Til Nyhedsarkivet

Nyheder 2004

Søndag 19-12-2004 Klubaftenen i torsdags var den sidste i dette år. Mogens Thomassen, formand for Karup Å Sammenslutningen, ivrig lystfisker og fotograf, fortalte om sommerens tur til Ayakulik River i Alaska. Der blev både vist lysbilleder og videoklip fra dette storslåede fiskeri. Kunne du tænke dig at vide mere om WWSFC's ture til Alaska, kan du klikke dig ind på foreningens web site: http://www.fiskerejser.net/

Kontingentopkrævning udsendes i starten af det nye år. Priser inkl. DSF bidraget bliver for seniorer: 390 kr., juniorer 225 kr. og 505 kr. for familiemedlemskab.

Onsdag 08-12-2004 Jeg var i weekenden med på EL-fiskeri ved Karup Å, hvor dagens mest bemærkelsesværdige fangst var en skildpadde - jo den er go' nok - se selv billedet herunder. Fyren så ud til at triives og jeg har siden hørt at skildpadder fint kan overleve i den danske natur. Skjoldets overflade var nærmest som en håndbold i størrelsesforhold.

Onsdag 01-12-2004 Min arbejdskollega og lystfisker Søren Pedersen har sendt mig en lille beretning, som jeg tolker må bringes på hjemmesiden. Det er en af Sørens fiskekammerater Kim Larsen, der har fravristet Limfjorden en af de skønne overspringere...

Kim skrev: Så fik jeg den første kystørred denne "vinter". Fredag formiddag kørte jeg en tur ud til Remmerstrand-lejren, der mødte jeg Schou, der først skulle på arbejde til middag. Da Søren var kørt, fiskede jeg en times tid mere og skulle lige til at stoppe, men ville lige have "det sidste kast". Blinket var lige landet, og jeg havde nok kørt 3 gange rundt på hjulet, da det sagde "bang" så var der fisk. Mit net lå oppe i bilen og jeg kunne mærke, at det var en pæn fisk, så jeg holdt den meget hårdt. Efter lidt tid med udløb og rul, kunne jeg "kane" fisken op på stranden. Dejligt dejligt dejligt -  3 kg fordelt på 61 cm blank overspringer.

Tirsdag 30-11-2004 Det har været småt med meldinger på det sidste - et besøg ved Kås i søndags afslørede dog tilstedeværelsen af et par mindre ørreder, som sprang ud af vandet. Det sker ofte at fisk om efteråret begynder at springe af vandet, hvis man selv kaster noget i vandet - i dette tilfælde et blink og en ophængerflue. Dette plask får tilsyneladende evt. fisk i området - eller i hvert fald nogle af dem - til at reagere ved at vise sine evner som akrobater - ganske morsomt, men ofte er fiskene slet ikke i bidehumør, hvilket heller ikke var tilfældet i søndags.

Fredag 19-11-2004 Kommunen har etableret den sidste gydebanke i Kvistrup Møllebæk - en ca. 20 meter lang grusbund er det blevet til lige syd for Roenborgvej. Det ser flot ud. Et check ved gydebanken, vi etablerede i foråret, afslørede en mindre ørred stå over gruset - sikkert en bette han, som venter på sin chance...

Kort over fredningszoner... opløsningen på kortet, som kan ses herunder er ikke så god a.h.t. hastighed på siten. Ønskes et bedre kort, så send en mail til undertegnede, så vil jeg sende det til dig elektronisk.

Søndag 07-11-2004 Kim Nielsen vandt efterårets interne KystCup med en havørred på 1,45 kg og 52 cm svarende til en kondition på 1,03. Tre kast - mere skulle der ikke til for Kim, som egentlig var ude og cykle hele lørdagen. Da han kom hjem kunne han lige nå at fiske et kvarters tid inden det blev mørkt. Iført cykeltøj og waders blev konkurrencens vinderfisk altså taget i 3. kast. De øvrige 10-12 deltagere fiskede koncentreret bade lørdag og søndag men altså uden samme held/dygtighed som Kim. Forårets vinder, Niels-Richard havde dog en undermåler til genudsætning og Ole fra Jegindø havde vist fat i en fisk på en halv meter - måske lidt mere.

   

Tirsdag 02-11-2004 Fiskerikontrollen har sendt mig oversigt over fredningszoner i den vestlige del af Limfjorden - Distrikt 21. Det er værd at bemærke, at vinterfredningen ved vandløb under 2 meter er forlænget frem til og med 15. marts jf. § 2 stk. 2 i bekendtgørelse nr. 769 af 9. juli 2004 om fredningsbælter og om ophævelse af lov om saltvandsfiskeri - altså en forlængelse på 2 måneder. Bemærk også, at fredningszonen ikke håndhæves ved enkelte vandløb - bl.a. skulle der ikke være problemer ved Futtrup, som der har været noget uenighed om blandt nogle af klubbens medlemmer.

Download oversigt her (PDF 25 KB) og klik på kortet herunder for at se det i stor størrelse.

distrikt21.jpg (78115 bytes)

Tirsdag 02-11-2004 Søren Christrup har skrevet en beretning fra Lyø turen - se her.

Søndag 31-10-2004 Meldinger fra Lyø, hvor en flok fra klubben huserer denne weekend, tyder på at det vælter rundt masser af havørreder i børnestørrelse. Af over 70 ørreder på land er blot 4 stykker beholdt med den største på en god halv meter. Knudsen fik turens største torsk på 62 cm.
Fra de hjemlige egne har Kaj Kongsgaard på klasse 4-5 grej fanget en lynende blank havørred i Handbjerg Å på 3,6 kg. fordelt på bare 66 cm. Den var fyldt med havlus så det er altså ikke mange dage siden den var at træffe ved Livbjerggaard Strand og omegn. Husk at til melde jer til næste weekends KystCup - måske svømmer dens makker rundt derude... 

Lørdag 23-10-2004 Der er flere troværdige oplysninger om MEGET store havørreder på endda forskellige lokaliteter i den vestlige del af Limfjorden. En lystfisker oplevede således at en krabat på 8-10 kg. stå ganske stille helt inde under land. Den var ikke særlig sky. Han kunne faktisk røre fiskens ryg med fiskestangen uden den stak af - hvordan kan det være de opfører sig sådan? Lidt senere skete næsten tilsvarende dog med en "bette pjevert" på ca. 5 kg. Jo de ørreder de er altså nogen gange mærkelige her om efteråret, hvor de venter på det rette tidspunkt til at gå op i vandløbene.

N.B. Klubaften d. 28/10 aflyses, da næsten alle mand er på Lyø...

Kalenderen er opdateret - se her.

Tirsdag 05-10-2004 Bestyrelsen har fastlagt at efterårets interne kystcup afholdes lørdag/søndag d. 6. og 7. nov. Tilmelding senest 4. nov. til Michael Knudsen 96100041. Det er gratis at deltage. Fangeren af den havørred med bedste kondition præmieres med et gavekort på 500 kr. til Lemvig Sport & Natur. Næste år arrangeres en forårstur til Als og en efterårstur til Fynshoved. Kalenderen opdateres inden så længe med yderligere info.

Søndag 03-10-2004 Tommy Rasmussen, Ejvind, Paw og Møllenberg var lørdag taget en tur til Mariager Fjord. Tommy har sendt følgende til hjemmesiden:

Det var lørdag morgen og en tur til Mariager fjord skulle føres ud i livet. Vejret var ikke det bedste - en frisk vind fra sydøst og finregn. Vi skulle mødes ved Søren M klokken 0600, men først skulle Ejvind og Paw lige omkring undertegnede Tommy klokken 0545. Lige inden afgang til Søren kom Paw i tanke om at han ikke havde fået slukket kaffemaskinen, så måtte han lige en tur til Struer igen. Bagefter skulle han så selv køre over til Søren. Efter lidt total forvirring i hvad retning Søren boede i, fik vi dirigeret Paw til parkeringspladsen og grejet i bilen og turen kunne begynde lidt forsinket. Med ankomst til Kongsdal blev vi mødt med en 4-5 biler på P-pladsen. Vi blev enige om at finde et nyt sted . det blev lidt Nordøst for Mariager, hvor undertegnede og Ejvind før har haft held med fiskeriet.
Vi kom i tøjet og fik grejet klargjort, fik en hurtig kop kaffe og en lille til halsen. Efter en times tid uden fisk var Ejvind nået om til en pynt. Efter kort tid råbte han til mig, at jeg skulle komme for der var fisk. Han fortalte, at han havde set 2 følgere og fået en på land på 35-37 cm. Efter en 4-5 kast var der fast fisk, men den smuttede fra mig ØV-ØV. Lidt efter gik vi tilbage mod Søren og Paw, hvor de fortalte, at Paw også havde haft en lille en på land. Da vi kom om til bilerne blev vi enige om at prøve et nyt sted. Valget faldt på at vi skulle slutte ved Ørnedalsbugten og så begyndte det at regne. Træls, for det havde været et rigtig godt vejr hele formiddagen men det skulle prøves alligevel. Ikke et dårligt valg. Det kunne undertegnede jo lige bevise med en fin havørred på 52 cm. og 1350 gram. Ja det kan jo siges at det var en god tur til Mariager fjord.

Lørdag 02-10-2004 Næste etape i.f.m. etablering af gydebanker er netop aftalt med kommunen her idag. Der etableres en gydebanke på ca. 50 m. ved Kvistrup Møllegård fra Roenborgvej og opstrøms til stryget. Nedstrøms hæves vandstanden lidt ved at supplere op med grus og længere nedstrøms udlægges større sten i vandløbets sider - dels for at stabilisere brinkerne og dels for at få fart på vandet. Lige nedstrøms Roenborgvej er der et naturligt sandfang, som graves op, så den virker optimal igen - eller så godt, som det nu er muligt - den skulle nok ha været 25 meter længere. Arbejdet udføres inden udgangen af oktober og er således klar til at bliver indtaget af vinterens gydende ørreder.

Fredag 01-10-2004 Formanden har sendt lidt billeder fra foreningens tur til Gudenåen - se her.

Søren Skovbjerg har indsendt billede i kategorien: Gæt en fisker...

Søndag 26-09-2004 Så lykkedes det omsider redaktøren selv at bidrage med lidt til hjemmesiden. En frisk nordvestlig vind skulle udnyttes til et par timers fiskeri ved Futtrup. Jeg havde fisket det meste af stykket af og havde intet set eller mærket. Jeg var i grunden ved at miste modet lidt og begyndte at spinne blinket ekstremt hurtigt ind - nærmest så den smuttede i overfladen - hva hulen - en ørred kom spurtende efter, men missede krogen - jeg mærkede den hev i blinket kortvarigt. Jeg kastede igen 10 meter ud og spandt lynhurtigt ind - 1 meter foran mig tog fisken blinket, da jeg lavede et spinstop. Jeg kunne se i vandet, hvordan den overfaldt blinket - denne gang sad krogen solidt i kæbesaksen. Det var en lækker fornemmelse igen at få en Limfjordsørred med hjem. Den skal nydes sammen med et par venner og en flaske hvidvin. Fiskens data: En hun i det gyldne efterårs antræk på 47 cm. og 1250 gram svarende til en kondtionsfaktor på 1,2..

Tirsdag 21-09-2004 Rygterne svirrer om en del fisk rundt omkring i den vestlige del af Limfjorden - jo alt er vist som det plejer i denne efterårstid - og enkelte får da også fisk på land - jeg behøver næppe nævne Ole fra Jegindø igen... Formanden var i lørdags en smut ved Gjerrild på Djursland og smed et par gode fisk og så en del. Undertegnede var hele tre steder i Limfjorden søndag men måtte sande, at det ikke altid er så let - jeg end ikke så en finne denne dag - men måske imorgen...

Herunder et par billeder fra Livbjerggård Strand, som ellers nok plejer at huse en enkelt ørred.

Søndag 05-09-2004 Klubaftenerne er nu startet. I torsdags tog vi ud til Kleppen og drak en pilsner og kiggede efter om der skulle være nogen ørreder at spotte. Det så meget stille ud, men ved 21 tiden kom der pludselig fisk meget tæt på land. Vi kunne ikke se om det var ørreder eller multer, men der var rigtig store fisk imellem. Der blev forsøgt med både blink og flue, men de var ikke til at lokke. Næste torsdag - altså d. 9. september - tager vi grejet med igen og fisker, da klubhuset er optaget af en flok sejlere, som kommer til byen. Vil du se en masse flotte træskibe, så kig ned på havnen på torsdag.

Ole fra Jegindø kan andet end fange havørreder i Limfjorden - forleden blev det til ikke mindre end 3 Laks i Skjernå, hvor den første og største kom med hjem. 92 cm og 7,25 kilogram. Udsætterne var grilser på ca. 62-65 cm. Tillykke med det.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 20-08-2004 Limfjorden - har du tænkt på den - og de flotte havørreder, den huser? Det har Ole - og tilmed fået en flot på flue her forleden - tillykke med det Ole.

Ole skriver: Var en tur ved fjorden her på øen i går formiddags. Det blev til en fluefanget på 52 cm. og 1,495 kg kl. 11,30. Kører til Vejle Å her i weekenden, jeg håber at vi får noget frisk vand ind i fjorden med det metrologerne lover.

 

 

 

 

 

Torsdag 12-08-2004 Makrellerne er stadig at finde - forleden blev det til en halv snes stykker til både undertegnede og Formanden, men vi har også oplevet nul-ture, så intet er sikkert - selv med østenvind og en blank havoverflade.

Fra Michael Hansen har jeg modtaget følgende beretning og billede af havbars:

I går tirsdag den 10 August ringede en af mine gode venner & spurgte om jeg ville med ham om til Vesterhavet for at fiske makreller. Vi kom til Trans kirke ved cirka 19,30 tiden, Der var helt hav blik & en del der badede i havet, så vi besluttede at tage en kop kaffe mens vi samlede vores stænger & satte blink på, Jeg tog et grønt/sort filur blink på 21.
Nu var der kommet et par folk mere med fiske stænger & de fleste badegæster var væk. Så gik vi ned af de mange trapper & videre ud på høfderne, Men vi tog ikke den første men nr to til højre. Der var ikke meget uro på vandet & heller ikke mange måger der dykk
ede efter små sild. Jeg kravlede ud på spidsen af de anker formet sten. Så begyndte jeg at fiske, der gik ikke længe før vi så at sælen også var der ude for at fange sin aftensmad.
Jeg har vel taget omkring ti kast da der var noget der rykkede i mit blink ude i vandet, Jeg gav et modhug & nu var fisken kroget, Den ville ikke bare komme ind med det samme, Jeg troede det var en stor makrel, Nu var den kommet tæt nok på land til at jeg kunne se at den var helt blank, Jeg troede først det var en mindre havørred eller sej, Nu kom der en mand og spurte om han kunne hjælpe mig, Han fik min fiskestang & jeg kravlede ned til vandet for at tage fiske op.

 

 

 

Onsdag 04-08-2004 Søren Skovbjerg, som jo er flyttet østover, kan berette om både ørreder, hornfisk og multer i Randers Fjord. Forleden troede han at det var en af de store Laks (som han har set springe ud af vandet flere gange), som havde hugget, men måtte konstatere efter en længere fight, at det var en stor 4 kilos multe, som desværre var fejlkroget.

Fredag 30-07-2004 Så er der makreller at hente ved vestkysten. Formanden og undertegnede var i aftes en tur ved Agger, hvor vi fik hhv. 3 og 4 makreller med hjem til grillen. Fiskene huggede på et almindeligt blink sent om aftenen mellem 21 og 23, hvor en del mennesker allerede var gået tomhændet hjem. Månen lyste flot op over Thyborøn denne dejlige sommeraften.

Torsdag 22-07-2004 Efter endt sommerferie og et eventyrligt fiskeri i Alaska er webmasteren tilbage og vil opdatere nyhederne mere regelmæssigt igen. Lige nu er der for de flestes vedkommende stor focus på Å fiskeriet efter såvel havørred som Laks, men som man også kan læse på tekst-tv og andre steder - ja, så landes der altså også en del fisk på kysten... Multerne har længe været at finde i havneområdet ved Struer - hvad med makrellerne på vestkysten ? Har du friske oplevelser fra Limfjorden hører jeg gerne fra dig.

Lørdag 15-05-2004 Et nyhedsbrev kommer ud til alle medlemmer i den kommende uge, hvor der bl.a. informeres om, at vi nu holder sommerpause mht. klubaftener. De startes op igen 2. september. Hjemmesiden vil ikke blive opdateret helt så ofte over sommeren, som står for døren - men har du en spændende fiskeoplevelse - så skriv endelig til webmasteren.

Mandag 03-05-2004 Ole fra Jegindø ringede og kunne berette om en flot havørred på 50 cm. fanget "nordenfjords". I den kommende tid vil der mange steder også være hornfisk at fange, men måske skulle man dyrke natfiskeriet efter havørreder noget mere - er der nogen, som har erfaringer med det i den vestlige del af Limfjorden?

Onsdag 28-04-2004 Ole fra Jegindø arrangerer sammen med Holger Jensen et fluekastekursus i den kommende weekend. Der er endnu ledige pladser - skynd dig at ringe til Ole - 97 87 90 28, hvis du er interesseret. Se mere her.

Søndag 25-04-2004 13 var tilmeldt foreningens interne forårskystcup, hvor det gjalt om at fange den havørred med bedste konditionsfaktor. Ikke mindre end 7 flotte og blanke havørreder blev indvejet, hvilket må siges at være ganske flot. Desuden blev der fanget flere undermålere samt - selvfølgelig - mistet fisk af større kaliber. Bl.a. mistede Søren Møllenberg en fisk, da fluekrogen simpelthen knækkede - surt. Der måtte lodtrækning til at afgøre konkurrencen, da både Møllenberg og Niels Richard havde en havørred hver med de samme mål - både vægt og længdemæssigt. Resulatet blev således:

1. Plads: Niels Richard. 42 cm og 870 gr. K-faktor på 1,17
2. Plads: Søren Møllenberg. 42 cm og 870 gr. K-faktor på 1,17
3. Plads: Søren Christrup. 44,6 cm og 1010 gr. K-faktor på 1,14
4. Plads: Ole Nielsen. 40,8 cm. og 730 gr. K-faktor på 1,07
5. Plads: Søren Møllenberg. 44,6 cm. og 940 gr. K-faktor på 1,06
6. Plads: Ole Nielsen. 41,8 cm. og 750 gr. K-faktor på 1,03
7. Plads: Gert Andersen. 41,3 cm. og 720 gr. K-faktor på 1,02

Herunder billede af de to med bedste kondition (her tales om fiskenes kondition).

kystcup_a.jpg (55398 bytes)

Herunder formandens fluefangede ørred på et kilo og hhv. Ole og Gert med hver en målsfisk.

Dscn1469_b.jpg (68342 bytes) Dscn1473_d.jpg (49072 bytes) Dscn1466_c.jpg (26610 bytes)

Torsdag 15-04-2004 Så er der klubaften igen og kun godt en uge til den interne KystCup, som altså foregår weekenden 24. og 25. april.

Torsdag 08-04-2004 Paw har været forbi med billeder fra Bornholm - klik her.

Tirsdag 06-04-2004 Bornholm blev ikke det helt store sus dette år. Magre nedfaldsfisk og undermålere var i flertal. Friis fik dog en rigtig flot blank fisk på 2,4 kg. allerede første dag i Salene. Jeg håber at kunne bringe et billede af den indenfor nær fremtid.

Fredag 26-03-2004 Medens man hører om den ene overspringer efter den anden fra andre dele af landet er der mistænksomt stille i det vestjyske - men mon ikke det blot skyldes at vi vestjyder normalt "går stille med dørene" ?... Det kunne jo tænkes. Den næste uges tid er der også stille omkring denne nyhedsside, da undertegnede tager til Bornholm med stang og snøre.

Søndag 14-03-2004 Als blev en kold og blæsende affære, hvor 11 mand var taget afsted på forlænget weekend. Næsten alle mand fik fisk på land eller havde kontakt med fisk. Langt de fleste var fine grønlændere op til 50 cm. - men bl.a. Ole fra Jegindø havde dog også kontakt med fisk af grovere kaliber, som blot trak line af hjulet uden at komme til syne. Ole havde iøvrigt en forrygende weekend med over 10 fisk på land. Med dygtighed, tålmod og lokalkendskab kan det altså godt lade sig gøre i hård østlig vind og blot få grader varmt vand. Men som det ses herunder kunne formanden og Ejvind skam også...

Dscn1409_scs.jpg (31258 bytes) Dscn1406_ejv.jpg (43242 bytes) Als 11-03-2004_a.jpg (40048 bytes)

Mandag 08-03-2004 Indrømmet - jeg er ikke helt fortrolig med fluestangen ved kysten, så det bliver som oftest med let spin det foregår for mit vedkommende. De mange beretninger fra Ole (Jegindø) og næsten utrolige historier fra Mors havde fået mig til at kreere en ophængerflue i kradse farver - en "krydsning" mellem Pinky Pain og Sunrise blev bundet  foran en bette 10 gr. flash blink, som fint kan fiskes over mulingebankerne. Det blev afprøvet søndag eftermiddag på Venø i flot solskinsvejr - men ak... selvom jeg gik længe frem og tilbage - fiskede og spejdede, så jeg ingen tegn på ørreder overhovedet. Lad os håbe at de Alsiske ørreder er nemmere at lokalisere - klubben tager i den kommende weekend afsted med 11 mand. Læs her i næste uge mere om det.

Onsdag 03-03-2004 Ikke mindre end 50 m3 gydegrus blev fordelt over en strækning på nok ca. 50 meter. Arbejdet blev klaret på bare 3 timer med hjælp fra kommunen til det grove med maskiner, folk fra foreningen, skoledrenge fra Gimsing Skole og ikke mindst kyndig vejligning fra Kaare M. Ebert fra DSF. Vandet er stuvet lige rigelig, men vi regner med at naturen selv vil skubbe lidt til gruset - ellers må vi lige skovle en times tid mere - men flot er det blevet, og så håber vi på at sandfanget, som etableres længere opstrøms kan fange det meste af den sandvandring, som vi jo døjer noget med.

Dscn1391_a.jpg (60002 bytes) Dscn1395_b.jpg (53379 bytes) Dscn1393_c.jpg (63296 bytes) Dscn1394_d.jpg (48929 bytes)

Søndag 29-02-2004 Søndag blev til en lille køretur med fruen. Vi ville se om der skulle være en fladfisk at få ved Nr. Vorupør, hvor de små kuttere trækkes direkte fra havet og op på stranden. De flade var dog forlængst udsolgte, da vi kom over middag - torsk kunne man dog stadig få. Kutteren T248 sejler forøvrigt med lystfiskere til bl.a. Det Gule Rev. Senere gjorde vi holdt ved Vildsund Vest, hvor vi kunne nyde en pragtfuld eftermiddag med blankt vand og fuglefløjt - jo foråret er på vej med hastige skridt.

NrVorup_a.jpg (32943 bytes) NrVorup_b.jpg (27879 bytes) Vildsund_a.jpg (24456 bytes) Vildsund_b.jpg (15015 bytes)

Søndag 22-02-2004 Gårsdagens tur til Djursland samlede 5, som trodsede udsigten til nattefrost og dagtemperaturer på 2-3 grader. Det var da også en kold fornøjelse at komme ud af bilen efter 2½ times kørsel - men vi var ikke de eneste, som havde fundet vej til Gjerrild Klint - et par andre fiskere var også ankommet og klar til at gå igang. Vi fordelte os pænt på stykket og fiskede nogle timer og samledes så til frokost ved parkeringspladsen, hvor vi stod og småsnakkede, da Skovbjerg pludselig spottede en ørred. Den fik op til flere tilbud at både wobler og blink i forskellige udformninger. Pludselig viser den sig igen få meter fra Møllenberg's bobleflåd rigget med 3 fluer. Tommy ser sit snit til at kaste blinket ud lige oveni og bang - fisken hugger. Den ryger dog af efter få sekunder, og vi andre mener nok, det var fortjent... Nå, efter en lille pause skal vi da lige se, om den skulle stå der igen - vi fordeler os lidt, og mindsanten om ikke Tommy får den på igen - og denne gang kommer den på land. En fin lille blank havørred på ca. 45 cm. kommer med hjem. Resten af dagen byder på en undermåler til Skovbjerg og mere frisk vind til kinderne.

Fredag 20-02-2004 Så er der sat dato på aktiviteten med etablering af gydebanker. Det bliver onsdag d. 3. marts kl. 10.00. Jeg skal helst bruge 3-4 frivillige - sig til snarest mulig, hvis du har mulighed for at hjælpe eller kender nogen, som gerne vil.

Torsdag 19-02-2004 Djursland kan regne med at få besøg af 6-7 lystfiskere bevæbnet med termokander og varme huer... Sådan var stemningen på torsdagens klubaften, hvor den gode hr. Friis forøvrigt vandt fluedysten med en endnu....... magnus variant. Tillykke med det og lad os håbe at turen østpå giver lidt skæl på fingre og kamera....

Tirsdag 17-02-2004 Der har idag været møde med kommunen vedr. etablering af sandfang og gydebanker. Planlægningen forløb i særdeles positiv stemning med professionel bistand fra Kaare M. Ebert fra DSF. Vi blev enige om at etablere gydebanker og sandfang foreløbigt ét sted i Kvistrup Møllebæk, som 1. etape her allerede i uge 10 eller 11. Der bliver tale om at anvende ca. 30-50 kubikmeter gydegrus, hvor bækken løber under Hjermvej. I den forbindelse skal der bruges frivillige (og ulønnede) hænder til at fordele (rive gruset på plads) efterhånden som gruset hældes i bækken. Har du lyst og mulighed for at deltage i arbejdet skal du melde dig snarest ved at kontakte Gert i bestyrelsen - vi skal helst stille med 3-4 mand. Kommunen har lovet at vende tilbage med specifik dato snarest muligt, men man skal påregne at det bliver en alm. arbejdsdag.

Fredag 13-02-2004 På vore klubaftener hver torsdag er fluebindingsdysten taget op igen. Det er en ganske uhøjttidelig dyst, der går ud på at binde aftenens flotteste flue. Mønstret er frit og alle deltagere afgiver en stemme på netop den flue, man finder bedst eller flottest - simple regler...
Første vinder blev Tommy Jensen, som fik 2/3 af stemmerne. Ialt 10 fluer var med i dysten. Tommy får foruden æren gratis kaffe/brød og en øl/vand på næste klubaften...

Onsdag 11-02-2004 Bestyrelsesmøde blev idag afholdt hos Knudsen. Konstitutionen blev således at Formand og Kasserer bemandingen er uændret. Knudsen træder til som sekretær og udarbejder af nyhedsbrev. Paw, som er ny i bestyrelsen, vil sørge for at fluebindingsdysten kommer til at køre til vore klubaftener hver torsdag. Et par nye ture er også lagt i støbeskeen til efteråret - mere om det senere. Tirsdag d. 17. feb. er der møde i kommunen vedr. planlægning af etablering af sandfang/gydebanker, hvor Kaare M. Ebert fra DSF kommer og hjælper med faglig vejledning.

Og hvad så med fiskeriet.... ja bestyrelsen kan ikke beskyldes for at tømme Limfjorden for fisk, men fra pålidelig kilde meldes om fangst af ørreder både ved Vrald Odde, Kleppen og Jegindø - og på www.kystfiskeren.net kan man også læse, at der fanges ved bl.a. Dovreodde.

Søndag 08-02-2004 Billeder fra Bornholmerturen 2003 er lagt ind med et par kommentarer under artikler.

Fredag 06-02-2004 Generalforsamlingen besluttede at flytte forårets Interne KystCup til weekenden 24-25 april. Tilmeldinger til Als turen er nu oppe på 10 tilmeldinger - skal du med er det ved at være sidste udkald aht. plads i sommerhuset... Huset er lejet fra torsdag til søndag, så der er mulighed for en forlænget weekend.

Søndag 01-02-2004 Husk generalforsamlingen på torsdag kl. 19.30 i klubbens lokaler. Dagsorden ifølge udsendte nyhedsbrev. Der vil være et stykke brød og en pilsner/vand at skylle ned med...

Link til Kystfiskeren - en spændende site med masser af aktuelle Limfjordsnyheder er tilføjet link-siden

Fredag 23-01-2004 Bestyrelsen har besluttet at årets KystCup kun bliver for medlemmer af foreningen. En evaluering af de sidste 4 års arrangementer viser at vi tjener mindre end 1000 kr. på al besværet med at lave og udsende foldere, rende grejhandlere og andre på dørene for at skaffe præmier. Ydermere har arrangementet ikke givet flere eller nye medlemmer. Konklusionen var således let at drage - vi fortsætter med at lave en forårskonkurrence - men altså kun for foreningens medlemmer. Gebyret for at deltage bliver 100 kr som anvendes til indkøb af et par flotte præmier. Konkurrencen afvikles som hidtil planlagt d. 17-18. april. og tilmelding skal ske til et af bestyrelsens medlemmer inden konkurrencens start.

Søndag 18-01-2004 Har lige hørt fra Krüger, at der nu er et par færre målsfisk ved Handbjerg/Livbjerggaard. Ved Dovreodde skulle der også være fisk, men de har en tendens til at være for korte i den ene ende !

Fredag 16-01-2004 Rygterne vil vide at Kleppen kaster fisk af sig... har du haft heldet med dig?

Søndag 04-01-2004 Godt Nytår allesammen. Et nyt og spændende år venter på os - Djursland, Als, Bornholm, KystCup og den kære Limfjord... Har du forresten husket at betale kontingent ?

Senior ( fyldt 18 år pr. 1/1 2004) 380 kr. (heraf 230 kr. til DSF)
Junior ( endnu ikke fyldt 18 år) 230 kr. (heraf 170 kr. til DSF)
Familie/husstand 495 kr. (heraf 295 kr. til DSF)

Har du ikke fået Willy Lauths bog "Lystfiskerhistorier" endnu - så kom og få den på næste klubaften. Uafhentede sendes med posten sidst på måneden.

Link til Holstebro & Omegns Fiskeriforening tilføjet på link-siden

Til Nyhedsarkiet