Mariager - klubtur den 13. - 16. marts 2008 v/Henning Pedersen

Efter at have talt om det nogle år besluttede vi at en af klubturene i 2008 skulle gå til Mariager Fjord, som i perioder og specielt sidste år kastede rigtig mange fisk af sig.
Lad det være sagt med det samme, det gjorde den ikke i den forlængede weekend fra den 14.-16. marts. Faktisk blev det til en 0-tur.

Jeg overvejede lidt om der i det hele taget skulle skrives noget herom, men syntes alligevel at vi havde en god tur og så en masse fiskelokalitet som hver gang vi ankom, fik os til at tænke at her må der da være fisk.

Torsdag aften mødtes Knudsen, Ejvind og undertegnede med Bo og Søren C. i sommerhuset ved Helberskov.

Fredag morgen gik turen til nordsiden af Mariager Fjord nærmere betegnet Stinesminde,  Bil-fragmenteringen og Krogen. Ingen af stederne var der dog fisk.

Jamen det er da fordi vi står på den forkerte side af fjorden med den vind vi har nu – sagde Knudsen, og fiskeriet taget i betragtning kunne vi jo ikke afvise at manden havde ret.
Så vi tog af sted til sydsiden og fiskede ved Kongsdal og senere samme dag ved Katbjerg Odde, kun afbrudt af middagsmad på en grillbar i Mariager, mens sneen væltede ned.


Billeder fra Katbjerg Odde, fredag eftermiddag. Stedet så indbydende ud, med fjordens smalleste sted og en stor bugt mod øst, men fiskene kunne vi hverken se eller fange.

Efter en 8-9 timers fiskeri besluttede vi os for at tage hjem til sommerhuset og få gang i brænde-ovnen samt noget at spise. Senere samme aften sluttede Dan og Daniel sig til os.

Lørdag tog vi med nye kræfter til fjorden som denne gang blev angrebet af fiskere på både nord- og sydsiden, så måtte det da give fisk. På nordsiden specielt omkring Bilfragmenteringen var der tydelige tegn på weekend med masser af folk og biler overalt. Der var dog ikke nogen som fangede noget.

Knudsen, Ejvind og jeg startede ved saltfabrikken, hvor vi dagen før havde set en del måger dykke efter børsteorm.

Senere tog vi til Mariager, hvor vi holdt ved Campingpladsen og gik de ca. 1,5 km til Silleborg Hage. Undervejs blev der fisket over varierende bund nogle steder lidt mudret, andre stedet varieret og fast.


Fiskeri ved Silleborg Hage.

Vi fik ringet til Bo og Søren som kunne fortælle at Søren helt inde ved Hobro på nordsiden af fjorden havde haft fisk på i ca. 5 sekunder og kort tid derefter et hug.

Vi bestemte os for at køre mod nordsiden, men blev undervejs distraheret af et skilt til Strandholt, en lokalitet som ifølge beskrivelserne var et besøg værd.

Vi kom derned netop som et par fluefiskere var på vej af sted efter forgæves fiskeri.
Vi gav alligevel stedet en chance, men talte bagefter om, at stedet virkede som en put and take sø, hvor de havde glemt at sætte fisk ud.


Fiskeri ved Strandholt samt udsigt oppe fra parkeringspladsen med fjorden i baggrunden.

Ved aftensmaden var det samme melding hele vejen rundt: masser af spændende vand og flot natur men ingen fisk. Måske var vi bare uheldige. Vi trøstede os med at ingen af dem vi havde mødt havde meldinger om fisk, så det var gudskelov ikke bevist at det var os det var noget galt med.
Søndag tog vi hjem og jeg tror at de fleste af os længtes efter Limfjorden og de snart forestående ørreddage.