Vestjyder på udebane 2 v/Gert Andersen

Tommy fra Vorgod havde jo velvilligt på klubaftener fortalt om en af hans gode kystpladser ved Gl. Ålebo, hvor fiskeriet til tider både byder på torsk og havørreder. Tommy foretrækker stedet i april – juni, men kommer der også om efteråret.

Således var vi også taget nogle stykker afsted  - dog i efteråret 2000 – for at undersøge sagen nærmere. Som overskriften antyder er dette beretningen om tur nr. 2 i rækken.

Søren, Søren, Michael og undertegnede havde sat hinanden stævne en november morgen – bilen blev pakket, konerne kysset farvel (de havde jo også stået for madpakken) og afsted gik det med højt humør.

Det er med stor spænding at vi starter fiskeriet – er der mon pæne stegetorsk tæt på land, sidste gang fik Michael en rigtig fin torsk med hjem – timerne går og der sker ligesom ikke noget – det virker faktisk noget dødt og samtidigt er det begyndt at blæse noget op – man får de her tvangstanker om, at garanteret er meget bedre henne om den næste pynt eller den næste pynt - tja måske skulle man køre et helt andet sted hen. 

Pludselig går jeg ihvertfald alene – stædigheden har overmandet mig – der skal komme fisk ind, hvor jeg fisker – der er simpelthen en perfekt bund med ålegræs, blæretang, muslinger, sandpletter og huller i en skøn sammenblanding – det kan ikke se bedre ud.

Tålmodigheden belønnes – eller også er jeg bare heldig – ihvertfald har en meget flot havørred fået øje på min grønne PYTS 16 gr. Fisken hugger langt ude og rusker godt i stangen – hold kæ.. hvor er det en lækker fornemmelse – adrenalinen får hele kroppen til at vibrere – jo straks har man fuldstændig fortrængt problemer med sin dårlige ryg, blæsevejret og de kolde fingre.

Jeg står langt ude i fjorden uden net, men fisken er kroget godt, så jeg kan kane den ind uden de store problemer – de sidste 10 meter vælter den dog noget rundt i overfladen, men ”krisen” overleves og snart ligger der sølvtøj på stranden.

Nu skal det gøre godt med en kop kaffe og en smøg – nåh, nej jeg er jo holdt op med at ryge......

Jeg sætter mig ned og skuer efter de andre – Knudsen dukker op i det fjerne – han ser lidt opgivende ud, men han har svært ved at bevare pessimismen, da han ser min flotte ørred. Samme forvandling overgår Søren og Søren – jo vi er enige om lige at blive her et par timer endnu......

Snart står vi 4 mand og afsøger det ”hotte” område som strækker sig over ca. 400 meter. Jeps, så er der fisk – rolig, rolig... det er en ”lige omkring målet”, som jeg afkroger ude i vandet – det samme overgår Søren Skovbjerg.

Ligesom det faktisk er ved at være lidt ”stille” igen slår den grønne PYTS til igen..... En fisk på næsten samme størrelse som den første er fulgt med ind og hugger faktisk næsten bag ved Søren, som går lidt foran mig. Fisken springer et par gange af vandet på kort line – jo det er vist min  dag og endnu engang står jeg og mangler en smøg da fisken ligger trygt på land.

Ja, det er næsten for meget af det gode – og en anelse kæphøj bliver man vel også. Vi fortsætter fiskeriet ind i skumringen for at vente på torskene, men mærkeligt nok udebliver de denne gang – ja, ja man kan ikke forlange alt.

Hvis du har fået blod på tanden, så vil foreningen vil arrangere en weekend tur derned i maj måned 2001, som vil blive særdeles billig – klubben vil betale overnatning i hytter ved Gl. Ålebo excl. strømforbrug.