Til Nyhedsarkivet

Nyheder 2005

Fredag 23-12-2005

Formanden har indsendt dette smukke billede af en vaskeægte grønlænder på 41 cm.

Her er der i hvert fald slet ingen tvivl om, at der er tale om en gangbar fisk i denne tid, hvor de farvede fisk er fredet.

Havørreden faldt for en lille sølvpirk i første kast efter at have fulgt efter den brune Filur et par gange. Tillykke med det.

 

 

 

 

 

 

Søndag 18-12-2005 4 mand har foreløbig meldt sig som interesserede til Bornholmer turen 1. - 5. marts 2006. Det er Paw, Michael Knudsen, Torben K. Nielsen og undertegnede. Øvrige interesserede skal melde sig hurtigst muligt, da vi skal have aftalt de praktisk ting - så som rejse tidspunkter / rute m.v. Der holdes fælles informationsmøde allerførst i det nye år. Bindende tilmelding til gert@skf1990.dk 97850606 / 22909672.

Efterårets interne konkurrence blev afgjort i torsdags. Det blev som ventet Ole fra Jegindø, der løb med æren. (Det var vist også det eneste indtil videre...) Bestyrelsen havde vist glemt at få arrangeret en præmie - mon ikke der rettes op på dette snarest? - Og mon der bliver en ny forårskonkurrence? Vi venter alle sammen spændte...

Onsdag 14-12-2005

Ole fra Jegindø er igen på banen med en fluefanget limfjordsørred, som var belønningen efter 2 dage med blæst i den vestlige del af fjorden. Der var kontakt med flere mindre fisk, men altså også denne havørred på ca. 1,75 kg. Som det måske kan ses på billedet er der masser af store sorte prikker på ørreden, som er typisk for mange Limfjordsørreder, men de blanke og løse skæl vidner samtidig om at der ikke er tale om en farvet fisk - så den skulle jo være god nok! Det er jo i øvrigt i morgen at efterårets konkurrence slutter - hvor netop også Ole fører med en havørred på godt 2 kg. Så sidste chance for at slå den er altså i morgen!

 

Lørdag 10-12-2005 Grønlændersjov på lavt vand! Det milde vejr var perfekt til en lille eftermiddagstur til Livbjerggård Strand.

Vinden var i det sydvestlige hjørne med 5-7 m/s, så det gav nogle gevaldig lange kast med en 27. gladsax for enden af snøren. Hva' hulen er det - pludselig stoppes wobleren - og det rusker oven i købet lidt... Det er en lille fin smældfed grønlænder, som dog mangler et par cm. Tænderne var ellers begyndt at løbe i vand bare ved tanken om ovnbagt limfjordsørred godt krydret med persille og enebær - uha, det er godt. Men, ak fisken må hægtes af krogen i vandkanten, og snart er den atter ude over muslingebanken. Lidt senere er den gal igen. Jeg synes at noget fulgte med, så jeg lavede et spinstop helt inde - bare 2 meter fra mig selv. Det var nok til at endnu en bette ilter grønlænder overfaldt gladsax'en. Den afkrogede dog sig selv, uden jeg behøvede at få våde fingre. Jeg så en fisk mere på strækket denne eftermiddag inden jeg måtte hjemad. Jeg kørte lige forbi gydebankerne, der sidste år blev lavet i Kvistrup Møllebæk - ikke mindre end 4 steder er det helt tydeligt, at havørrederne har gravet i gruset - herligt at se, at det tilsyneladende virker.

Søndag 13-11-2005

Søndagen blev bl.a. brugt til nogen timers fiskeri i Limfjorden. Ved Futtrup var der en fin sidevind, der gav lidt uro i vandet. Der var skiftevis sol og regn, hvilket gav flotte regnbuer på himlen. Prikken over i'et ville jo være en havørred, men det lod sig ikke gøre på denne lokalitet. Et andet sted, hvor der var mere pålandsvind blev prøvet med bedre held. Efter få kast var der fast fisk ca. 10 meter fra land. Jeg kunne se, at det var en fin blank fisk. Den ruskede godt - for godt, for pludselig var linen slap - pokkers... Minsandten om ikke der er hug igen i næste kast. Jeg kan også se, at det er en blank fisk, der dog ser mindre ud. Også den ryger af krogen, som tjekkes godt - den fejler intet. Der bliver skiftet en del endegrej og vandret frem og tilbage, hvor jeg i løbet af et par timer får en enkelt på land lige under målet, mister 2 og har 3 følgere, hvoraf den ene også var pæn nok til at lave en større hvirvel. Der er altså fisk derude - de skal bare findes.

 

Lørdag 12-11-2005 Nyt link etableret til Morsø Lystfiskerforening.

Fredag 11-11-2005 På gårdsdagens klubaften blev vi enige om at arrangere en klubtur til Bornholm. Hvis der er stemning for det, laver vi en tur sidst i februar eller først i marts måned 2006 - velvidende at vi kan risikere, at det bliver en kold fornøjelse. Det der lokker er naturligvis det faktum, at der typisk landes pæne overspringere i det helt tidlige forår ved Bornholms kyster. Vi påtænker en forlænget weekend, hvor vi tager afsted onsdag og kommer hjem søndag, hvilket giver os 3 hele fiskedage. Hvis du er interesseret bør du allerede nu give besked. Kontakt evt. undertegnede gert@skf1990.dk - 97850606 / 22909672.

Mandag 07-11-2005 Foreningsturen til det nordfynske var uden det helt store sus mht. fiskeriet. Knudsen formåede som den eneste af flokken på 7 mand at fange en havørred over målet - ca. 48 cm. Men ellers forlyder det, at turen som sædvanlig foregik i hyggelig atmosfære og frisk luft til kinderne. Herunder ses bl.a. Knudsen på en af lokaliteterne.

Mandag 17-10-2005 Henrik Carstensen har haft held til at snøre et par havørreder og der meldes generelt om en del springende og farvede fisk i fjorden. Undertegnede var selv afsted søndag morgen, hvor luftens temperatur stod på 0 °C. Efter kort tids fiskeri afslørede et par fisk sig tæt på land, hvoraf den ene viste stor akrobatik med sit næsten lodrette spring ud af vandet. En blank undermåler tog noget senere et grønt/hvidt 10 grams "bilkablink" - den er nok stor nok, når vi kommer til foråret, hvis den ellers kommer igennem de mange farer, som lystfiskere, garn, skarver og sæler - hvem har sagt, det skal være nemt at blive stor?

Søndag 16-10-2005 Formanden var forleden på det Gule Rev og fik fryseren fyldt op med torsk filetter - Det var ikke de store torsk, der blev hevet på land, men til gengældt var der mange op til ca. 3 kg. Søren kan iøvrigt berette om en frisk vind specielt fra morgenstunden, som gennem dagen sørgede for pæne bølger på søen.

Fredag 14-10-2005 Danmarks Sportsfisker Forbund har taget initiativ til en underskriftsindsamling mod ulovlige garn. Du kan selv via computeren støtte dette ved at gå ind på hjemmesiden og underskrive elektronisk. Klik her: http://www.underskrift.ulovlige.net/

Fredag 14-10-2005 Vil du med på en klub tur til Fynshoved - 4.- 6. november? Der er allerede tilmeldt 7 til turen og sommerhuset er booket fuldt, men hvis der er flere, der gerne vil med, finder vi et sommerhus mere. Henrik Carstensen har allerede meldt sig som interesseret, så hvis der er 2-3 stykker mere, kan det lade sig gøre. Kontakt Henrik direkte og aftal nærmere på 29914176.

Tirsdag 11-10-2005 I søndags fik Søren (formand), Paw og undertegnede gennemgravet den første store gydebanke i Kvistrup Møllebæk nedstrøms Hjermvej. Kommunen har samtidig tømt sandfanget opstrøms gydebanken, så nu er det klar til opgang af fjordens ørreder. Kommunen har dog meddelt, at man inden så længere vil levere endnu mere grus, som lægges lidt nedstrøms den allerede etablerede gydebanke. Der bliver altså en endnu længere strækning, som havørrederne kan boltre sig på.

Vi mangler dog at få gravet gydebanken igennem i Kvistrup Møllebæk ved Roenborgvej - Frivillige søges til dette formål - søndag den 16. oktober kl. 16.00 - Ring og aftal med undertegnede - 97850606 / 22909672.

Søndag 09-10-2005 Søren Peder var forbi med dagens fangst - en ørred på knap 1100 gram og 47 cm. En typisk efterårsfarvet han - Søren snakkede lidt om det nu var ok at tage en sådan fisk - er den for farvet og burde man måske sætte den ud? Der er sikkert mange meninger om det, og jeg skal på ingen måde være meningsdanner - men blot henvise til at farvede havørreder først er fredet fra 15. november. Men ellers må man vel se lidt på spisekvaliteten - min egen erfaring er at disse efterårsfarvede fisk typisk smager fortrinligt - hvorimod en "blank" nedgænger typisk ikke er værd at sætte tænderne i.

 

 

 

 

 

 

Torsdag 06-10-2005 Ole fra Jegindø melder om, at der sædvanen tro er en del store havørreder, der kredser rundt i Limfjorden. Forleden lykkedes det at få en af slagsen til at gå til stålet - 2,154 kg. fordelt på 57,5 cm. En smuk gylden efterårs fisk - tillykke med det.
Gert Andersen

Søndag 02-10-2005 Foreningens tur til Avernakø talte 7 personer. Vi ankom hhv. torsdag aften og fredag middag og havde et par gode fiskedage - det kneb dog med at finde blankfisk. Alle over målet var mere eller mindre farvede fisk - som eksemplet herunder. En let farvet hun på 44 cm. Et andet hold fiskere, som vi mødte derovre, anbefalede foråret, hvor chancen for store blankfisk er betydelig større - måske skulle vi prøve det en anden gang. Der kommer senere en nærmere beskrivelse af Avernakø og de fine kystpladser.

Lørdag 17-09-2005 Der er spændende nyt på kalenderen. Bl.a. er startskuddet for efterårets konkurrence sat igang efter samme principper som forårets dyst. Læs mere her.

Onsdag 14-09-2005 Den sidste tid har vejret artet sig til at kunne komme til vestkysten - således skriver Torben..

Søndag d. 11 september har vejrguderne sat en ideel scene til jagt på Makrel og Bars fra den lange i Agger, det vidste dog kun en enkelt bars der faldt for Paws kompakte blink. Langt ude i kastet, stort tillykke til Paw der reddede turens fiskeære og håneretten.
Torben K. Nielsen

Formanden var også på pletten for et par uger siden i selskab med Anna - se hvor hun kan...

 

Fredag 19-08-2005 Så blev det endelig makrelvejr for dem der kan li' at komme ud og fange et par stykker af slagsen. Formanden var ved Langerhuse i aftes og sammen med en kammerat fik de næsten en snes stykker på land. Som man kan se på billedet, er det ved aftenstid, at man skal være der.
Gert Andersen

Onsdag 17-08-2005 Ole fra Jegindø har jo efterhånden tradition for årligt at fange 2-3 Skjernå Laks.

Denne sæson er ikke uden undtagelse. Ole ringede i går og kunne berette om særdeles givtig fiskeri i Skjern Å.

To Laks og to havørreder til Ole selv og et par havørreder til makkeren. Her poserer Ole med en havørred på 2,5 kg. og 57 cm. og den ene Laks på 3 kg. og 66 cm., som blev beholdt. Den anden blev på behørig vis genudsat, som reglerne foreskriver.

Stort tillykke herfra.
Gert Andersen

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 05-08-2005 Sommeren går på hæld og snart venter et par spændende efterårsmåneder på kysten. Vejret har den seneste tid ikke rigtigt artet sig til makrelfiskeri på høfderne ved vestkysten, men måske kan vi stadig nå det.

Der er ingen tvivl om, at der ér havørreder på kysten, men lader de sig lokke? Ole fra Jegindø kan melde om, at han har set springende fisk på kysten - det er typisk for sensommeren og efteråret, at vi ser masser af springende fisk - typisk meget tæt på kysten. Det er spændende at følge disse fisk, som tit svømmer i små flokke - og ind imellem er der ret store fisk imellem...

En del havørreder er naturligvis allerede trukket op i diverse åer, hvor det ind imellem lader sig gøre at få dem til at hugge.

Storåen har, som sikkert er mange bekendt, været helt fantastisk i år sammenlignet med tidligere - bl.a. kan nævnes, at Michael fra Sir, har fanget ikke mindre end to Laks - det er jo helt fantastisk, og er sikkert et udtryk for det kæpe stykke arbejde, der er foregået med fiskepleje og politisk pres vedr. regulativer for fjorden og åen. Endnu er Laksen fredet i Storåen, så alle Laks skal genudsættes, men vi kan jo håbe, at bestanden snart bliver så bæredygtig, at man også kan hjemtage en enkelt i ny og næ.
Også i Skjern Å er der taget rigtig mange både Laks og havørreder - selv var jeg så heldig at få en trind havørred - næsten blank - til at hugge forleden. Den ender sine dage på Weber grillen i selskab med lidt rejer og diverse grønsager / krydderier.
Gert Andersen

Onsdag 13-07-2005 Det er stadig småt med meldinger fra de hjemlige vande. Formanden og Svend O. har forsøgt sig med natfiskeri på Djursland uden held og undertegnede har også sammen med Friis forsøgt om natten i det østjyske. Der var fisk at se/høre, men hornfiskene var dem, der bed...
Link siden er opdateret med link til Aulum Haderup Sportsfiskerforenings hjemmeside.
Gert Andersen

Tirsdag 07-06-2005 Det er småt med meldinger fra kysten - så kære læser, der vil ikke være så mange opdateringer hen over sommeren - jeg forventer dog referat fra et par nat-ture, som jeg ved flere pønser på her sidst i juni måned. Og inden vi ser os om, er der såmænd også multer og makreller i farvandene tæt på os.
Gert Andersen

Torsdag 19-05-2005 Lørdag formiddag er foreningen repræsenteret ifm. et arrangement i Funktionærforeningen på Bang & Olufsen. Vi håber, at et par potentielle nye medlemmer vil melde sig ind i foreningen. Andre skal måske ud og fiske - husk at Oddesund Open er nu på lørdag.
Gert Andersen

Torsdag 12-05-2005 Det blev Henrik Hjerl Carstensen som løb med gavekort, pokal og æren for forårets største havørred fra Limfjorden på 2,25 kg. Tillykke med det. Der var dog hård kamp til stregen - forleden fik Ejvind en havørred på 2,2 kg - altså bare 50 gr. mindre! Forårets klubaftener er hermed også sluttet og vi ses igen 1. september. Du er selvfølgelig velkommen til at skrive til undertegnede om fiskeoplevelser hen over sommeren - nogle skal måske prøve natfiskeriet efter havørred, multefiskeriet eller noget helt tredje.
Gert Andersen

Tirsdag 10-05-2005 2 dage til forårets interne konkurrence slutter - det er nu det skal være, hvis Henriks ørred skal overgås. Hele eftermiddagen blev brugt på at opsøge fedtfinnerne, men kun hornfisk havde smag for wobleren. Fra Henrik fik jeg en mail med tilsvarende besked - hornfisk men ingen ørreder. På DSF's hjemmeside kan man læse at Kim Larsen fra Struer atter en gang har overlistet en pæn ørred - for en halv snes dage siden blev det til en flot blank af slagsen på 2,5 kg. - så det kan lade sig gøre...
Gert Andersen 

Lørdag 07-05-2005 Der er stadig pæne havørreder at træffe på kysten, hvis man ellers kan finde dem. Knudsen har bl.a. taget en på 1,6 kg. og Henning fik en i samme størrelse - spændende at se om nogen når at slå Henrik Hjerls ørred på 2250 gr. inden deadline på torsdag.
Gert Andersen 

Torsdag 05-05-2005 Fra Ole (Jegindø) har jeg modtaget et par billeder og og en lille beretning om en trollingtur i det sydsvenske. Sammen med Kim fra Sønderborg skulle trollingfiskeriet efter de mange og store østersølaks forsøges. Fiskeriet strakte sig over 4 dage og der var så rigelig vind 24 km. ude i Østersøen - men fisket blev der, og det lykkedes da også at få Laks i båden. Det blev til 2 af slagsen - en til hver - på hhv. 7,5 kg. og 5 kg. Derudover var der også sidegevinst i form af et par torsk. På den sidste dag mistedes en grov Laks på +10 kg., som havde viklet sig ind i linen oven over...
Gert Andersen / Ole Nielsen

 

Onsdag 27-04-2005 Jeg havde egentlig en aftale med Knudsen om at skulle binde fluer til sommerens tur til Norge, men vi kunne begge hurtigt blive enige om, at det faktisk var vældig godt fiskevejr - overskyet, ikke ret meget vind, som ville dreje lidt i nord.

Knudsen var allerede igang, da jeg ankom til stedet og havde set den første fisk. Der gik ikke længe, inden der var en følger mere, som vi anslog til at være omkring målet.


Efter måske en ½ time så Knudsen atter en fisk i overfladen og et par kast med den hvide stripper var mere end ørreden kunne stå for. Den tog meget tæt på land og kunne uden det store besvær kanes op på det tørre - lidt spændende blev det dog, da fisken faktisk røg af krogen lidt i vandkanten, så Knudsen fik ret så travl med at komme ned til vandet og "skovlet" fisken på land. Det var en flot blank ørred på 48 cm. og 1,25 kg. svarende til en konditionsfaktor på 1,13.
Gert Andersen

 

Tirsdag 26-04-2005 Sidste klubaften var vi en 3 stykker på holmen, hvor bølgerne stod pænt ind over øerne. Vandet var inderst noget grumset, men næsten klart længere ude - altså nærmest perfekte forhold. Trods intensiv affiskning over hele strækningen var der ikke gevinst denne gang.

Bedre held havde Fynne, Friis og Svend O. i søndags, hvor 4 havørreder kom land - den største på 48 cm. fanget af Fynne. En fed havørred, der havde taget for sig af sildene, som også kan fanges i Limfjorden netop nu.
Gert Andersen

Søndag 17-04-2005 A holdets Bornholmer tur er genfortalt i en lille artikel suppleret med lidt billeder - klik her.
Gert Andersen

Lørdag 16-04-2005 Ole fra Jegindø kan et eller andet med en fiskestang. For kort tid siden havde jeg ham i røret, hvor han kunne berette om en Skjernå Laks på premieredagen - ganske vist en lige under målet på de 60 cm., som naturligvis kom ud i åen igen. Kort tid efter fik makkeren et godt hug i samme område - det var en blanklaks på ca. 80 cm., som desværre røg af krogen. Ellers har det været småt med meldinger fra Skjernå, som jeg også selv gæstede med fluestangen. Lidt mere fra premieredagen kan læses på Skjernådalens hjemmeside, som du finder under Links.
Gert Andersen

Mandag 11-04-2005 Michael Skjoldborg (nyt medlem) har en finger med i spillet vedr. den lokale kystkonkurrence Oddesund Open, som foregår den 21. maj - bak op om det lokale arrangement, som Struer Erhvervsskole står for. Læs mere her: http://www.oddesund-open.dk/
Michael's kollega har i øvrigt fanget en stor ørred i Limfjorden her for nylig (4,2 kg. og 75 cm), som mistænkes for at være en Laks! Såfremt dette bliver afklaret, håber jeg at kunne bringe fakta her på siden.
Gert Andersen

Søndag 10-04-2005 Imens nogle var på Bornholm var der andre fra klubben, som luskede rundt ved Limfjorden. Tommy Rasmussen havde aftalt med Henrik Hjerl at bruge sidste søndag sammen på en fisketur på et par lokaliteter ved Limfjorden, med det resultat at Henrik nu fører forårets konkurrence med en rigtig flot havørred på 2,25 kg fordelt på bare 57,5 cm. Tommy fik godt nok en tungere fisk, men den lever ikke op til kravet vedr. kondition og indgår ikke i konkurrencen. Det er en typisk nedgænger, som er blevet blank, men endnu ikke er oppe på fuld kondition. Fra Tommy fra jeg modtaget følgende beretning...

Søndag morgen (03-04-2005 red.) - vækkeuret ringede kl. halv 6.

Jeg havde aftalt med Henrik, at vi skulle mødes ovre hos ham for at planlægge dagens fisketur.

Efter kaffen og planlægningen startede vi ud ved Gjeller Odde. Efter at have fisket et kvarters tid fik jeg hug. Det mærkedes til at det var en rimelig fisk. Henrik nettede den for mig.

Så op i bilen hvor jeg fandt vægt og målebånd frem. 3.8 kg og 76 cm.

Der gik så et par timer uden det helt store, så vi skiftede plads til Østerbol. Vi fiskede hver sin retning. Jeg ville ud til en spids, hvor jeg førhen havde set fisk.

På vej derud opdagde jeg noget der lå på stranden, der havde et særligt lysskær. Efter at have set Henriks samling af rav, var jeg ikke i tvivl om hvad det var.
Jeg kom ud til spidsen og fiskede tilbage om til Henrik. Jeg spurgte ham om han havde mærket noget, det havde han ikke. Jeg viste Henrik hvad jeg havde fundet, og han blev drøn misundelig over, at jeg havde fundet så stort et stykke rav.

Dernæst besluttede vi os til at køre til Hellingsø, da vi havde snakket med Ole fra Jegindø som fortalte, at der var fanget fisk der de foregående dage.

Vi fik hurtigt gjort os klar og begyndte fiskeriet. Der gik heller ikke lang tid før Henrik kaldte på mig, at han manglede hjælp til at lande hans fisk.

Den kom sikkert på land og blev målt og vejet til 57,7 cm og 2,25 kg. En rigtig flot fisk.

Alt i alt en rigtig dejlig tur med gode fangster.

Tommy Rasmussen

 

 

 

 

Søndag 10-04-2005 Årets Bornholmer tur blev en succes for A-holdet, som trådte i karakter med at komme op om morgenen hver dag - mellem kl. 04.00 og 04.30 (den dag vi sov længe....) - for at være på fiskepladsen inden det blev lyst. Søvn midt på dagen og igen fiskeri om aftenen indtil det blev mørkt. Denne taktik gav pote i form af 27 havørreder på land. Langt de fleste blev dog genudsat.  Som typisk for årstiden var de fleste ørreder blanke, men slanke og bar præg af at de havde været på gydefærd - dem sætter vi normalt altid ud igen. Resten var fine blankfisk med den største til Niels - 3 kilo rent fordelt på bare 62 cm - taget på bobleflåd og flue i Salene. Samme morgen tog undertegnede også i Salene en flot overspringer på 2,35 kg. fordelt på 59 cm. Den faldt for en 27 gr. Gladsax. En mere udførlig artikel om turen kommer senere.
Gert Andersen

Fredag 01-04-2005 I morgen drager er større delegation af klubbens medlemmer til solskinsøen Bornholm til en uges fiskeri. Det skal blive spændende at se, om forårets komme kan få blankfiskene til at gå til bidet. Vi er fordelt i to hold og har lejet to sommerhuse, så der er nok også et snert af venskabelig konkurrence moment holdene imellem - hvem får den største, den flotteste osv.
På de hjemlig breddegrader er der stadig fisk. Henrik (Lemvig), som fik en pæn fisk forleden (49 cm. og 1300 gr.) har fået endnu en - dog under målet og undertegnede har haft en pæn følger og fanget en smolt, som åbenbart nu er på vej ud af vandløbene. Børsteorm er begyndt at vise sig og det kribler og krabler i mellem sten og tangbuskene - jo atter en gang fyldes spisekammeret op for de øvre led i fødekæden.
Gert Andersen

Søndag 27-03-2005 Lørdag havde jeg aftalt med en af klubbens nye medlemmer, Henrik, at tage en tur rundt til nogle af de fine pladser i den vestlige del af Limfjorden. Kl. 8 om morgenen satte vi kursen mod Holmen. Det småregnede og vinden var let fra sydøstlig retning og fin vandstand. Mærkeligt nok var der ikke andre fiskere på stedet, så spændingen var stor, da vi som de første fiskede revene af. Det lykkedes at få en enkelt fisk til at hugge en enkelt gang og følge efter en gang mere, men så forsvandt den igen.
Vi skiftede så til Jegindø tap, hvor vi var lidt før frokost. Igen ingen andre lystfiskere - og det så virkelig godt ud. Det var tilstrækkelig lavvandet til at vi kunne affiske hele revet - langt ud i fjorden. Der var en imponerede strøm i sydgående retning - nærmest som at fiske i en norsk elv, som måske kan ses på billedet herunder. På trods af meget intens fiskeri - både på tappen og stykket ind mod P-pladsen, så vi ikke skyggen af fisk. Jeg er ikke klar over, hvordan de helt rigtige forhold skal være på tappen mht. optimalt fiskeri - det skal vi nok spørge Ole om, som bor et par kilometer fra stedet.

Sidst på eftermiddagen blev vi enige om at prøve Futtrup. Vinden var mere lige på og gav lidt grums i vandet - sådan som jeg foretrækker det. Jeg fiskede med en 27. gr. Gladsax, som skulle have godt fart på for ikke at gå i muslingerne og nøjagtig på stedet, der ofte før har givet en fisk, var der gevinst igen. Wobleren blev taget meget hårdt - ikke noget med noget pilleri - og fisken var kroget perfekt. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var en voldsom stor af slagsen. Sølvblank grønlænder, som efter en hurtigt måling til ca. 40-41 cm. fik friheden igen. Dejligt at få en fisk på land og godt for motivationen. Stykket blev affisket endnu en gang inden vi satte kursen mod Røjensø Odde, hvor den sidste time inden mørket skulle prøves. Jeg havde en enkelt følger - en mindre fisk - mere så vi ikke, inden kursen gik mod Struer/Lemvig. Det havde været en lang og spændende dag ved Limfjorden - ikke så mange fisk, men masser af frisk luft og naturindtryk.

Her søndag formiddag ringede telefonen så - det var Henrik, som stolt kunne berette, at han var taget tidlig ud søndag morgen og fundet et sted med pålandsvind og armeret med en Gladsax wobler... med det resultat, at Henrik nu skal skrives ind i fangstrapporten i klubben på torsdag. Fiskens data var ikke endelige, da Henrik ringede - lettere velfornøjet - men ca. et kilo, lød meldingen på. Stort tillykke.
Gert Andersen

Søndag 20-03-2005 Foreningen havde en fornøjelig tur til Als i den forgangne weekend. De flest ankom torsdag eftermiddag/aften og var opsatte på at komme ud og fiske fredag. Som sædvanligt var teorierne mange - og vejrudsigten god - om end det kolde vand ikke tydede for godt igen.

Fredag morgen var vinden i det vestlige hjørne og det småregnede. Fynne, Michael og undertegnede kørte ned til Sdr. Kettingskov, hvor man kan holde tæt på kysten. Strækningen ser perfekt ud med sten og blæretang - Fynne har da også tidligere fanget fisk netop her - Idag så vi dog ingen.

Senere på dagen forsøgte vi os ved både Høruphav og ved Gammelmark på Brogager - begge steder havde undertegnede fat i fisk - den ene var endda en ret pæn fisk - anslået til mellem 2,5 - 3 kilo, der så blank ud, da den vred sig i bølgerne...

Bedre gik det for Tommy Rasmussen, som ved Nørreskoven fik en rigtig flot blankfisk på ca. 1800 gram samt en lidt mindre til genudsætning. Også Paw havde genudsat en lige under målet.

 

Lørdag var vinden gået om i øst og det var blevet noget koldere i vejret. Vandet var ca. 3-4 °C og luften mellem 0-3 °C.

Klokken var vel ikke mere end kvart over fem, da vi stod op og fik brygget kaffe til dagens fiskeri. Godt 6 var vi på vej til Stolbro - syd for Stevning Nor. Her havde vi sidste år fanget flere fisk, men 2 timers koncentreret fiskeri gav altså intet denne gang.

Videre gik det mod nord, hvor Holm Nørreskov blev afsøgt - men fiskene var som forsvundet - ikke det mindste tegn på liv.

Vi blev enige om at prøve østkysten, selvom vi var bange for at bølgerne var for voldsomme og vandet grumset til. Det var da også noget plumret de første 20 meter, men vinden og bølgerne ikke så voldsomme, så vi blev enige om at give det en chance - det skulle vise sig at være en god ide - Fynne fik 2 havørreder efter bare en ½ times fiskeri - en flot 1,4 kilos og en lidt "langstrakt" på ca. 3 kilo.

Det gav jo blod på tanden, så vi blev der til aften. Det blev til 2 havørreder mere, men de var noget slanke og måtte ud igen.

De andre havde alle gået i mere eller mindre fralandsvind hele dagen på forskellige lokaliteter og havde ikke set skyggen af fisk.

Alt i alt blev det ikke året med de mange fisk på Als for vores vedkommende, men vi vælger at tilskrive det meget kolde vand som hovedårsagen og tro at det måske bliver bedre en anden gang.
Gert Andersen

 

Onsdag 16-03-2005 På DSF's hjemmeside kan man læse om et par fiskere fra det vestjyske, som i mandags fik ikke færre end 4 havørreder i Nissum Bredning. Det var endda ret så flotte fisk - alle mellem 54 - 56 cm. og 1850 - 1990 gram. Jo Limfjorden rummer skam også pæne fisk, så det er bare med at komme afsted...
Gert Andersen

Søndag 13-03-2005 Limfjorden er ikke kendt for de helt store havørreder, og der er da også lidt langt imellem. I foreningens historie er det dog blevet til et par store af slagsen. Knudsen fik for år tilbage en overspringer på 6,5 kg i marts måned. Både Johnny fra Sir og Ole fra Jegindø har grove fisk på samvittigheden. Undertegnede var selv så beskeden at narre en lidt større blankfisk en tidlig efterårsmorgen - se her.

Kunne det ske igen ? I hvert fald var undertegnede, Knudsen og formanden enige om at prøve Holmen denne søndag, hvor vinden var i det sydvestlige hjørne og sneflokke kom vrimlende - Der blev arbejdet godt for sagen, men ingen af os så fisk denne gang.

På billedet ses formanden i forgrunden og Knudsen kan anes i horisonten.
Gert Andersen

Lørdag 12-03-2005 Vinteren har gjort det svært at komme til fjorden, men nu er isen forsvundet de fleste steder igen. Man kan bl.a. på DSF's web-site og på text-tv læse om en del flotte overspringere rundt omkring i det ganske land. Et par timers fiskeri skulle da også forsøges i de sidste par timer denne lørdag med tankerne om noget blankt... Det blev ved tankerne, men hvem ved - måske næste gang. Om end ikke andet så skulle der jo være fine chancer for en ørred eller to, når klubben næste weekend drager til Als. Vejrudsigten siger indtil videre vestlige vinde og mildere vejr...
Gert Andersen

Søndag 27-02-2005 En ny hjemmeside kystfluer.dk er tilføjet Links siden. Ophavsmanden til denne hjemmeside, som er under opbygning er Ola Pedersen, som også laver den flotte hjemmeside lystfiskernet.dk
Gert Andersen

Lørdag 26-02-2005 I sne og slud skal snøren ud - jeg kunne ikke dy mig for at tage en tur til Holmen, selvom vinden var i det nordøstlige hjørne og absolut ikke særlig varm. Ca. 0 °C og vandet var ikke meget varmere, da der var lidt is inderst inde. Men skønt var det og få lidt kulde i kinderne. Det var meget lavvandet i forhold til normalen, så man kunne rigtig studere Holmen og de mange huller rundt omkring. En sæl kiggede nysgerrig med ind i mellem og rovfuglene svævede over skrænterne. Fisk så jeg dog ingen af idag, men fik taget en række billeder, som er lagt ind i galleriet - klik her.
Fra pålidelig kilde kan oplyses, at der af anden fisker fra foreningen er set pæne fisk, som er fulgt med helt ind - dog uden at gå til bidet...
Gert Andersen

Søndag 13-02-2005 Formandens (Fynne) beretning fra Generalforsamlingen bringes herunder på denne smukke sneklædte søndag - så kan vi jo drømme lidt hen mod en sommeraften og de fantastiske solnedgange. Det er Fynne, der har taget det smukke billede.

Årets fangster. 2004 blev ikke året som vil huskes for store fisk til SKF's medlemmer. I samme åndedrag skal det så siges, at vi tog mange og pæne fisk rundt omkring.
Foreningsturen til Als i marts var en kold og blæsende affære, og selv om der ikke var fisk til alle 11 deltagere blev der dog fanget nogle nydelige og spejlblanke ørreder.
Fra Bornholm blev der meldt om få fisk og dårligt vejr. Friis blev topscorer med en overspringer på 2,4 kg fra Salenebugten.

Kyst Cup i april var i forhold til de tidligere år lavet om på flere måder. Dels var det en intern konkurrence, og dels blev fisk præmieret efter kondition i stedet for vægt. Richard og Møllenberg fangede hver en ørred med konditionsfaktor 1,17 og samme vægt og længde (nej, det VAR ikke den samme). Efterfølgende lodtrækning gav pokal og førstepræmie til Richard.
Sommeren bød på fangst af de spændende sommergæster hornfisk, makrel og havbars.

I efteråret blev der set meget store fisk i fjorden, som dog havde helt andre planer end at lade sig narre af en krog i en snor. Men fra sidst i august og året ud blev der taget en del ørreder i Limfjorden, og især Ole var hyppigt i fangstjournalen. Også da han var i Skjern Å - 3 laks på en enkelt dag, største på 7,25 kg !
Og en grum laks på 11,5 kg blev fanget i Gudenåen, da 4 af foreningens medlemmer var på tur i september - dog af en lokal storfisker.
Foreningens traditionelle Lyø-tur blev en stor succes : 9 mand og 72 ørreder på land. Dog var 9 ud af 10 under målet. Desuden blev der taget et par gode torsk omkring 2 kg.
Intern Cup blev afholdt som sædvanlig, og Kim cyklede hjem med pokalen for en flot ørred på 1,4 kg.

Vandpleje. Gert var drivkraften og andre af foreningens medlemmer var arbejdskraften, da gydebanker og sandfang blev lavet i Quistrup Møllebæk - et af de største og mest interessante vandløb i Struer Kommune. Der er gennem vinteren observeret ørreder og huller i gruset, så belønningen for den store indsats er allerede til at føle på.

Klubaftner. Som noget nyt har foreningen investeret i et TV og DVD-afspiller. Det har allerede givet os gode stunder sammen med dygtige fluefiskere, store fisk og flot fiskevand, som ellers ville være uden for vores beskedne rækkevidde.
På årets sidste klubaften blev der vist film og billeder fra Alaska, og det trak rigtig mange medlemmer. På normale aftener er vi vel mellem 5 og 12. Heldigvis har vi sidst på året fået en saltvandsindsprøjtning i form af flere nye, aktive medlemmer.

Bestyrelse. På sidste generalforsamling blev Svend erstattet af Paw i bestyrelsen, og Torben trådte ind som ny suppleant. Ellers fortsatte bestyrelsen uændret.

Kystfiskeren. Redaktørrollen ligger igen på mit bord. I den nuværende "nyhedsblad-form" er opgaven overkommelig, og da der ikke har været de store ønsker om et mere omfangsrigt blad regner jeg med at fortsætte linien. Hjemmesiden supplerer jo også glimrende med aktuelle og uddybende historier.

Hjemmeside. Gert har virkelig udviklet hjemmesiden og dens indhold til fælles midtpunkt og et stort aktiv for vores forening. De, som endnu ikke har adgang til hjemmesiden, har i hvert fald en god grund til at få købt den computer nu.

Fynne (Søren Christrup)

Søndag 06-02-2005 Søndag var det så undertegnedes tur til at bidrage til konkurrencen.

Jeg havde besluttet mig for en tur søndag formiddag - tidlig på dagen inden der kom for mange andre fiskere på den populære plads i Venø Bugt området... Lufttemperaturen var ca. 0 °C og vandet vel en 4 - 5 °C. En rød 27 gr. Gladsax blev bundet på mens jeg tænkte "store agn - store fisk"...

Jeg havde vel fisket en god ½ time, da jeg mærker at noget piller ved wobleren - næsten inde ser jeg at en pæn ørred snapper efter agnet, men vender om i en hvirvel. Jeg kaster et par korte kast i retning af hvirvlen - uden reaktion. Jeg prøver så med et langt kast og 2/3 inde er der fast fisk. Den sidder godt, fornemmer jeg, og holder den hårdt. Langsomt vader jeg ind til land og kan kane en flot sølvblank vinterørred op på land - 1830 gr. fordelt på 55,5 cm. Efter fotografering vil jeg lige prøve et par kast mere - minsandten om der ikke er fisk allerede i første kast igen - Det er igen en flot blank ørred på måske lige knap 50 cm. Jeg måler den på stangen og sætter den hurtigt ud igen - en fisk med hjem må være nok tænker jeg...

Efter endnu en ½ time lunter jeg hjemad og kan ikke dy mig for at ringe til Fynne, som går et andet sted og fisker - dog uden at ha' set fisk. Senere da jeg er kommet hjem ringer Fynne og kan med latter berette om at han just har fanget en havørred på ca. 49 cm. tæt på den lokalitet, jeg genudsatte en tilsvarende - tja måske er det den samme ørred, som blev blev narret af en Gladsax 2 gange på samme dag - hvem ved...
Gert Andersen

 

Søndag 06-02-2005 Der er kommet gang i Limfjorden - Det gode vejr og måske den nye forårskonkurrence har fået flere af klubbens medlemmer ud med snøren. Ejvind og Tommy Rasmussen var lørdag ved Limfjorden, hvor det lykkedes Tommy at fange en flot grønlænder på 44 cm. og 1,0 kg. og senere miste en lidt mindre af slagsen.
Gert Andersen

Søndag 06-02-2005 Generalforsamlingen forløb ganske fredelig i torsdags. Undertegnede blev i bestyrelsen afløst af Henning Pedersen, som overtager kasserer posten. Jeg vil fortsat redigere hjemmesiden og deltage i kommunens vandløbsgruppe. Ole Nielsen blev kåret som årets mand i foreningen med største havørred fra Limfjorden på 1,95 kg. Årets fiduspokal gik til undertegnede - for mange års virke for foreningen - tak for det.
Gert Andersen

Søndag 30-01-2005 Ole Nielsen fra Jegindø har sendt en lille beretning samt billede af 2 meget flotte grønlændere.

Var en tur ved fjorden i går sammen med Jørgen og der fangede jeg 3 undermåler hvor den største var 39 cm. Jørgen havde et enkel nap i fluen.

30/01-05 Har været et smut af sted her i formiddag med K.E. og det blev til 5 blanke 1 på 38 og 2 på 39 og 1 40,5 samt 1 stk. på 41,5 cm og 635 g. De er alle taget på flue.

Vi havde hver fat i 2 pæne fisk mere, men de blev kroget helt ude i kastet så er der lang vej i land. Der var mange fisk i de flokke der var ved land, vi har været af sted i 2½ time.
Ole
Nielsen

 

 

 

Onsdag 26-01-2005 Bestyrelsen har været samlet og introducerer hermed en ny form på forårets KystCup - læs mere her.
Gert Andersen

Lørdag 22-01-2005 Sølvtøj! En tur til Als for at besøge nogle gode venner skulle kombineres med et par timers fiskeri. 15 minutters gang er der fra huset og ned til kysten mellem Mommark og Fynshav - En flot flot kyststrækning med masser af sten og blæretang og bøgeskov i baggrunden. Efter blot 20 minutters fiskeri, var der hug, men fisken sprang fri af vandet og spyttede gladsax wobleren ud - endnu en ørred fulgt i samme kast med helt ind til stangspidsen. Jeg kastede på ny langt ud og halvvejs inde var der hug igen - denne gang sad den, og jeg kunne efter kort tid kane en fuldfed og sølvblank grønlænder op på kysten. 42 cm. - ikke en voldsom stor fisk, men en dejlig start på sæsonen. Efter indtagelse af frokost i det grønne, fiskede vi atter en times tid. Det blev ikke til flere fisk, men en lokal, som var kommet derned kunne berette om at 4 kilos blankfisk han selv havde fanget dernede i 2004! Jeg glæder mig allerede til klubturen 17 - 20 marts - hvad med dig ?
Gert Andersen

Tirsdag 18-01-2005 Var en smut ved fjorden i søndags. Stormvejret den sidste tid har atter taget en ordentlig bid af skrænterne ved Livbjerggaard Strand. En 1½ times tid blev der fisket med blink og ophænger uden kontakt med fisk, men måske næste gang...
Gert Andersen

Søndag 09-01-2005 Vel var det mildt vejr i weekenden og der manglede ikke vand nogen steder... Weekendens orkan gjorde at veje og huse blev oversvømmet. I Struer stod vandet op i brobuerne og vejen ud til Venøfærgen stod under vand - det er ikke hver dag, der er mulighed for at fange en havørred midt på landevejen - eller på stuegulvet for den sags skyld. Ved Helligsø brød vandet gennem diget og oversvømmede et sommerhus område. Bestemt ikke morsomt at få ting ødelagt af mudder og vand.
Gert Andersen

Onsdag 05-01-2005 Fra pålidelig kilde meldes om små stimer af havørreder at finde, hvis ellers man er villig til at trave efter dem... Det har været små flokke af mindre havørreder - de fleste lige under målet, jeg har hørt om. Det er helt typisk på denne årstid. Mon ikke man skulle prøve at komme ud med snøren i weekenden, hvis det milde vejr holder ?
Gert Andersen

Søndag 02-01-2005 Godt nytår kære medlemmer og læsere. Som bekendt er vi kystfiskere noget handicappet i dette nye år, hvor vinterfredningen er udvidet helt hen til 15. marts. Er du i tvivl om fredningszoner kan du altid kontakte fiskerikontrollen. De er flinke folk, som gerne hjælper dig. Længere nede på denne nyhedsside kan du også finde kort og tabel over fredninger i den vestligste del af Limfjorden.

På den kommende generalforsamling 3. februar skal vi have kåret foreningens storfanger 2004. Her drejer det sig om den største havørred fanget i Limfjorden. Hvis du ønsker at komme i betragtning skal du henvende dig til bestyrelsen - evt. sende en mail til undertegnede gert@skf1990.dk - og oplyse om din fangst.

Vi har tidligere haft en Fangstrapport i foreningen - det var i "gamle dage" før disse internet tider. Et enkelt medlem har forespurgt, om jeg kan lave en elektronisk fangstrapport, så man kan indtaste fangst via hjemmesiden og ligeledes se den samlede rapport på hjemmesiden. Jeg vil godt høre om der blandt foreningens øvrige medlemmer er opbakning til denne ide - send en mail til undertegnede gert@skf1990.dk 
Gert Andersen

Til Nyhedsarkivet