Bornholm 2001 (B-holdet) v/Svend O. Nielsen

Vel vidende at der et andet sted er trykt en mere eller mindre sandfærdig historie om Bornholmsturen, skal dette efterfølgende kunne sammenholdes dermed og eventuelt betragtes som fakta.

Lad mig først præsentere B-holdet. Søren ”fynne” Christrup, Peter ”pral” Friis samt Svend ”O” Nielsen.

At vi kalder os B-holdet kommer sig af, at vi sidste år var debutanter som Bornholms-kystfiskere, og var lidt i konkurrence med A-holdet, der kunne stable årtiers erfaring i Bornholmske havørreder på benene.

Derudover er der flere ting, der gør at vi med rette kan kaldes B-holdet.

Lige som sidste år kunne vi ikke komme af sted før om søndagen – vi på B-holdet siger da ikke nej til en god fest. I å r var det Søren som skulle smugles ind i Sverige, da hans alkoholpromille var højere end lys øl’s.

På vej ned gennem Jylland måtte vi dog holde en pause, da bilens advarselslamper gik i gang. Men da bilen tilsyneladende ikke fejlede noget og Toyota-værkstedet var lukket, kørte vi med nogen forsinkelse videre. Vi var dog ikke på noget tidspunkt i fare for ikke at nå Bornholmsfærgen, da vi havde planlagt at fiske på Svenskekysten ved Ystad søndag eftermiddag . det var bitterligt koldt ved Svarta, og heller ingen fisk at holde varmen ved. Så vi ankom til sommerhuset om aftenen til spisetid, men uden fisk til fryseren.

B-lært af sidste års erfaringer, stod vi ikke på den galej med tidligt op og fiske øjnene ud ad hovedet. Det var egentlig ikke aftalt, men det var ligesom naturligt for os at tage den med ro om morgenen, kombinere morgenmad og frokost, eller tage på grej-safari til lokale butikker.

I stedet tog vi først ud tidligt på eftermiddagen, og kunne så fiske koncentreret dagen ud. Bl.a. kan nævnes tirsdag, hvor A-holdt kom frosne og udmattede hjem og fortalte om fisk de havde set ved Lufthavnen. Mens de tøede op og sov til middag, tog vi til Lufthavnen for at gøre arbejdet færdigt.

Solen havde nu fået magt og det var i sandhed en dejlig eftermiddag. Ingen problemer med at holde varmen, jeg tror endda jakken var lynet ned for at slippe varme ud. A-holdet var noget overrasket, for ikke at sige imponeret, da de senere på dagen kom ned for at se til os. Den eftermiddag fangede vi 4 nedgængere og 4 blanke over målet.

På turen fangede vi 6 nedgængere, 11 blanke heraf 2 undermålere. Ialt 17 fisk, vistnok 8 mere end A-holdet.

Bornholmsturen 2001 vil blive husket som en kold, men dejlig tur. Vi vadede ikke i fisk, men forventningerne var heller ikke så høje som sidste år, hvor vi faktisk var parate til at opgive Bornholm på grund af det ringe fiske udbytte, vi havde dette år. Jeg er sikker på at B-holdet er at finde på Bornholm 2002.