så vil vi have is til vores fisk. Hele turen.!

 

 

 

Der uddeles 3 præmier:
Frank (Senior) Poulsen.  Præmieres for flest fisk 19 stk. landet
Richard (Junior) Poulsen.  Præmieres for største torsk på 8 kg plus
Torben Formand (ikke) Poulsen. Præmieres for flest arter, en præmie som Johs også bejlede til, men de hårde og uretfærdige dommere præmierede altså undertegnede.

Mange tak til Rie der igen i år har gjort et hestearbejde og smurt madder og købt ind og bestilt og booket osv.